SATA a SATA2

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
R@ven
Nováček
Nováček

SATA a SATA2

Příspěvek od R@ven »

Nazdar mam takovy dotaz::

Mam desku na ktere bezi pouze SATA(novy PC budu kupovat tak za 2 roky) a ja bych si chtel koupit disk a premyslim o SATA2 ale zajimame jestli umi bezet i na deskach s podporou SATA ne SATA2 proste bude ta deska moct vyuzivat jen tu polovinu te rychlosti??????
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Zdarec! Jo melo by to jit.. ja mam Hitachi 250 Gb SATA2 a na desce mam SATA. Funguje mi to i kdyz mam obcas problem ze se mi pri preskakovani pisnicek zacne sekat PC a musim ho na tvrdo reset... nejspis to bude tim ze chipset to nejak obcas nedava stava se mi to u dlouhych pisnickach, ale jinak to bezi v poho!
menttt
Nováček
Nováček

Příspěvek od menttt »

Zalezi jaky chipset mas na desce...Napriklad Nforce2 ma se S-ATA2 diskama problemy...Na VIA KT600 a vis S-ATA2 disky byvaji po nasvicovani OK...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

A co třeba nForce3? Přesně stejný poblém teď řeším... Povalí to?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

nForce 3 to zvládne, teda mne osobne to ide.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

nemel by byt problem... ted sem jeden takovy komp mel pod rukou
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Don píše:nemel by byt problem... ted sem jeden takovy komp mel pod rukou
není problém, viz. můj Seagate ST380811AS SATAII na ICH6
Naposledy upravil(a) Teuzz dne úte 1. srp 2006, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..melo by to bezet bez problemu.. u nekterych disku je Jumper pro prepinani mezi rezimy SATA a SATA II.. jinak konkretne problemy s disky Hitachi mohou byt zpusobeny BIOSem disku.. nedavna afera s nefunkci diku Maxtor na nForce4 (obcas nForce3) chipsety se totiz tykala i disku Hitachi.. nekompatibilitu nezpusobovaly disky ale chipsety..
q-bu
Nováček
Nováček

Příspěvek od q-bu »

Mam zakl.desku Asus P4C800 (chipset intel 875P) a chci si tam dat Maxtor 400GB 6H400F0 SATA-2, bude to delat problemy?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..proc by melo..?
..jediny problemy s disky byly s disky Maxtoru a Hitachi na nForce chipsetech.. konretne NForce4 a obcas nForce3.. bylo to zpusobeno nekompatibilitou chipsetu.. dalo se to resit updatem firmware disku.. silne pochybuji o tom, ze to spolecnosti okamzite nevyresili a ze se dnes v obchodech tyto disky se starym firmwarem prodavaji..
..jinak problemy s kompatibilitou vzhledem k SATA / SATA II zadne nejsou... uz asi po 1 000 000te.. porad dokola.. jak u blbejch..
lukina
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukina »

Cau mam nforce 2 platinum msi desku koupil sem maxtora 200gb sata 2(sata 3.0gb znamena sata 2 ne ?) je k nemu jumper sata 150(zrejme sata 1) ale pri instlaci windoes mi to vyhodi dycyk nakou chybu nkede jinde mma i pucenou funkcni v pohode ramku kingston a cdrom to taky nen inevite co s tim?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“