NB na hry (do 30 tisic) Poradit

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NB na hry (do 30 tisic) Poradit

Příspěvek od artus.l »

Mam asi predstavu jak by mel vypadat.
procesor Intel/AMD (jaky je lepsi na hry)
pamet 1Gb(na tom trvam) staci 512 a dalsi 512 dokoupim
Hdd staci 40Gb minimalne 5200ot
DVD vypalovacka
Wifi, lan(maji asi vsechny)

Displej(nejmensi 15palcu) je lepsi siroko uhli jak na tom jedou hry

vydrz na baterku staci 2 hodiny

nejdulezitejsi grafika jestli ati neno nvidia jaky je v ni rozdil co je lepsi na hry a jaky typ jestli x700, x1600 nebo nejaky podobny od nvidie nenasel jsem poradne srovnani)
Jak je to hrani v nisim rozliseni 800*600 a tak jestli se po krajich objevy cerny pruh, nebo jestli se obraz deformuje a roztahne na celou obrazovku
Rad bych si zahral obliviona a dalsi hry je mi jasne ze to nebude v nej rozliseni a 60fps stejne pokud bude mit diplej odezvu 25ms tak snimkovani nad 40fps je zbytecne stejne je monitor nezobrazi.

A jestli v dobe 2 mesicu se planuje nejake zlevneni a ma cenu pockat novy procesor, grafika co snizi cenu soucastnych modelu

Diky za odpoved
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
mobil-man
Nováček
Nováček

Příspěvek od mobil-man »

kdyby jsi napsal, NB na kancelarinu do 30tis. , tak mi to divny neprijde, ale na hry?!
:lol: :lol: :lol:
pridej 10 a muzem se potom o "hernim" NB bavit...

anebo se podivej sem probira se tam jeden, co by mohl taky byt na hry...
HP compaq nx9420
Windows Vista Home Premium (upgrade)
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artus.l »

mobil-man píše:kdyby jsi napsal, NB na kancelarinu do 30tis. , tak mi to divny neprijde, ale na hry?!

Tak do 30k myslim bez dane. 256MB ram staci bohate na windows XP me windows zabira 130Mb staci si pohrat v registrech 2Mb zabira miranda neco jak icq ktery ale zabira cca 25Mb, opera tak 20-30Pri 3-4 strankach explorer tak o 20Mb vic. Mam servis pack 1 a zadnej abrejd jede uz pul roku zatim jsem nenasel vir ani spyware. casto chodim na warez a podobne. Pokud me budes tvrdit ze se neobejdu bez grafiky za 10tisic abych mel na na CS 150Fps protoze pak je lepsi hrani tak si zaklepu na celo. Pri odezve obrazovky 10ms dokaze monitor za sekundu vykteslit 100 snimku takze 50snimku co vykreslila je navic a nikde je neuvidis. a Pro hrani je mimumum 12 snimku za sekundu a pri hrani na kterym nepoznas sekani je 25. To ze me hry pojedou v rozliseni 1600*1200 na max detaili je krasny skoda ze mam jen 15 monitor ktere ma maximalni rozliseni 1024*786. NB kupuju cca na 2 roky za tu dobu prijdou na trh hry ktere budu hrat tak na 1024*786 stredni detajli a rad ozelim 8xAA bojim se ze rozdil mezi 2xAA a 8xAA poznas jen kdyz si neco vyfotis a dlouze se divas na jeden obrzek a ne ve hre kde si v pohybu a sledujes celek a ne jen 1steblo jestli ma vyhlazeny hrany
Na stolnim Pc jsem rozjel dooma 3 na low a 800*600 na 95 a GF4-Mx440 kamosi se me divili a vis co staci neverit novinarum a umet si odledit pocitac a ne cpat do nej premrstene penize. uznavam ze se to neda srovnat S doomem 3 na nejake poradne masine ale pokud budu chtit hrat 1600*1200 tak si za tech 30k koupim nejakej stolni. A nebudu se ptet jak se bude LCD u NB chovat pri mensim rozliseni kdybych hral neco narocneho co vyjde tak za 2 roky jako Crysis. A pokud bych chtel NB do kancelare tak si koupim neco za 12tisic protoze. Oficce nejsou moc narocny a IE popripadne winamp taky ne
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
Velisek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Velisek »

mobil-man píše:kdyby jsi napsal, NB na kancelarinu do 30tis. , tak mi to divny neprijde, ale na hry?!

ono by stacilo par tisic pridat a pak muzes mit velmi kvalitni a vykonny notebook na hry :oops: A6T zhruba 35 tisic :wink:
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artus.l »

Velisek píše:

ono by stacilo par tisic pridat a pak muzes mit velmi kvalitni a vykonny notebook na hry :oops: A6T zhruba 35 tisic :wink:
29tisic bez dane do toho se vlezu, ale chtel jsem vedet jestli se v teto cenove relaci vyskituje jeste nejaky podobny NB?

Jerste jedna otazka nevitr kde se da porovnat vykon x1600 a N7600 a dalsich kater pro NB nejaky recenze hledal jsem ale asi jsem to nekde prehlidl
lolo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolo »

Tak recenzie notebookov na www.notebook.cz
A recenzia Radeon X1600 je :arrow: tu
Už to tak bude :-)
mobil-man
Nováček
Nováček

Příspěvek od mobil-man »

Velisek píše:

aaa, tady se zrejme nekdo nedival :wink: tenhle jsem zminoval jako nejlevnejsi herni. Akorat tady na foru pctuning se nijak nezvyraznej odkazy.
2artus.l:no tak to jsem nevedel, ze bez dane...to potom ten mnou a veliskem zminenej asus.
Pokud me budes tvrdit ze se neobejdu bez grafiky za 10tisic abych mel na na CS 150Fps protoze pak je lepsi hrani tak si zaklepu na celo.
to ti tvrdit nebudu

Ale hadal bych se s tebou ohledne te RAMky, protoze 256MB je v NB leda tak na spusteni systemu. Protoze musis brat ohled ze na NB mas ruzny ovladace, ktery se ti spousti se systemem (nekdy jsou i zbytecny) atd... takze neni problem, aby ti po startu bral 300-380MB RAM!
proto minimem je tech 512MB RAM
HP compaq nx9420
Windows Vista Home Premium (upgrade)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“