Ano jsou to nádherná čísla pro Intel, ale nemyslím, že to je až tak horké, jak se to může zdát, jednak kartami hodně zamíchají definitivní ceny procesorů AMD a jednak je důležité na co koncoví uživatelé ty procesory potřebují a drtivá většina používá PC na hry nebo kancl. aplikace - zpracování videa je jistě také hodně důležité a v tomto poli Intel opravdu vyhrává, ale z celkového hlediska to není nic převratného...Gorr GrimWolf píše:
Při kodování v Windows Media Encoder 9, ušetříš s X6800 oproti FX-62 65 vteřin. To podle mě je drtivá porážka.
Stejně tak pokud si vemu cenu E6600 (Něco málo pod 10 000,-) a její výkon. Ona je stále rychlejší o 7 vetřin s porovnání FX-62. A rozdíl v ceně je bezmála 20 000,-. Někde jsou samozřejmě i menší rozdíli, ale dle mého názoru tam ten výkon v praktickém hledisku poznat je...
Čerpal jsem z téhle stránky - http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... out_6.html
AMD do sc. AM2
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je jasný, že výkon ve Wordu nepoznáš. Vlastně od určitýho výkonu je jedno jestli jedeš na Athlonu X2, Pentiu D nebo na Core 2 Duo. Tam už je to jedno...Emulgathor píše:Ano jsou to nádherná čísla pro Intel, ale nemyslím, že to je až tak horké, jak se to může zdát, jednak kartami hodně zamíchají definitivní ceny procesorů AMD a jednak je důležité na co koncoví uživatelé ty procesory potřebují a drtivá většina používá PC na hry nebo kancl. aplikace - zpracování videa je jistě také hodně důležité a v tomto poli Intel opravdu vyhrává, ale z celkového hlediska to není nic převratného...Gorr GrimWolf píše:
Při kodování v Windows Media Encoder 9, ušetříš s X6800 oproti FX-62 65 vteřin. To podle mě je drtivá porážka.
Stejně tak pokud si vemu cenu E6600 (Něco málo pod 10 000,-) a její výkon. Ona je stále rychlejší o 7 vetřin s porovnání FX-62. A rozdíl v ceně je bezmála 20 000,-. Někde jsou samozřejmě i menší rozdíli, ale dle mého názoru tam ten výkon v praktickém hledisku poznat je...
Čerpal jsem z téhle stránky - http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... out_6.html
Jenže musíš samozřejmě testovat tam kde se rozdíl ukáže, jako je to u grafických karet. Taky se většinou netestuje na 800x600. Ale na maxium aby se ukázalo co v té kartě je.
Oba se shodneme na tom, že v náročnějších věcech (na procesor) je Core 2 Duo lepší volba než Athlon X2. Pokud jde o normální věci, klasiku, tak tak je výkon +- stejnej a i kdyby nebyl, tak to nepoznáš
?
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

No já vycházim čistě ze sobeckejch potřeb, kdy výkon při hraní her nad 1280*1024 je téměř totožnej a to pro mě znamená, že po slevách mi AMD nabízí víc...a vezmuli v podtaz, že hráčská komunita je většinou hlavní odběrce mainstream CPU tak to je vcelku důležitý pohled...Gorr GrimWolf píše: Je jasný, že výkon ve Wordu nepoznáš. Vlastně od určitýho výkonu je jedno jestli jedeš na Athlonu X2, Pentiu D nebo na Core 2 Duo. Tam už je to jedno...
Jenže musíš samozřejmě testovat tam kde se rozdíl ukáže, jako je to u grafických karet. Taky se většinou netestuje na 800x600. Ale na maxium aby se ukázalo co v té kartě je.
Oba se shodneme na tom, že v náročnějších věcech (na procesor) je Core 2 Duo lepší volba než Athlon X2. Pokud jde o normální věci, klasiku, tak tak je výkon +- stejnej a i kdyby nebyl, tak to nepoznáš
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud bych se měl bavit čistě o svých sobeckých potřebách, tak je to zpracování videa. Opravdu stříhám a vůbec si sním hraju. Pracuju ve Photoshopu. A vůbec se všelijakou grafikou... K tomu otec pracuje na výkresech do práceEmulgathor píše:No já vycházim čistě ze sobeckejch potřeb, kdy výkon při hraní her nad 1280*1024 je téměř totožnej a to pro mě znamená, že po slevách mi AMD nabízí víc...a vezmuli v podtaz, že hráčská komunita je většinou hlavní odběrce mainstream CPU tak to je vcelku důležitý pohled...
?
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi vy se zase hadate kvuli blbinam ...
Nejvykonnejsi CPU je Intel Core Duo 2 - ale neni zrovna levny, a desky jsou velmi drahe a nedoladene ... Conroe zatim nebrat, pockat ...
AMD 939 je super vykonna platforma a vzhledem ke zlevneni X2 je tohle na nejaky cas nejlepsi mozna volba, pokud mas 939, kup dual-core procesor a vyckavej ...
AMD AM2 je kompromis a velice slusna volba s pomerem cena/vykon po slevach, desky jsou super, procesory take ale s pameti je problem DDR2 jsou pomale a pokud chcete max vykon je nutno koupit pameti za 8000Kc a vejs ...
Nejvykonnejsi CPU je Intel Core Duo 2 - ale neni zrovna levny, a desky jsou velmi drahe a nedoladene ... Conroe zatim nebrat, pockat ...
AMD 939 je super vykonna platforma a vzhledem ke zlevneni X2 je tohle na nejaky cas nejlepsi mozna volba, pokud mas 939, kup dual-core procesor a vyckavej ...
AMD AM2 je kompromis a velice slusna volba s pomerem cena/vykon po slevach, desky jsou super, procesory take ale s pameti je problem DDR2 jsou pomale a pokud chcete max vykon je nutno koupit pameti za 8000Kc a vejs ...
- HarY_cz
- Začátečník

-
žádný 100% duvěryhodný info zatím není. něco o tom je třeba tady http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... 43710.htmlcool.user píše:Muzes pls dat link na nejake info ktere je duveryhodne ohledne antihyperthreadingu?rochne píše: ty procaky to maj v sobe staci jista "utilitka" a melo by to fungovat, je to mnohem vyhodnejsi nez Intelacky "rozdeleni jader (Hyper Threading)"
takže říct určitě že něco takovýho bude zaručeně nikdo říct asi nemůže
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No a prave proto kdyz to neni 100% duveryhodne potvrzene me zarazi jak to muze rochnici se rochne s takovou jistotou tvrdit ....HarY_cz píše:žádný 100% duvěryhodný info zatím není. něco o tom je třeba tady http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... 43710.html
takže říct určitě že něco takovýho bude zaručeně nikdo říct asi nemůže
0118 999 881 999 119 7253
- Aros
- Začátečník

Mě by zase zajímalo, proč se tady Gorr GrimWolf pořád ohání s FX-62(nic osobního...
). Každej o té ceně víme svý, a taky to je procesor pro nadšence a ne pro normální lidi, řadu FX bych z toho porovnávání úplně vyřadil, ta jde někde úplně mimo.
Ten rozdíl mezi AMD a Intelem byl vždycky +- 1:1. AMD na hry, Intel na video a spol, o tom se myslím není třeba hádat. A taky se to ani teď s tou "Inteláckou chlobou" moc nemění... Na co jeden výrobce nestačí technicky vždycky vynahradí snížením ceny. Vlastně je k tomu donucen, protože když si nikdo jeho "slabší procesory za stejnou cenu" nekoupí, tak se může třeba na hlavu stavět a nic mu to nepomůže...
K Anti-threadingu se vyjadřovat nebudu, nic o tom nevím, ale taky mi to přijde jako blbost(To s tím že už to maj v sobě). Ale nic o tom nevím!
//edit: Teď jsem si přečetl ten článek a už na začátku: "AMD may offer"...
//edit2: AMD 3800+ X2 AM2 za 4363 včetně DPH!!!: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00039806
Ten rozdíl mezi AMD a Intelem byl vždycky +- 1:1. AMD na hry, Intel na video a spol, o tom se myslím není třeba hádat. A taky se to ani teď s tou "Inteláckou chlobou" moc nemění... Na co jeden výrobce nestačí technicky vždycky vynahradí snížením ceny. Vlastně je k tomu donucen, protože když si nikdo jeho "slabší procesory za stejnou cenu" nekoupí, tak se může třeba na hlavu stavět a nic mu to nepomůže...
K Anti-threadingu se vyjadřovat nebudu, nic o tom nevím, ale taky mi to přijde jako blbost(To s tím že už to maj v sobě). Ale nic o tom nevím!
//edit: Teď jsem si přečetl ten článek a už na začátku: "AMD may offer"...
//edit2: AMD 3800+ X2 AM2 za 4363 včetně DPH!!!: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00039806
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- HarY_cz
- Začátečník

-
- ManCZE
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nemyslite, ze by se ceny techto procesoru meli behem mesice,dvou nejak jeste zmensit, nebo to je na betonu? Ze nemam totiz love na celou sestavu, tak bych se aspon mohl pro ten pocit divat na krabici od X2HarY_cz píše:no pane to je konečně cenakoukal jsem že už i na alzasoftu zlevnili. zítra objednávám
CPU: AMD Athlon 64 X2 (Windsor) 3800MHz+ @ 2000MHz | CPU cooler: box | RAM: 2048MB Geil DDR2 @ 800MHz (5-5-5-15) | MB: MSI K9T SLI-2F | GPU: Zotac 8800GT OC 512MB GDDR3 @ "def" | HDD: Seagate Barracuda 320GB 7200.10 | Mechaniky: Lite-on SHM-165P6S black | case: Thermaltake Matrix VX | zdroj: Fortron Blue Storm 500W
- Kollda
- Začátečník

-
U s.939 je výroba ukončená, takže tady už pravděpodobně cena dolů nepude, do s.AM2 se procáky normálně vyrábějí, takže slevy se očekávat daj. To je můj osobní názor, ještě počkej na někoho kdo to vyvratí nebo potvrdí, protože by se taky mohlo stát že ty to koupíš teď a procák ještě sleví a pak mě asi budeš chtít něčim utlouctnemyslite, ze by se ceny techto procesoru meli behem mesice,dvou nejak jeste zmensit, nebo to je na betonu? Ze nemam totiz love na celou sestavu, tak bych se aspon mohl pro ten pocit divat na krabici od X2![]()
- axloth
- Začátečník

-
- HarY_cz
- Začátečník

-
já bych na to moc nevsázel že půjdou ještě dolů. podle pricelistu amd má x2 3800+ stát 150$ což by odpovídalo tý ceně 4300 czk. spíš si myslim že jestli bude o ně velkej zájem (a já myslim že jo) tak si na tom něco začnou přihazovat prodejci a cena půjde trošku nahoru
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Alzasoft jako jeden z prvních snížil ceny, ale vypadá to zatim jenom na X2 3800+ a nižší ... vyšší modely jsou pořád dost drahý...HarY_cz píše:já bych na to moc nevsázel že půjdou ještě dolů. podle pricelistu amd má x2 3800+ stát 150$ což by odpovídalo tý ceně 4300 czk. spíš si myslim že jestli bude o ně velkej zájem (a já myslim že jo) tak si na tom něco začnou přihazovat prodejci a cena půjde trošku nahoru
Edit: Alzasoft se strefil téměř dokonale do mýho tipu, kterej jsem tady někde na fóru uváděl a to, že X2 3800+ bude stát 4k bez DPH...
Edit2: strana 19 tohoto threadu :
Emulgathor píše:PS: můj osobní tip je pro X2 3800+ bez DPH cca ty 4000,- (s DPH tedy asi 4800,-)
- HarY_cz
- Začátečník

-
tak koukni na www.obchod.cz 3800+ tam vyjde o 400,- levnějš a i vyšší modely už maj za nižší cenu
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Pochop, že jsem musel najít obchod kde se potvrdí moje tipovačkaHarY_cz píše:tak koukni na www.obchod.cz 3800+ tam vyjde o 400,- levnějš a i vyšší modely už maj za nižší cenu
Edit: X2 5000+ pod 10k s DPH
- HarY_cz
- Začátečník

-
no já taky myslim že ty ceny už jsou na dně. proto po něm radši hned skočim i kdyby mi tu měl doma stát měsíc na stole než seženu ostatní komponenty 
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Milinko
- Nováček

-
Chlapi, přečetl jsem si tady vaše příspěvky a ten Athlon 64 X2 3800+ vypadá opravdu lákávě...chci se ale zeptat jak je na tom výkonově v porovnání se single core Athlonem 64...jde mi o to,že jsem si chtěl koupit Athlona 64 3000+ a pořádně ho taktnout, ale teď když klesla cena X2 si nejsem jistý..takže suma sumárum, co je výhodnější Athlon 64 X2 3800+ nebo Athlona 64 3000+(zhruba o 1500,- levnější),když je oba taktnu, vyplatí se připlatit na X2?
Díky za rady, popř. za odkaz na srovnání těchto CPU.
EDIT:Budu především hrát hry
Díky za rady, popř. za odkaz na srovnání těchto CPU.
EDIT:Budu především hrát hry
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý