WIFI+ADSL modem+router+firewall+AP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kotrc
Nováček
Nováček

WIFI+ADSL modem+router+firewall+AP

Příspěvek od Kotrc »

Zdravim,

prosim o ujisteni, ze nektere z nize uvedenych zarizeni me umozni nasledujici:

mam 2Mbps ADSL od "outůů" a potrebuji ho rozvest mezi 3 compy, pricemz 2 z nich bych rad mel na wifi. Jeden z techto compu potrebuji zaroven pripojovat do firemni zabezpecene VPN site meho zamestnavatele.

1) Bude to fungovat?
2) Nebudu k tomu potrebovat jeste neco jineho?
3) Muzu toto zarizeni pouzivat taktez jako AP pro prijem dat od nejakeho WIFI internetoveho providera mimo ADSL pripojeni (tj. pojedu na chatu kde neni outůů a AP mi zprostředkuje přenos dat)?
4) existuje nejake elegantnejsi reseni?

http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... er-4-port-

http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... ay-4-port-

http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... xlan-1xwan

http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... 1-4x10-100

Docetl jsem se tu, ze D-LINK piska. Spis uvazuji o tech Zyxelech. Co si mam presne predstavit pod "umoznuje prenos digitalniho TV signalu"? K tomu je jeste potreba nejaka karta, neniliz pravda?

Moc dik za odpovedi,
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

1) jo
2) kromě protikusů ve formě ethernetové a wifi karty ne
3) //edit: omlouvám se za zavádějící informace v tomto bodě, asi jsem moc rychle četl zadání ;)
4) imho takhle jedna krabička = velmi elegantní řešení

co se týče typu, šel bych do toho Zyxelu 661hw... pískání je takové relativní - záleží od série a výrobce, podle toho jak to utlumí ;) měl jsem tu smcčko co mi pískalo na dva metry a jako reklamace se to nebralo...

Formulace o přenosu digitálního TV signálu je pravděpodobně myšleno tak, že umožňuje přenos pomocí IPTV (digitální vysílání přes internet) (díky ADSL2+ i dost do budoucna) - na to speciální kartu nepotřebuješ ... plete se to s DVB-T, což je digitální televizní vysílání, ale vzduchem ;)
Naposledy upravil(a) sovicka dne pát 21. črc 2006, 08:41, celkem upraveno 2 x.
Francie ... sladká Francie
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: WIFI+ADSL modem+router+firewall+AP

Příspěvek od Bajgy »

Kotrc píše: 3) Muzu toto zarizeni pouzivat taktez jako AP pro prijem dat od nejakeho WIFI internetoveho providera mimo ADSL pripojeni (tj. pojedu na chatu kde neni outůů a AP mi zprostředkuje přenos dat)?
na tohle pozor, nevim jak jsou na tom Zyxely, ale SMC a D-Link urcite neumi prijimat signal a routovat do vnitrni site pres Wi-Fi. U zyxelu bych na to taky nespolehal. U ADSL routeru je to spise neobvykle.
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

u ZyXEL jsou na tom úplně stejně, takto to není možné použít, WAN rozhraní je ethernet, takže to chce AP v rečimu client :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Kotrc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotrc »

pavel.minarik píše:u ZyXEL jsou na tom úplně stejně, takto to není možné použít, WAN rozhraní je ethernet, takže to chce AP v rečimu client :wink:
Super, diky za informace. Chapu-li to tedy spravne, AP mi v rezimu client umozni prijimat data od providera, ale neumozni mi je zaroven rozvest do meho compu. Na to musim pouzit ethernet kabel? Nebo ne? :oops: Anebo potrebuju uplne jinej router pro pripadne prijimani wifi a s temihle co jsem vybral na to muzu uplne zapomenout? Dikec
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

potrebujes jiny router. Ty cos vybral maji vestaveny ADSL modem a jen ten funguje jako WAN rozhrani. Ale osobne neznam zadny jiny router s vestavenym ADSL modemem a zaroven s moznosti prijimat Wi-Fi na WAN strane.
Toshiba Tecra A6
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marsol »

Podívej se na tento:

http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... tiid=27911

Nedávno sem ho pořídil. Zatím mě nezklamal a splnil mé očekávání, které bylo hodně podobné Tvým požadavkům.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

takze tento ASUS dokaze fungovat jako Wireless Client pres Wi-Fi rozhrani a routovat ho dovnitr site?
Toshiba Tecra A6
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marsol »

Bajgy píše:takze tento ASUS dokaze fungovat jako Wireless Client pres Wi-Fi rozhrani a routovat ho dovnitr site?
Ano, má dobrej web management a v něm si můžeš vše nastavit.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
Kotrc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotrc »

:o nj, uz jsem koupil toho ZyXELa. Whoops.. ale tenhle nema ADSL modem, takze by vyse zminenou mixaz pripojeni asi nemejknul.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“