TNT 2 - nelze nainstalovat pod WinXP

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Boomer
Začátečník
Začátečník

TNT 2 - nelze nainstalovat pod WinXP

Příspěvek od Boomer »

Zdravim vsechny, vim ze to asi nebude zrovna aktualni tema, ale preinstaloval jsem kamosovi WIN XP, ma tam historickou grafiku Rina TNT 2, mam problemy s ovladaci, kdyz tak hodim ty ktere mi nabidne system, tak mi ve spravci zarizeni u te grafiky sviti otaznik, primo u v polozce te grafiky mi sviti naka chyba Kod 10..Nevite co to znamena, popř. kde bych mohl sehnat na to drivery a jake??Zkousel jsem i Win Update ale nepomohlo...Za rady diky...

//edit Thellwin - upraven název threadu
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Stáhni si ovladače z www.nvidia.com

//edit: Nebo ještě lépe odtud: ftp://download.nvidia.com/Windows
a vyber radši nějaké starší, např. ftp://download.nvidia.com/Windows/45.23 ... l_whql.exe
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Goldnoob team proud member!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: TNT 2 - nelze nainstalovat pod WinXP

Příspěvek od Shit »

Boomer píše:Zdravim vsechny, vim ze to asi nebude zrovna aktualni tema, ale preinstaloval jsem kamosovi WIN XP, ma tam historickou grafiku Rina TNT 2, mam problemy s ovladaci, kdyz tak hodim ty ktere mi nabidne system, tak mi ve spravci zarizeni u te grafiky sviti otaznik, primo u v polozce te grafiky mi sviti naka chyba Kod 10..Nevite co to znamena, popř. kde bych mohl sehnat na to drivery a jake??Zkousel jsem i Win Update ale nepomohlo...Za rady diky...
Spíš tam tuším nějakou HW chybu - popř. špatně "zacvaklou" grafiku ve slotu.... :( TNT2 jsem měl dřívě v kanclu a makala pod WXP SP2 naprosto korektně. 8-)
michalv
Začátečník
Začátečník

Re: TNT 2 - nelze nainstalovat pod WinXP

Příspěvek od michalv »

Shit píše:
Boomer píše:Zdravim vsechny, vim ze to asi nebude zrovna aktualni tema, ale preinstaloval jsem kamosovi WIN XP, ma tam historickou grafiku Rina TNT 2, mam problemy s ovladaci, kdyz tak hodim ty ktere mi nabidne system, tak mi ve spravci zarizeni u te grafiky sviti otaznik, primo u v polozce te grafiky mi sviti naka chyba Kod 10..Nevite co to znamena, popř. kde bych mohl sehnat na to drivery a jake??Zkousel jsem i Win Update ale nepomohlo...Za rady diky...
Spíš tam tuším nějakou HW chybu - popř. špatně "zacvaklou" grafiku ve slotu.... :( TNT2 jsem měl dřívě v kanclu a makala pod WXP SP2 naprosto korektně. 8-)
Nevypnul jsi v Biosu přidělení IRQ pro grafiku(Assing IRQ for VGA)?
Mě to bez toho dělalo tu stejnou chybu.
Zkus to zapnout a uvidíš.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Boomer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boomer »

No zkusim ji vytahnout ze slotu a zasunout ji zpatky, taky mrknu do Biosu na ty IRQ..
to Shit: Jake drivery jsi na ni mel, ty co ti nabidly wokna??
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

Kod 10 znamena ze OS nema dostatek systemovych prostredku pro chod zarizeni, tipoval bych na to IRQ v biosu. Nemas v PCI 1 (hned pod AGP) nejakou dalsi kartu? Pokud jo tak ji premisti jinam.
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Boomer píše:to Shit: Jake drivery jsi na ni mel, ty co ti nabidly wokna??
TNT2 podporují drivery do verze 66.93, a WHQL verze do 56.72 - já jsem používal na TNT2 drivery verze 44.03.... :oops:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jsem tu GK (odkaz co jsem postoval) kdysi dávno korektně nenainstaloval ať jsem zkoušel cokoliv ...
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“