Spojeni dvou pc

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
gant
Nováček
Nováček

Spojeni dvou pc

Příspěvek od gant »

Ahoj , mam dva pc pripojene do internetu pres wifi router(edimax AR-7024Wg-B), chtel bych se zeptat zda je mozne pomocí tohoto routeru propojit zaroven tyto dva pc, tak abych mezi nimi mohl zdilet data,ale ne pres internet?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Malo by to ísť.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
gant
Nováček
Nováček

Příspěvek od gant »

a neporadily by ste mi prosim nekdo jak?
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

gant píše:a neporadily by ste mi prosim nekdo jak?
Na síťových kartách povolit Microsoft síť a sdílení a potom nasdílet disky, složky ap., zkrátka, co chceš dát k dispozici.

Dobré je pustit průvodce na vytvoření sítě.
Toshiba Satellite
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

pavduf píše:
gant píše:a neporadily by ste mi prosim nekdo jak?
Na síťových kartách povolit Microsoft síť a sdílení a potom nasdílet disky, složky ap., zkrátka, co chceš dát k dispozici.

Dobré je pustit průvodce na vytvoření sítě.
Přesně jak píše PAVDUF. Na začátek zkus povypínat FIREWALLy na obou PC. Firewall může propojení bránit, pokud ho správně nenastavíš. Pokud na obou PC jde net a jsou propojený přes ten router, tak už by sdílení mělo fungovat. Ještě záleží na tom, jaké tam máš OS (pokud XP na obou, neměl by být problém)
Zkus PING (pokud máš na obou PC na pevno zadané IP adresy) - zkus PING z jednoho PC na druhý a obráceně (při vypnutém firewallu)
S.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“