RADEON 9600 PRO 128 - VYPADKY:::!!!!
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Dov_Monkey
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
RADEON 9600 PRO 128 - VYPADKY:::!!!!
Koupil jsem si novou grafickou kartu radeon 9600 pro (předtím jsem měl FX 5600 XT 256 - přestala fungovat)....s touhle grafikou mam problem...ve windowsu slape normalne, jakmile ale spustim jakou koliv hru tak se behěm minuty, max 2.sekne PC a musim restart....jo a mam AGP 4X....četl jsem že to děla i dalším lidem, tak jsem vypl AGP Fast Write..a zkusil dat AGP na 2x a furt to dela...nevite co stim ? a teplotu mam tak 45 °...dík moc....už si nevím rady
[/list]
- marsol
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdar,
Měl jsem s touto kartou stejné problémy. Při složitějších a graficky náročnějších operacích mi komp taky zamrzal. Bylo to teplotou, karta se přehřívala. Zkus na ní dát větráček.
Taky se mi u ATI karet stávalo, že moc nekomunikovali (nekomunikují) s ASUS deskama (zkoušel jsem 4 ATIčka do MB ASUS A7V880 - pak jsem nakonec rezignoval a koupil úplně jinou). Zkusil bych jinou kartu od jinýho výrobce. V kombinaci s deskou ASUS dobře fungují GeForce s čipem od nVIDIA.
Měl jsem s touto kartou stejné problémy. Při složitějších a graficky náročnějších operacích mi komp taky zamrzal. Bylo to teplotou, karta se přehřívala. Zkus na ní dát větráček.
Taky se mi u ATI karet stávalo, že moc nekomunikovali (nekomunikují) s ASUS deskama (zkoušel jsem 4 ATIčka do MB ASUS A7V880 - pak jsem nakonec rezignoval a koupil úplně jinou). Zkusil bych jinou kartu od jinýho výrobce. V kombinaci s deskou ASUS dobře fungují GeForce s čipem od nVIDIA.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[OT]marsol píše: V kombinaci s deskou ASUS dobře fungují GeForce s čipem od nVIDIA.
Je mozne, ze je karta vadna, nebo se opravdu prehriva. U tve desky soudim (kdyz umi AGP2x) ze jde o starsi kousek. Napis chipovou sadu a znacku desky.
To marsol: Radeony + A7V880 nefuguji? Se divim, ze sem s tim cca 1 rok jel bez problemu. (9600PRO i 9550)
//edit: ted se divam na to co mas v podpisu a nevim jestli problem bude kvuli desky
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- marsol
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No mohlo by to být ještě kvůli kombinaci s AMDéčkem. Setkal jsem se taky u ATI s problémem chip sady na desce a graf. karty. To že Ti ATI na ASUSu jela bez problému, to zpochybňovat nebudu. Říkalo mi to víc lidí. Jenže většinou dám na "odborníky" PC techniky. Ti říkali, že kombinace ASUS a chipset VIA může způsobovat nekompatibilitu systému.
Osobně jsem zkošel ATI karty 7500, 9250, 9500, 9600XT pak jsem ještě zkoušel 9600, ale ta mi odešla během 2ou tejdnů (vadný kus).
ATI 7500 byla gut, do chvíle než jsem jí dal plnou zátěž (složitější grafické úkony - náročnější aplikace a plné detaily).
ATI 9250 mi kolabovala od začátku. Začlo to nevinně zamrzáním některých her a končilo to restartováním PC (virem to nebylo). Hodně hřála.
ATI 9500 se chovala stejně jako ATI 9250. Mohl jsem na ní dělat volská oka, ale po přidání větráčku se to zlepšilo - o trochu.
ATI 9600XT byla děsně pomalá. Nevím proč - asi jsem něco blbě nastavil, prostě šla rychle pryč.
Takže moje dojmy z ATI jsou takové neslané nemastné a spíš nic než moc.
Osobně jsem zkošel ATI karty 7500, 9250, 9500, 9600XT pak jsem ještě zkoušel 9600, ale ta mi odešla během 2ou tejdnů (vadný kus).
ATI 7500 byla gut, do chvíle než jsem jí dal plnou zátěž (složitější grafické úkony - náročnější aplikace a plné detaily).
ATI 9250 mi kolabovala od začátku. Začlo to nevinně zamrzáním některých her a končilo to restartováním PC (virem to nebylo). Hodně hřála.
ATI 9500 se chovala stejně jako ATI 9250. Mohl jsem na ní dělat volská oka, ale po přidání větráčku se to zlepšilo - o trochu.
ATI 9600XT byla děsně pomalá. Nevím proč - asi jsem něco blbě nastavil, prostě šla rychle pryč.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No primo u toho ASUSU byl cely problem JEN V BIOSU!!! Ze zacatku sem mel uplne stejny problem....ale pockal jsem na nejnovejsi beta bios...a hle....NO PROBLEMO! Takze tady neslo o nejaky HW problem.marsol píše: Osobně jsem zkošel ATI karty 7500, 9250, 9500, 9600XT pak jsem ještě zkoušel 9600, ale ta mi odešla během 2ou tejdnů (vadný kus).
Jinak s radou x1600PRO u teto desky taky zadne problemy.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- ghosthunter
- Začátečník

Ja bych to nezvadel jen na desku, ale i na ruce
Mel jsem na sve desce Asus A7V880 asi 2 roky ATI Radeon 9700Pro. Chce to se trosku pohrat s nastavenim. Urcite vypnout Fast Write a dale jsem mel vypnuto i AGP Write nebo AGP Read, ted uz nevim. Proste si dej Catalysty a v SMARTGART vypinej a zapinej az ti to nebude delat problemy. 
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
- marsol
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No hraní si s nastavením biosu a flash biosu(viz příspěvek od presscott) jsem taky tehdy dělal. Vypínal a zapínal jsem AGP Write i Read, taky jsem karty zpomaloval z 8xAGP na 4xAGP ....... potom jsem začal vyměňovat i ostatní komponenty( RAMKU, HDD, LAN kartu, TV kartu jsem vyndal, ...) - nic nepomohlo. Dokonce jsem to konzultoval i s výrobcem. Poslali mi link na ovladače "Catalyst a nějaký číslo" s tím, když to nepomůže tak nový firmware. Jenže to jsem nedělal, karty byly v záruce. Poradili totéž, co jem postupně už vyzkoušel a co mi tady píšete, no a výsledek? Stav setrvalý.ghosthunter píše:Ja bych to nezvadel jen na desku, ale i na ruceMel jsem na sve desce Asus A7V880 asi 2 roky ATI Radeon 9700Pro. Chce to se trosku pohrat s nastavenim. Urcite vypnout Fast Write a dale jsem mel vypnuto i AGP Write nebo AGP Read, ted uz nevim. Proste si dej Catalysty a v SMARTGART vypinej a zapinej az ti to nebude delat problemy.
Ani neoriginální ovladače OMEGA. Prostě nevím, co tomu bylo. Vím, že jsem komp měl silně nestabilní a vyřešila to jiná graf. karta. (jiná = né ATI).
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak potom bych to videl na zapnute spread spectrum, ktere IMHO u teto desky + ATi zpusobovalo hodne problemu. Samozrejme AGP4x bylo temer podminkou a vypnute FW. V catalystech jsem musel vypnout i VPU recover, jinak se pc pri hre kousnul.
- marsol
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha, vidíš tak až sem jsem se už nepouštěl. Zkusil jsme x možností a pak to šlo pryč.
)
Představa, že si koupím kartu a budu jí muset tejden ladit mě v tu chvíli nerajcovala, protože sem musel dodělávat práci a na tohle sem neměl čas.
Ale dík, teď to vím pro příště.
Představa, že si koupím kartu a budu jí muset tejden ladit mě v tu chvíli nerajcovala, protože sem musel dodělávat práci a na tohle sem neměl čas.
Ale dík, teď to vím pro příště.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Tohle mě dělal slabý zdroj, předpokládám že máš nějaký EC, KME , apod.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- SECRET_AGENT_BOND
- Nováček

-