rozlisenie 1080p

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Athlon 64
Nováček
Nováček

rozlisenie 1080p

Příspěvek od Athlon 64 »

dobry chcem sa spytat chcem si kupit lcd Viewsonic vx2025wm rozlisenie je 1680x1050 a ked si kupim ku tomu ps3 a spojim ho s kablom HDMI/DVI sa prispôsobi rozlisenie na 1680x1050? ps3 bude moct mat rozlisenie 1080p... bude sa proste na tom normalne hrat? ten monitor budem mat k pc a chcem to toho zapajat aj ps3 dakujem[/blur]
Epox 8HDA+ K8T800 VT8237, Athlon 64 3000+ (2.01), 2x256 Goodram DDRAM PC400 CL.3, Ati Radeon 9600XT 256 Mb Sapphire, Maxtor 6Y080L0, CD-RW Teac W552G, Toshiba DVD, Mercury 350W
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

cau, mam uplne ten samy LCD. No kdyz si na nem treba pustim film 1080p tak se prispusobi. A na ps3 to bude to same, taky se prispusobi na 1680x1050..
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

nema HDMI vstup takze si na nem s PS3 nezahrajes. jinak pokud jde o HDTV tak tam jde o 1080p jako nativni rozliseni, a vsechny mensi se roztahnou (DVD nebo VHS napriklad). PS3 bude mit HDMI nebo RGB konektor na HDTV nebo obycejnou TV, ani jedno ten monitor nema, potrebujes televizi s nativnim rozlisenim 1080p, monitor co nema ani TV vstup ti nepomuze. PS3 totiz nebude mit DVI ani VGA vystup, a i tam bys potreboval nativni 1080p, zkus si to dohodle LCD dat napriklad 1600x1200? nepude to, a s PS3 je to to same, ale mozna ze tam pude "polovicni" HD rozliseni (720p). pokud teda na PS3 VGA nebo DVI vystup bude...
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

palda píše:nema HDMI vstup takze si na nem s PS3 nezahrajes. jinak pokud jde o HDTV tak tam jde o 1080p jako nativni rozliseni, a vsechny mensi se roztahnou (DVD nebo VHS napriklad). PS3 bude mit HDMI nebo RGB konektor na HDTV nebo obycejnou TV, ani jedno ten monitor nema, potrebujes televizi s nativnim rozlisenim 1080p, monitor co nema ani TV vstup ti nepomuze. PS3 totiz nebude mit DVI ani VGA vystup, a i tam bys potreboval nativni 1080p, zkus si to dohodle LCD dat napriklad 1600x1200? nepude to, a s PS3 je to to same, ale mozna ze tam pude "polovicni" HD rozliseni (720p). pokud teda na PS3 VGA nebo DVI vystup bude...
no ja to chcem spojit kablom HDMI/DVI to by slo nie? a je mi jasen ze to nebude kvalita HDTV ale na HDTV nemam :)
Epox 8HDA+ K8T800 VT8237, Athlon 64 3000+ (2.01), 2x256 Goodram DDRAM PC400 CL.3, Ati Radeon 9600XT 256 Mb Sapphire, Maxtor 6Y080L0, CD-RW Teac W552G, Toshiba DVD, Mercury 350W
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

vesna píše:cau, mam uplne ten samy LCD. No kdyz si na nem treba pustim film 1080p tak se prispusobi. A na ps3 to bude to same, taky se prispusobi na 1680x1050..
ako si spokojny s tym monitorom? napis nieco onom jake ma minusy plusy a ci mi ho odporucas... :) pozeram po lcd uz dlhsie a ten sa mi zda naj v tej cene...
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

pokud vim tak je jenom kabel HDMI>HDMI, nejsou redukce, HDMI existuje hlavne kůli ochranám, jinak by ti stejne HDTV neslo, jelikoz ma ten monitor nizke rozliseni.
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

palda píše:pokud vim tak je jenom kabel HDMI>HDMI, nejsou redukce, HDMI existuje hlavne kůli ochranám, jinak by ti stejne HDTV neslo, jelikoz ma ten monitor nizke rozliseni.
no pozri napr tu http://www.pixmania.sk/sk/sk/76633/art/ ... d-2-m.html je taky kabel s tym by to malo ist alebo je to na daco ine?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Athlon 64 píše:
palda píše:pokud vim tak je jenom kabel HDMI>HDMI, nejsou redukce, HDMI existuje hlavne kůli ochranám, jinak by ti stejne HDTV neslo, jelikoz ma ten monitor nizke rozliseni.
no pozri napr tu http://www.pixmania.sk/sk/sk/76633/art/ ... d-2-m.html je taky kabel s tym by to malo ist alebo je to na daco ine?
jenze ten monitor stejne nema 1080p takze to nepujde.. a tusim ze to HMDI je konektor co se zapojejuje do televize.. jako redukce z PC do HDTV takze je to k nicemu
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

no uvidime je to este daleko popripade nasetrim ta tv :) diky
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

takze: 1. To esi se ti DVD nebo HDTV roztahne na monitore uplne nebo budou cerne okraje zalezi v prvni rade na prehravaci.

2. Jestli tady rikal palda neco ve smyslu ze na tomhle LCD kere ma 1680x1050 nepojede HDTV protoze ma nizke rozliseni je blbost. Normalne si na nem poustim HDTV filmy jak 720p tak 1080p.

3.Presne nevim jak je to s konetorama ale vim ze typek co ma Xbox360 ho normalne k tomuhle LCD pripoji a hraje, samozrejme pres DVI. A PS3 bude to same.

4. Jaky je tenhle monitor? chtel sem na neho udelat kratsi recenzi, pak na to nebyl cas a rikal sem si ze naky cesky server prijde s recenzi co nevidet a hovno. Furt testujou nake jine a casto takove na ktere je na netu 10 recenzi ale tenhle kery ma pomer cena/vykon bombovy proste ne. Takze tady sou nake moje postrehy:

ViewSonic VX2025wm - postřehy

Funkcnost: S ovladaci od ViewSonicu neni zadny problem, po prvni pripojeni a nahrani uz jedou vidle 1680x1050...OSD jednoduche a dostacujici, osobne mam nastaveny contrast a svetlost mirne pres 30.
Barvy: Obraz ostry, barvy vyvazene a pekne, radost pohledet.
Tenhle LCD ma barvy uz z tovarny naprosto supr a lepsi v porovnani s LCD jak Fujitsu Siemens S20-1W a Belinea 102035w ktere maji stejny panel. Na amaterske upravy fotek vpohode dostacuje. Nejsem fotograf :razz:
Hry: Naprosta parada, tecka. Jasne, tohle rozliseni uz neni sranda a pokud mas rad nove hry tak potrebujes dobrou kartu - ja mam Evga Gf7800GT (procak Opteron 144 na 2700Mhz,pamet 1GB ADATA 500Mhz) s mirne zvedlymi takty uz od vyrobce a treba ted hraju Titan Quest a kdyz dam uplne vsecko na max tak mi to haze kolem 30 fps a spadne i k 20...takze zadna sranda :D FEAR na nem byl taky supr i kdyz ten nativni rozliseni 1680x1050 nema, pouzil sem hack z http://www.widescreengamingforum.com/ a pohoda, jasne musel sem stahnout nake detaily ale pamatuju si ze Treba SoftShadows sem mel zaple a i nake AA taky, ale co se tyce odezvy tak sem si opravdu nevsim zadneho lagu nebo mazani, proste niceho, jedine co uz nestihalo byla karta:) Hraju treba taky NFSMW a ani tady nemaze a to si myslim ze kdyz nemaze tady kdyz frcim 350Km/h ( nejsou ani zadne naznaky mazani proste nic, normalni clovek nevidi rozdil mezi crt a timhle) tak uz nikde! Co se tyce novych her ty vsecky maji uz bud nativne tohle rozliseni nebo de obejit hackem viz forum vyse. V ostanich pripadech je v ovladacich Nvidia nastaveni zachovani rozliseni, ale ady pozor-jak nasvinu si tenhle lcd nerozumi v tomhle s miji Gf7800gt a i pri tehle volbe hru roztahne na cely monitor pri nizsim rozliseni. U jinych karet to funguje vklidu. Jedina hra kterou hraju a s timhle roztahnutim z rozliseni 1280x1024 je Warcraft3 ale i tak to nevypada nak hrozne. Jinak mam nahrany Heroes5 a obraz vypada jak fotkana 1680x1050 fakt... http://jaja.kn.vutbr.cz/~linhart7/bitch.bmp http://jaja.kn.vutbr.cz/~linhart7/hero.bmp
Takze nemaze, je fakt rychly a barvy parada, nemam vyhrad :)

Filmy: Hmm filmy :D jeden z duvodu proc sem si kupoval sirokouhly. To same co u her - proste parada. Pokud mas na kompu naky HDTV film tak ten je fakt dech berouci, proste max detaily a obraz masakr. DVD supr saozrejme taky a normalni DVDRipy taky v pohode, samozrejme ne tak hezke jako DVD nebo dokonce HDTV protoze na tehle plose uz dou videt mensi artefakty pokud si moc blizko asi 70cm-1m. Ale pokud je rip kvalitnejsi a sedis 1,5m a vice ( ja sedim tak 2-3m coz si myslim je u tehle plochy optimum :) ) je to porad dost dobry obraz, takova kvalitnejsi TV (mluvim o DVDRipu):)

Plocha: Casto si taky ve widlich a tady je pak mista fakt hodne, treba si dam prohlizec na pulku a na druhe mam icq nebo v pdf dve stranky vedle sebe atd..Moje stara plocha..
http://jaja.kn.vutbr.cz/~linhart7/plocha.bmp

Vzhled a design: Parada, urcite hezci jak Belinea nebo FS-20w, konstrukce pevna, tlacitka pevne hezke male, hezky sedy ramecek kolem kery mi ladi s case :D a skvele schovane kabely. Adapter je vevnitr. Konektory Dsub A DVI.

Zapory: Jediny zapor ktery sem nezminoval je snad podsviceni ktereho sem se bal nejvic. Ale bylo to zbytecne protoze trosku svetlejsich rohu si vsimnu max pri bootovani nebo pri nacitani hry kdyz je cela plocha tmava. U filmu vubec, u her taky ne a pri normalni praci taky ne. Proste ani nevim ze neco takeho tu je...Jinak me nic jineho nenapada, jasne LCD za 20 nebo 30k od Eiza bude mit lepsi barvy ale treba odezvu ani ne...
Klady: Vsecko co sem vyjmenoval, takze odezva a barvy, myslim si ze kombinace MVA+overdrive je v tehle cenove kategorii nejlepsi, proste nejlepsi. Proste monitor cely, jako "package" od barev pres rychlost a cenu az po vzhled je idealni volba na filmy a hry i normalni praci.

Namatkou vybiram tuhle starsi recenzi, mozna sou uz i novejsi, nevim nehledal sem ale na cekskych serverech, jake prekvapeni, nic..
http://www.behardware.com/articles/619- ... 16-ms.html IMHO je dost srovnavam s Nec MultiSync 20WGX²
http://www.behardware.com/articles/619- ... 16-ms.html
ktery je drazsi a me osobne vadi ten leskly povrch. Srovnat nemuzu protoze sem ho nevidel ale na Behardware a jeste i jinde,link uz nevim v nicem na 2025wm nevynikl, naopak VS posbiral vic bodu za pomer cena/vykon.

Tohle berte jako kratky prehled, pokud nebude zadna recenze este tak 2 tydny asi udelam nakou svoji + fotky ktere tedka bohuzel nemuzu dodat coz me sere protoze u nich by vam bylo hned jasne esi ho koupit nebo ne jestli se zrovna rozmyslite :-D Na crt uz by me nikdo nedostal, takze LCD a zvlaste widescreenu zdar.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

vesna píše:takze: 1. To esi se ti DVD nebo HDTV roztahne na monitore uplne nebo budou cerne okraje zalezi v prvni rade na prehravaci.

2. Jestli tady rikal palda neco ve smyslu ze na tomhle LCD kere ma 1680x1050 nepojede HDTV protoze ma nizke rozliseni je blbost. Normalne si na nem poustim HDTV filmy jak 720p tak 1080p.
to bylo mysleno jako kdyby pripojil PS3 misto graficke karty, jako PS3>LCD, a to samozrejme HDTV nepujde. jde snad na tom LCD vyssi rozliseni nez 1680x1050? nejde (zkuste si to v ovladacich graficke karty) to ze jde video prez overlay zmensit je neco jineho to samozrejme pude i vyssi rozliseni.... (jako kdyz si roztahnete DVD na 1680x1050, to je to same... ale netyka se to vstupu pro graficke karty ! to LCD umi obraz jen roztahnout z nizsiho rozliseni na vyssi. ale zakladni HD rozliseni tam pude (720p)

to znamena ze mu tam 1080p nepujde, jen 720p
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misadlouhz »

Jo, tenhle monitor mně vážně vážně moc zajímá. Hoď sem nějaké fotky a screenshoty z her, jak to vypadá, a také třeba nějaké típlé HDTV video (screen). Ale hlaně velkou fotku jak monitor vypadá na stole, třeba i z různých stran.

A k té recenzi - jdi do ní, přečtu si jí! Mám 7600GT, Athlon X2 4600+ a 2GB DDR (bez přetaktování), a je mi jasné, že nativní rozlišení grafická karta v náročných hrách současnosti a budoucnosti neutáhne. Upgraduji na Dx10 lepší grafickou kartu, ale než upgraduji, zajímali by mně zkušenosti s roztažením nižšího rozlišení. Říkáš, že použitelné je v tomto případě rozlišení 1280x1024? 1024x768 je už moc málo? Tj. roztažení kvalitě obrazu moc neprospěje? Co vypadá líp - nativní rozlišení s nižšími detaily (např. bez antialiasingu a af) nebo 1280x1024 s nějakým AF a AA? Dá se hrát na 1680x1050 bez antialiasingu a af? Někde jsem četl, že při vyšším rozlišení zaniká nutnost používat antialiasing, neboť je obraz podrobnější a vypadá stejně dobře bez něj, jako při nižším rozlišení s ním. Jaké jsou tvé zkušenosti? Jak moc se v různých hrách projevuje antialiasing (nejde mi o počet snímků za sekundu) a a.filtrování při nativním rozlišení monitoru na kvalitě obrazu? Je kvalita dostatečná i bez nich? Například, je rozdíl bez a s méně znatelný než u 1024x768? O kolik?

Můžeš udělat i nějaké video? Pohled na monitor (pomalu z různých stran, pohled na widescreen pracovní plochu atd. Chápu že snímaný oraz z videokamery nestojí za nic, a navíc bys při ukládání videa použi kompresi) by pomohl.

Dík a určitě napiš.

edit: tady jsem našel nějaké fotky
http://www.hardforum.com/showthread.php ... ge=1&pp=20

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

myslim ze resize 1280x1024 nebude nic tak strasnyho.. nebudes to roztahovat a nechas jenom ctverec uprostred, monitor ma stejne na vysku 1050pix, mi prijde vhodny v tu chvily kuli tem par pixelum ozelit resize, jinak by se to roztahovalo do widescreen, jeste by treba slo nejaky nizsi widescreen rozliseni (1280x720) atd a tam to roztahnout.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“