Komprese starých souborů
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Bedas
- Začátečník

-
Komprese starých souborů
tak tato položka mě zabírá asi 7GB místa. V popisu je napsáno, že to jsou soubora, které sem dlouho nepoužíval, a tak je windows zkomprimoval. Tak se chcu zeptat jesi tyto soubora mužu klidně nechat smazat?? Pač jako třeba mám nainstalovanou hru a dlouho sem ju nespouštel, tak aby mě to třeba nesmazalo soubory té hry
...thx
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano nejaké súbory čo nepoužívaš často by ti to skomprimovalo alebo zmazalo podľa toho čo tam dáš.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Bedas
- Začátečník

-
oukchej...ale já sem ptám esi to mužu klidně nechat smazat a nebát se přitom o svoje data, hmm?Josko píše:Ano nejaké súbory čo nepoužívaš často by ti to skomprimovalo alebo zmazalo podľa toho čo tam dáš.
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To podľa toho čo chce zmazať, lebo tam sa dá zaškrtnúť aj nainštalované programy. Ak to nie je zaškrtnuté tak v pohode, ostatné sú len nejaké dočasné súbory.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to neni mazání. Win prostě prolezl disk a zjistil, že tam máš x GB souborů, ke kterým jsi nepřistupoval delší dobu takže tím, že mu potvrdíš OK je zkomprimuje - získá 7GB takže ty soubory budeš na disku mít pořád jen budou komprimované - přístup bude pomalejší v případě, že si na ně někdy vzpomeneš.Bedas píše:oukchej...ale já sem ptám esi to mužu klidně nechat smazat a nebát se přitom o svoje data, hmm?Josko píše:Ano nejaké súbory čo nepoužívaš často by ti to skomprimovalo alebo zmazalo podľa toho čo tam dáš.
p.s.: nejsem si jist, jestli našel 7GB nebo našel x GB a komprimací těch 7GB získá tak mě kdyžtak opravte.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tam je myslím že možnosť zmazať a komprimovať.

- Thellwin
- Administrátor

- NoTHX
- Středně pokročilý

-
je to za b)karf píše:p.s.: nejsem si jist, jestli našel 7GB nebo našel x GB a komprimací těch 7GB získá tak mě kdyžtak opravte.
tedy kompresí starých souborů získáš (v tomto případě) 7GB, tato možnost je trochu zavádějící v tom, že jako jediná neznamená smazání souborů, ale osobně bych radši než mít v té které složce "nahodile" zkomprimované soubory, radši ten disk prolezl sám a celé složky na které se nešahá - zkomprimoval (pravé myšítko na složku -> vlastnosti -> upřesnit) výhoda je v přehlednosti a hlavně v případě následné "dekomprese" znovupoužívaných souborů
PS: pokud takovýto větší "zátah" podniknete, doporučuji poté zdefragmentovat disk, jelikož mezi zkomprimovanými soubory budou útržky uvolněného místa a jak se disk bude plnit tak to bude dělat bordel, totéž doporučuji v opačném případě, tedy kdy komprimované soubory/složky dekomprimujete, aby poté byly hezky vcelku a né roztahané různě po disku