Nebootují Windows ze SATA disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nebootují Windows ze SATA disku

Příspěvek od marsol »

Zdravím,
mám poměrně hloupý, až školácký problém.
Instaloval WinXP na SATA disk a měl jsem v šuplíku zapojený IDE HDD. Po vyjmutí IDE disku nelze nabootovat ze SATA disku. BIOS mi disk na SATA kanále najde, ale WinXP nenabootují.
Můžete mi poradit, jak mohu tuto situaci vyřešit?
Pomůže oprava instalace WinXP na SATA disku?

Nerad bych vše reinstaloval. Ale pokud nebude jiná možnost ..... :-(

Děkuji za odpověď.

Ma.So.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

mels behem instalace disketu se SATA ovladaci? Pokud ne tak widle uz nenabootoji

Byly windows instalovany na disk C? pokudne a C bylo na tom IDE disku tak je na nem zavadec systemu a mas smulu a ceka te reinstal.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Zavádzač sa dá obnoviť príkazom fixmbr a fixboot v repair conzole
Naposledy upravil(a) Josko dne úte 25. črc 2006, 16:22, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
marsol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Recovery Console ....

Příspěvek od marsol »

Díky.
Recovery Console to je ono. Jinak win byly nainstalovaný na jiné písmeno než "C". Ale oprava MBR přes RC je OK. Díky.
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Ono instalovat wokna jinam nez na "disk C" je velice neprakticke, protoze 99% ovladacu, co se daji stahnout jako *.exe soubory ma nastavenou cestu na C:\. Neni to neprekonatelne, ale je to dost otrava vsechno manualne rozbalovat a pak teprve instalovat.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ja si myslím že vačšia otrava ja kôli tomu reinštaľovať windows.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Tak to je vec nazoru; ale prijde mi ze je jednodussi nainstalovat si wokna na C:\ a mit po problemech ;)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ja s tým osobne nemám problém a pretože mi dáva 7400 rpm sata disk ako posledný a 5400 rpm ata disk ako prvý tak nemám inú možnosť ako to mať na D:, aj tak v poslednej dobe viac používam Ubuntu.
Obrázek
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Tusim ze pokud se pri instalaci woken vlozi v jednu urcitou chvili disketa se SATA ovladacema, tak se daji wokna nainstalovat i na ten SATA disk a bude jako prvni (myslim, v praxi jsem to nikdy nezkousel).

Navic existuje zpusob (i kdyz priznavam ze ponekud komplikovany) jak pridat na instalacni CD Windows ty ovladace a pak se da instalovat na SATA disk urcite.

PS: Ubuntu mam taky rad, ale preci jenom maji Wokna u me doma stale zatim prednost ;)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“