Nechtěné samovypínání notebooku Acer 1356LMi
Moderátor: Don
- ramoneo
- Nováček
-
Nechtěné samovypínání notebooku Acer 1356LMi
Mám takový problém. Notebok se mi při jakémkoliv vysokém zatížení, např. grabování CD, scan počítače Ad-Awarem, nárošnější instalace, samovolně natvrdo vypne. Po opětovném zapnutí to kontroluje konzistenci disku atd. Nevím, v čem je problém, jestli to může být třeba nějaká ochrana přehřátí procesoru, adaptérem... Nainstaloval jsem si program Mobile Meter, který zobrazuje frekvenci procesoru a jeho teplotu. Jakmile je vyšší zatížení, stoupne frekvence z klidových 800MHz na max. 2.13MHz a teplota z cca 53°C na cca 80°C. Pokud zatížení trvá krátce, nic se neděje, pokud je delší, spadne to. Přitom jsem na tom předtím odehrál i Dooma 3, který je, myslím, dost náročný. Máte nějaký nápad, co s tím?
- Reba
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Těch 80°C je dost. Myslím, že to bude tím. Zkontroluj si to v BIOSu, mělo by tam být nastaveno, při kolika stupněch se počítáč sám vypne, z důvodu přehřátí CPU.
Gigabyte EX38-DS4 X38, Intel C2D E8400, Corsair 2x1024 MB DDR II 1066 MHz, GigaByte ATI HD3870 512 MB, WD 640 GB, Corsair HX620 620 W, Thermaltake Mambo VC2000, WinVista Home Premium CZ SP1