Gainward 6600GT - artefakty ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Nerboard
- Začátečník

-
- Thellwin
- Administrátor

- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
rozhodne bych zkusil i jinou grafiku... je mozny ze je to bug ve hre 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Nerboard
- Začátečník

-
- yoghurtcz
- Nováček

-
Jeste jeden tip; jestli je to AGP verze karty, tak potrebuje pridavne napajeni - zanda novinka. Ale cetl jsem na forech nVidie ze AGP karta potrebuje samostatnou +12V vetev ze zdroje s napetim alespon 18A.
Osobne si myslim ze je to trosinku pritazene za vlasy, protoze moje 6600GT AGP bezela na +12V vetvi s napetim 15A spolecne se dvema HDD a 2x DVD a slo to dokud jeden z tech disku neumrel a novy mel ocividne vetsi naroky na energii - v tu chvili jsem zacal mit podobne problemy -> nahodne artefakty...
Osobne si myslim ze je to trosinku pritazene za vlasy, protoze moje 6600GT AGP bezela na +12V vetvi s napetim 15A spolecne se dvema HDD a 2x DVD a slo to dokud jeden z tech disku neumrel a novy mel ocividne vetsi naroky na energii - v tu chvili jsem zacal mit podobne problemy -> nahodne artefakty...
- yoghurtcz
- Nováček

-
- Nerboard
- Začátečník

-
- yoghurtcz
- Nováček

-
Promin, asi si uplne nerozumime - nejde o to jestli je tam zapojeny spravny kabel, ale jestli ta vetev co je zapojena do te graficke karty zezadu ma napeti alespon 18A.
Kdyz otevres bednu a podivas se na zdroj, tak na nem bude nekde stitek s popisky jake napeti je v jakych vetvich.
Tebe zajima ta vetev, u ktere se pise +12V. Ta by mela mit napeti 18A, udajne se ta graficka karta spokoji i se 16A, ale musis mit ostatni komponenty mene narocne.
Uplne nejlepsi je takovy zdroj, ktery ma dve samostatne +12V vetve - ty jsou uz ale trosinku drazsi.
Tady je odkaz na zdroj techto informaci:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=1029. Tady je z toho jenom kousek:
Kdyz otevres bednu a podivas se na zdroj, tak na nem bude nekde stitek s popisky jake napeti je v jakych vetvich.
Tebe zajima ta vetev, u ktere se pise +12V. Ta by mela mit napeti 18A, udajne se ta graficka karta spokoji i se 16A, ale musis mit ostatni komponenty mene narocne.
Uplne nejlepsi je takovy zdroj, ktery ma dve samostatne +12V vetve - ty jsou uz ale trosinku drazsi.
Tady je odkaz na zdroj techto informaci:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=1029. Tady je z toho jenom kousek:
1. You need lots of power. A good percentage -- ALMOST HALF --of the problems with this card are solved by addressing some aspect of the power issue, (including improperly seated cards or Molex cables). See post #3 on this as well. A lot of people are upgrading when buying this card, and many will need to upgrade their Power Supply U as well. You cannot run this card on a 350 or even many 425 watt PSUs. It will die in anything 3D-- Games, demos, etc..
It does NOT matter what the manufacturer says on the box for the minimum spec. I've been using PCs since 1984. You should never trust minimum requirement lists. Manufacturers lie to make sales. cool.gif It is common for manufacturers to over-rate their power supplies, and the specs they list on the PSU represent ideal conditions with no other periphials attached - to get their highest rating. So be careful, you are getting less real world power than what is advertised. [Note: if you are going to buy a new one, don't skimp a few dollars, go 500W.]
What should you get? The amperage rating on the + 12 volt rail is what you have to check. It can be found on a sticker on the PSU itself. Based on the experiences of many users on this and other threads, 17 Amps is the minimum - tightrope walking limit - for this card. It will work with that, but it all depends on how many other periphials you have drawing power ( hard drives, optical drives, etc.) I upgraded my power supply to an Nspire 450 Watt (true watts), having 28 amps on the +3.3 rail, 40 on the +5, and 20 on the +12 -- this is the important one. Some card manufacturers are putting a 450 W requirement on their boxes now. This is wise. Tomshardware.com (an awesome site for comparing hardware, if it stinks, they say so) evaluates at least 21 of them. [See my next post.]
Gentle in his post #279, provided this link to show that Power is very big issue with this card, (and all the cards that will follow it). http://www.beyond3d.com/reviews/bfg/660 ... ex.php?p=5
- Nerboard
- Začátečník

-
- yoghurtcz
- Nováček

-
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam taky Fortron a jestli se nepletu, tak ampery jsou napsane primo na stitku na zdroji.yoghurtcz píše:To asi nebude...na druhou stranu jestli vis presne jmeno toho zdroje, tak se to da urcite vyhledat na internetu jake ma napeti v te +12V vetvi.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- yoghurtcz
- Nováček

-
- J X P
- Středně pokročilý

- Nerboard
- Začátečník

-
mam Fortron 400W / 12fan / PFC / P4 / 20+4PIN, ATX-400PNF
tady je nejaky info http://fortron.mironet.cz/fortron-400w1 ... f+dp48072/
tady je nejaky info http://fortron.mironet.cz/fortron-400w1 ... f+dp48072/
- yoghurtcz
- Nováček

-
No take jsem si to myslel ale potom co jsem zacal mit problemy s artefakty v ruznych graficky narocnych programech (nejenom pri nejakych hrach, ale take treba pri prehravani DVD) tak jsem zacal patrat po internetu a narazil jsem na vyse zmineny clanek.J X P píše:jen mala technicka, 18A neni napeti ale proud.
jinak neni nutne mit takhle silnou +12V vetev, ale vice je vzdy lepe. dle meho nazoru staci i 14A bez provoznich problemu. Zalezi na odberu dalsich komponent v PC.
A s tim napetim / proudem mas samozrejme pravdu...
Kazdopadne k tematu - ten zdroj by to mel v pohode zvladnout - ma dokonce 2x 12V vetev. Cili teorie padla. Dale mi snad jen napada zkusit jinou verzi ovladacu. Pokud se do toho ale pustis, tak existuje programek ktery vycisti vsechny zbytky po ovladacich, cili bude mit jistotu ze opravdu startujes z cisteho pocitace. Bohuzel ale neznam jeho jmeno...
- J X P
- Středně pokročilý

sam provozuju 7800GS OC na +12V 16A a zadne problemy nejsou. Vyrobci casto nadhodnocuji, pripadne kdybych tam mel prilis mnoho energeticky narocnych komponent tak by s tim mohly byt problemy.
pokud mam nejake problemy s grafikou pripadne s pvladaci tak neodstranuju ovladace pomoci cleaneru, ale normalne odeberu HW grafickou kartu. nasledne nainstaluju potrebnou verzi ovladacu a tim jsem zatim vzdy vse vyresil.
doporucuji overene 84.43 ... zkus sundat chladic z grafiky, odstranit zbytky teplovodiveho originalniho nesmyslu, nanes novou termovodivou pastu a chladic opet zapoj. V tehle vedrech se ovsem muzou objevit ruzne problemy.
predpokladam, ze ta grafika ma chlazeny i pameti a ty taky zkontroluj, i kdyz by bylo u nich lepsi pouzit nejkaou tu "teplovodivou zvykacku".
pokud ani toto nepomuze pak jedine test v jinem PC a nasledna reklamace.
pokud mam nejake problemy s grafikou pripadne s pvladaci tak neodstranuju ovladace pomoci cleaneru, ale normalne odeberu HW grafickou kartu. nasledne nainstaluju potrebnou verzi ovladacu a tim jsem zatim vzdy vse vyresil.
doporucuji overene 84.43 ... zkus sundat chladic z grafiky, odstranit zbytky teplovodiveho originalniho nesmyslu, nanes novou termovodivou pastu a chladic opet zapoj. V tehle vedrech se ovsem muzou objevit ruzne problemy.
predpokladam, ze ta grafika ma chlazeny i pameti a ty taky zkontroluj, i kdyz by bylo u nich lepsi pouzit nejkaou tu "teplovodivou zvykacku".
pokud ani toto nepomuze pak jedine test v jinem PC a nasledna reklamace.
---
- yoghurtcz
- Nováček

-
- J X P
- Středně pokročilý

doplnim, mel jsem predtim MSI 6600 Diamond (OC GT), samozrejme do AGP. Energeticky narocnejsi 7800GS je, ale jen o malo. Pridavne napajeni mit zapojeny ovsem tyhle rady karet musi mit i u PCIe verze. Napajeni pres PCIe staci do nejakych 75W (AGP pouze kolem 30W).yoghurtcz píše:Osobne nemam zkusenosti s jinou modernejsi kartou nez GT6600, takze ani nevim jestli je 7800GS vice ci mene energeticky narocna nez prave GeForce6600.
Co jsem kde vycetl tak tyhle problemy s energii miva jenom AGP verze karty, protoze PCIe verze dostava dostatek energie primo ze sbernice.
---