RAID 1 aky disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
deivo
Začátečník
Začátečník

RAID 1 aky disk

Příspěvek od deivo »

Ahoj, skladam si nove PC. Mam uz zhodou istych okolnosti niektore suciastky a preto sa chcem poradit.

Mam pripravenu tuto dosku: Foxconn Winfast NF4UK8AA-8EKRS http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=69042 a pojde do nej AMD 64 3200+

Doma mam uz tieto HDD:

Western Digital 200GB 7200rpm 8MB SATAII WD2000JS
Hitachi 160GB 7200rpm 8MB cache PATA
Hitachi 250GB 7200rpm 8MB cache PATA

Chcel by som RAID 1 ale neviem aky disk. Toho hore uvedeneho WD sa trochu bojim pretoze som uz mal Western Digital 80GB 7200rpm 8MB WD800BB a bola to riadna cirkularka.
Odkedy som presiel na Hitachi je klud.

Je ten WD tichy (aj po case)?
Je velka hlupost prikupit len 1ks Hitachi 160GB 7200rpm 8MB cache PATA? Bude tam velky pokles vykonu oproti rieseniu SATA ked by bol system v RAD1 na PATA?

Dakujem za rady a skusenosti :wink:
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

ja jen nevim jak chces pripojit ty PATA disky do raid :?
jinak pomalejsi by to bylo urcite nez SATA

a ten WDWD2000JS mam a nejak extra tichy neni a hucet zase taky moc nehuci a je to SATA2 (ja ho trochu odhlucnil a je tichy celkem dost :oops: :razz: )
s pristupovama dobama a ryachlosti a hlucnosti si myslim ze je to takovy prumerny disk :wink:
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

S tym PATA som nad tym do hlbky nepremyslal, zatial s RAID vela skusenosti nemam.

Ako si ten disk odhlucnil? Mne u HDD neprekaza jeho zvuk ked cita a zapisuje, ale ak je ho pocut pri chodu.

Pozeram taktiez ze mas AMD Athlon64 3200+(AC Freezer64 PRO). Tuto kombinaciu som chcel tiez zvolit. Aka je? Nejde mi vseobecne o pretaktovanie, ale o celkovo velmi tiche PC
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

tak nepretaktovany CPU s nim uchladim (teda kdyz nejsou takove vedra) a jsem treba jen na netu apod. pasivne na cca. 32°C

v techto vedrech se toci na nejakych 800 rpm ale taky je to hodne tiche :wink:

a na ten disk prave delam neco takoveho mel jsem i totoale uchladilo to jen o par °C a prenaselo to strasne vibrace po cele case :sad: tak sem se rozhodl ze si vyrobim nejaky chladic a zaroven s odhlucnenim pobony tomu silentmaxu :oops: ktery je hrozne drahy na muj vkus :roll:
prace je ale teprve na zacatku :evil:
a ten disk neni zase tak hlucny (ikdyz tichy taky ne) takze si myslim ze po odhlucneni s nim nebude problem
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“