nz, to víš, léta praxe a odříkání... (ne, kecám, na jaře jsem musel dělat něco s joomla a na pipni to bez tohodle hacku taky nešlo)amd.21 píše:diky moc uz to jde,aspon nekdo kdo umi poradit,a nevyjadruje se k tematu kdyz mu nerozumi![]()
![]()
instalace mambotu u joomoly
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Měl bych tu podobnej problém. Nemůžu nainstalovat komponent, když chci nahrát archiv pomocí toho slavnýho instalátoru tak mi to hodí:
Složka /media má nastaveno samozřejmě 777. Safe Mode je ON takže jsem použil Safe Mode patch, ale ani tak si ani neťuknu
. Ruční instalace taky nefunguje - řekl bych, že jsem soubory nakopíroval správně, ale komponent se nejeví jako nainstalovaný. Nevíte někdo co s tím - předpokládám chybu mezi židlí a klávesnicí, ale nedaří se mi jí diagnostikovat
.
Kód: Vybrat vše
Failed to move uploaded file to /media directory.Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No nastavil jsem 777 co nejvejš to šlo - nemůžu úplně všude, ale ostatní funkce, který chtějí něco zapisovat jedou.Teuzz píše:ty atributy musí mít i nadřazený složky, ale pokud máš ten safe mod patch, tak by to nemělo o právech k zápisu ani ceknout.Don Martinez píše:abcd
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pro instalaci komponenty to musí být také složky administrator a v ní components a další, ale to by mělo vypsat hlášku.Don Martinez píše:No nastavil jsem 777 co nejvejš to šlo - nemůžu úplně všude, ale ostatní funkce, který chtějí něco zapisovat jedou.Teuzz píše: ty atributy musí mít i nadřazený složky, ale pokud máš ten safe mod patch, tak by to nemělo o právech k zápisu ani ceknout.
Ptá se tě to na FTP přihlašovací údaje?
Burn in hell.
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo, vyplněný jsou správně, když se mi povedlo udělat chybku tak to hodí jinou hlášku.Teuzz píše:Ptá se tě to na FTP přihlašovací údaje?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hmm, takže ta komponenta není v seznamu nainstalovaných komponent? Pokud ne, smazat její soubory z disku znova nahrát. Připadně se mrknout do databáze, jestli tam v tabulce jos_components je...Don Martinez píše:Jo, vyplněný jsou správně, když se mi povedlo udělat chybku tak to hodí jinou hlášku.Teuzz píše:Ptá se tě to na FTP přihlašovací údaje?
Burn in hell.
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec jsem to vyřešil jinak - odinstaloval jsem Joomlu a znova ji nainstaloval za použití Joomla Safe-Mode Installeru. Ovšem ani to není postup bez problémů.
Postup:
Jednoduše zkopírujte soubory installeru do nějakého writeable adresáře a spustíte v prohlížeči - pomocí installeru uploadnete joomlu v tar.gz archivu, objeví se klasická instalace, následně ještě opět spustíte safe-mode installer abyste smazali adresář instalation - hotovo.
Pár překážek:
1. Před uploadnutím musíte upravit kus kódu safe-mode installeru:
Instalace probíhá do adresáře cms ve složce, kde máte soubory od installeru. Jak asi vidíte jedná se o jeho CHmod - v kódu vyměníte 0700 za 0777 ovšem ono to nefunguje doslova - CHMod adresáře cms se z nějakýho pro mě neznámýho důvodu (PHP nerozumím) nastaví na 755 a nejde změnit - což je blbý - nic nemůžete mazat, takže jako pěkně socializovaní hoši (a dívky) budete muset admina hostingu požádat o změnu... Pokud nezměníte kód nebudete pokud se nepletu moci do toho adresáře přes FTP ani vlízt - což tuplem suxxxx.
2. Aspoň u mě se mi nepodařilo instalovat po nahrátí installeru přímo do rootu - musel jsem vytvořit ještě další adresář a v tom se pak ještě při instalaci vytvoří adresář cms takže mám dost hnusnou adresu webu s lomítkama
- aby návštěvník při vstupu nepropsal klávesnici jde vyřešit tak, že uděláte v rootu index.html s přesměrováním, ale to mi přijde dost neestetický.
Výhody:
Instalace čehokoliv bez použití safe-mode patche přebíjí všechny problémy, se kterejma se asi setkáte. Doufám, že tenhle návod někomu pomůže a že tomu někdo bude rozumět - nejsem žádnej lektor...
BTW: pokud někdo víte jak se zabvit lomítek v adrese (pokud možno návod pro lamy
) bez reinstallu budu vám vděčnej
.
edit: Takže potom, co jsem si nechal změnit CHMOD, instalace čehokoliv zase nefunguje - ta Joomla je ztracená, jdu si najít nějakej jinej systém. Už jsem prolezl snad celý fórum, ale jak to vypadá tak řešení nezná nikdo ani tam
Postup:
Jednoduše zkopírujte soubory installeru do nějakého writeable adresáře a spustíte v prohlížeči - pomocí installeru uploadnete joomlu v tar.gz archivu, objeví se klasická instalace, následně ještě opět spustíte safe-mode installer abyste smazali adresář instalation - hotovo.
Pár překážek:
1. Před uploadnutím musíte upravit kus kódu safe-mode installeru:
Kód: Vybrat vše
// Erstellen des Verzeichnisse "CMS"
if(mkdir('cms', 0700)) {
//echo '<li>Verzeichnis "CMS" erstellt!</li>';
} else {
echo '<font color="red"><li>Can not create Directory: "<b>CMS</b>"</li></font>';
}2. Aspoň u mě se mi nepodařilo instalovat po nahrátí installeru přímo do rootu - musel jsem vytvořit ještě další adresář a v tom se pak ještě při instalaci vytvoří adresář cms takže mám dost hnusnou adresu webu s lomítkama
Výhody:
Instalace čehokoliv bez použití safe-mode patche přebíjí všechny problémy, se kterejma se asi setkáte. Doufám, že tenhle návod někomu pomůže a že tomu někdo bude rozumět - nejsem žádnej lektor...
BTW: pokud někdo víte jak se zabvit lomítek v adrese (pokud možno návod pro lamy
edit: Takže potom, co jsem si nechal změnit CHMOD, instalace čehokoliv zase nefunguje - ta Joomla je ztracená, jdu si najít nějakej jinej systém. Už jsem prolezl snad celý fórum, ale jak to vypadá tak řešení nezná nikdo ani tam