RV505/RV535/RV550/RV570 a další chystané čipy generace R5xx

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

no-X píše:Takže v průměru kolem těch 10%
A bude to na 7950GX2 stačit?

Co jsem počítal tak ve výjmečních případech (Extremní rozlišení 1600 a výše se zapnutým vyhlazováním a přidámním maximálních 15%) bude jen tak tak atakovat 7950GX2. Jinak asi ne... Dříve bez vyhlazování ani náhodou.

Na druhou stranu tahle karta má výkon na rozlišení přes 1600 takže pokud bude cena konkurenceschopná a chladič docela kvalitní, bude to určitě velice dobrá karta...
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ne, na GX2 to výkonem stačit nebude (viz předchozí newsky), ale ATi chce nasadit dost zajímavou cenu, která to má vykompenzovat :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no-X píše:Ne, na GX2 to výkonem stačit nebude (viz předchozí newsky), ale ATi chce nasadit dost zajímavou cenu, která to má vykompenzovat :-)
Ano v průměrnu asi ne, ale v těch obrovských rozlišení mi vychází, že by se mohla přiblížít na velice malý rozdíl... A kolik má být tak ta cena? Díky
?
Vosouspadlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vosouspadlo »

cena ma byt myslim 400euro :D by to pak mohlo soufnut cenu dolu 1900XT :D
My RIG:Q6600,P35 Neo, 2GB A-data, 8800gts 320MB
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Ještě dotaz: jak moc bude limitujích 256MB u X1900XT? Je mi jasné, že u některých her prakticky nijak, ale co hry s nastavenými max detaily a vyhlazováním...
Obrázek
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Smeli píše:Ještě dotaz: jak moc bude limitujích 256MB u X1900XT? Je mi jasné, že u některých her prakticky nijak, ale co hry s nastavenými max detaily a vyhlazováním...
Podle toho co tady psal no-x tak hodně velký... Zkusím něco vyzkoušet, pak se podívám o kolik tak ;)
?
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ve větší rozlišeních a vyhlazování a filtraci jsem objevil i 50% sice je to porovnání X1800XT 512 a X1800Xt 256, ale...

http://www.computerbase.de/artikel/hard ... 256_mb/11/

Edit// Hodně záleží na určité hře. Někde je to skoro 1-2% a někde skoro 50% (Call of Duty 2). Jsem zmaten.
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Přesně tak. A čím výkonnější jádro, tím bude rozdíl větší. Myslím, že by v tomhle případě (X1900XT-256) bylo skoro lepších 512MB 500MHz než 256MB 700MHz...
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no-X píše:Přesně tak. A čím výkonnější jádro, tím bude rozdíl větší. Myslím, že by v tomhle případě (X1900XT-256) bylo skoro lepších 512MB 500MHz než 256MB 700MHz...
Co jsem také googloval tak (pokud jsem to dobře přečetl) většina nových her potřebuje pro zapnutí maximální kvality obrazu 512MB paměti.
?
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Gorr GrimWolf píše:
no-X píše:Přesně tak. A čím výkonnější jádro, tím bude rozdíl větší. Myslím, že by v tomhle případě (X1900XT-256) bylo skoro lepších 512MB 500MHz než 256MB 700MHz...
Co jsem také googloval tak (pokud jsem to dobře přečetl) většina nových her potřebuje pro zapnutí maximální kvality obrazu 512MB paměti.
Tohle už měl i Quake IV :)
Obrázek
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Smeli píše:
Gorr GrimWolf píše:Co jsem také googloval tak (pokud jsem to dobře přečetl) většina nových her potřebuje pro zapnutí maximální kvality obrazu 512MB paměti.
Tohle už měl i Quake IV :)
Já jsem to nevěděl :) Hry moc nehraju, jenom Oblivion tak hodinu, dvě denně a už ani víc her nemám. Takže jsem se o to nějak ani nezajímal, ale díky za objasnění ;)
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Radeon X1950 XTX gets new cooler
Our first information indicates that the cooler will be very much like the Arctic cooling you can find on HIS Radeon X1900 cards.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33173
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no-X píše:Radeon X1950 XTX gets new cooler
Our first information indicates that the cooler will be very much like the Arctic cooling you can find on HIS Radeon X1900 cards.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33173
To je určitě dobrá zpráva...
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Přesunuto z diskuse o X1800GTO:
Radim Štěpanec píše:Abychom se nedočkali něčeho takového jako X1950GT, X1950XT apod, prostě 80n technologie, mírné zvýšení frekvencí a konečně DDR4 paměti
no-X píše:Radim Štěpanec: X1950XTX bude, ale na 90nm s 2GHz GDDR4. Info zde. 80nm zřejmě nedosahuje požadovaných frekvencí pro high-end.
sh píše:
no-X píše:Radim Štěpanec: X1950XTX bude, ale na 90nm s 2GHz GDDR4. Info zde. 80nm zřejmě nedosahuje požadovaných frekvencí pro high-end.
tj presne jak jsem zde nekde psal pred 3 mesicema .) akorat onen referencni kus mel frekvenci 2,2ghz, ze by vyrobce pameti nedosahoval takove vyteznosti, ze presedlal na 2ghz?nebo jaky je onen duvod?mozna neco jako PE verze ci TOP verze , kde by se mohli uplatnit lepsi pameti, jinak me nenapada duvod, proc po takove praci vymeni pameti za horsi
no-X píše:Cena? Rezervy pro OC? Dostupnost?
sh píše:
no-X píše:Cena? Rezervy pro OC? Dostupnost?

btw. chlapi, přesuňme se s diskusema o X1950 a RV570 do správných threadů, ať to tady nemusím mazat :sad:
cenu nevim , posledni dobou jak jste si vsimli nejsem na netu a nemam total cas, delam barak .) takze jsem se od te doby o to nezajimal, OC pameti na frekvenci 2,2ghz bylo priblizne 4-5% bez zmeny napeti, tehdy bylo zkouseno zvyseny napeti o 0,1V a dalsi navyseni OC bylo kolem 3%. Cili rezerva pri takovem napeti cca 200mhz
no-X píše:Myslel jsem to tak, že by ony pomalejší paměti mohly být osazeny kvůli ceně, dostupnosti a rezervě pro OC.
sh píše:
no-X píše:Myslel jsem to tak, že by ony pomalejší paměti mohly být osazeny kvůli ceně, dostupnosti a rezervě pro OC.
tak to nevim je to mozne, nebo je tam mozna alternativa jak pisi ja, ze v dobe konecneho vydani a doladovani one karty, nebyly lepsi pameti nez 2,2ghz a vydat o dost lepsi kartu nez 7900xx je zbytecne a nechaji si rezervu na nejaky pokus alias PE, TOP
Radim Štěpanec píše:
Myslím si, že je to hlavně kvůli ceně
sh píše:
Radim Štěpanec píše: Myslím si, že je to hlavně kvůli ceně
ja myslim, ze jednim z velkych duvodu je to co jsem popsal, proc by se vyrobce zabyval x mesicnim testovanim a upravami s lepsimi pametmi aby nakonec zvolil horsi?mozna jsou pravdive oba dva duvody, cert vi, ono to vyjde na povrch zase tak za 3 - 4 mesice
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

A máme to tady, fotka X1950XTX / R580+

Obrázek
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

ten chladic mi "neco" pripomina - jak bude tichy? jinak no-x dik za fotku noveho chlazeni, ted uz tusim, jak ma byt chlazena r600, kdyz jeji chlazeni ma byt pouzite u 580+

EDIT: pozor po kliknuti se natahuje origos obrazek a ma pres 2MB :)
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Vždyť jsem včera psal (resp. citoval), že bude podobný silenceru :-)

Jak bude tichý nevíme, ale je vidět, že má ve spodní části dost mědi.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no-X píše:Vždyť jsem včera psal (resp. citoval), že bude podobný silenceru :-)

Jak bude tichý nevíme, ale je vidět, že má ve spodní části dost mědi.
ale má hrozně moc žeber a blízko u sebe= vyšší proud vzduchu aby se to pořádně profouklo, ale jinak koukám že se konečně u ati pochlapili a zplodili něco co by nepřipomínalo vrtuník
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Chladiče si ATi myslím sama nedělá - dělá je pro ně nějaká firma, jejíž jméno si nepamatuju :)

/edit: ty žebra spíš vypadají jako tenký plech prohýbaný cik/cak... snad to nebude rezonovat :|
/edit2: tak ještě jinak, každý žebro je z vlastního kousku plechu, kterej je ohnutej a spojenej s vedlejším... podivná konstrukce
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no-X píše:/edit2: tak ještě jinak, každý žebro je z vlastního kousku plechu, kterej je ohnutej a spojenej s vedlejším... podivná konstrukce
podobnou konstrukci má i chladič na X800GTO, měděná placka na který jsou přidělaný žebra, každý k malýho plíšku mědi spojený k sobě
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“