Mechanika Playstation2 škrábe kruhy na dvd

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mechanika Playstation2 škrábe kruhy na dvd

Příspěvek od Jirass »

Zdravím. DVD mechanika na PS2 vyškrabává na dvd médiu kruhy. Pomalu, ale jistě. Třeba na CDčko to nedělá. Tak jsem chtěl malinko poladit laser a už čte jen CDčka :-D DVD nenačte, ale škrábe ho vesele dál. Přitom byl laser měněn ani ne před rokem. Stalo se to někomu? V pondělí ho odnesu do opravy, ale stejně by mě zajímalo, jak se to může stát??? Dík za zkušenosti. :wink:
Intel + NVidia.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak škrábě, jako fyzicky poškodí disk? Můžeš to vyfotit?
Bathory
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Myslim ze presne to stejny jsme mohli videt u prvnich X-Boxu 360... no.. v kazdym pripade to vypada, ze se ti tam nekde neco uvolnilo a CD dostava zabrat.. tipuju to na pokles hlavy s celym mechanismem niz.. chyta to pak o tray.. teoreticky by melo stacit vymenit gumovy vlozky pod celou hlavou a motorem.. nemelo by to bejt moc drahy..
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

Jsou na něm vyloženě vyrytý kruhy. Ale jen při středu cca do 7.mm. Pošlu fotky. Jinak jsem to měl rozdělaný a všechno drží jak má. Podle mě je chyba v zaostřování laseru, proto čočka vyjede na max. nahoru a rve se o médium. V pondělí to odnesu do opravy a dám vědět.
Intel + NVidia.
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Re: hm

Příspěvek od cmoudina »

Jirass píše:Jsou na něm vyloženě vyrytý kruhy. Ale jen při středu cca do 7.mm. Pošlu fotky. Jinak jsem to měl rozdělaný a všechno drží jak má. Podle mě je chyba v zaostřování laseru, proto čočka vyjede na max. nahoru a rve se o médium. V pondělí to odnesu do opravy a dám vědět.
mě to dělala taky I.generace PS2 - "macatá".Teď mám PS two versi a je to v poho.
Intel PC is back
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo

Příspěvek od Jirass »

Pomohla jen výměna laseru, bohužel. Oprava za dva litříky. :(
Intel + NVidia.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“