thermaltake BIG TYPHOON -instalace

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
F@BIO
Nováček
Nováček

thermaltake BIG TYPHOON -instalace

Příspěvek od F@BIO »

chcu si koupit novy chladic na procesor je to tenhlehttp://www.thermaltake.com/product/cool ... 14.asp#top
jenze ja mam ted zalmana 7700 a ten se instaluje bez ramecku kolem procesoru takze potrebuju zjisti jak je to s tim TYPHOONEM jestli ten ramecek pri instalaci potrebuje nebo ne...ja ten ramecek totiz uz nemam :sad:
MB:Asus P5Q-pro CPU:core2duo e7300 2.66@3.33 1.2V Ram:A data EE 800Mhz 2x2GBGPU:Gainward 4850 Golden sample HDD:WD black 640GB Zdroj:Thermaltake 520W
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

rámeček neni třeba, viz tady
F@BIO
Nováček
Nováček

Příspěvek od F@BIO »

dik.to sem rad ze si ho muzu hned obejdnat
MB:Asus P5Q-pro CPU:core2duo e7300 2.66@3.33 1.2V Ram:A data EE 800Mhz 2x2GBGPU:Gainward 4850 Golden sample HDD:WD black 640GB Zdroj:Thermaltake 520W
fr33k
Začátečník
Začátečník

Moje zkusenosti

Příspěvek od fr33k »

Je to dobry chladic, sam ho pouzivam.

Jenom k instalaci - zabralo mi to skoro pul dne nervu, protoze sroubky byly bez zavitu a nechteli se spravne "prorezat", proste se to po par milimetrech zaseklo na mrtvem bode. Nadaval jsem, ze je litr v cudu, ale po umorne praci se mi je pak konecne podarilo prorezat pomoci klesti a sroubovaku (sroubovakem jsem drzel sroubek a klestema drtil matku, nic prijemneho).
Na desce bylo tak malo mista, ze pouziti klesti pro utazeni nepripadalo v uvahu, tak jsem nakonec musel pohledat tak maly klic. Nakonec jsem nekde vyhrabal klic ze stavebnice Merkur. To zas byla pidi prace, protoze vsude malo prostoru, kondiky zavazely, tak jsem to utahoval doslova po milimetrech, no co vam budu povidat :c)

Zajimalo by me, jestli mam jenom ja takovou spatnou zkusenost, kdy si vyrobce dovoli u tak draheho chladice dodat sroubky, ktere jsou absolutne nepouzitelne (bez zavitu).
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Existje aj Typhoon VX, klasické upínanie ako box, regulácia otáčok, síce blbá...lebo je na xladiči, otáčky medzi 1300 - 2000, určite pojdu aj nizšie , mne idú medzi 400 - 1400 (klasický Typhoon)
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
martin9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Moje zkusenosti

Příspěvek od martin9 »

fr33k píše:Je to dobry chladic, sam ho pouzivam.

Jenom k instalaci - zabralo mi to skoro pul dne nervu, protoze sroubky byly bez zavitu a nechteli se spravne "prorezat", proste se to po par milimetrech zaseklo na mrtvem bode. Nadaval jsem, ze je litr v cudu, ale po umorne praci se mi je pak konecne podarilo prorezat pomoci klesti a sroubovaku (sroubovakem jsem drzel sroubek a klestema drtil matku, nic prijemneho).
Na desce bylo tak malo mista, ze pouziti klesti pro utazeni nepripadalo v uvahu, tak jsem nakonec musel pohledat tak maly klic. Nakonec jsem nekde vyhrabal klic ze stavebnice Merkur. To zas byla pidi prace, protoze vsude malo prostoru, kondiky zavazely, tak jsem to utahoval doslova po milimetrech, no co vam budu povidat :c)

Zajimalo by me, jestli mam jenom ja takovou spatnou zkusenost, kdy si vyrobce dovoli u tak draheho chladice dodat sroubky, ktere jsou absolutne nepouzitelne (bez zavitu).
No takové zkušenosti budeš asi mít jen ty nebo možná i pár dalších lidí,ale já mezi ně nepatřím,protože moje instalace byla naprosto bezproblémová a nasazený na desku jsem jej měl během 10min+samozřejmě vyndání desky atd ale samostatný chladič byl přidělám běhen 10min.Možná že jsem měl i výhodu že jsem měl kolem socketu místo a tak jsem to mohl dotáhnout normálně kombinačkama.Možná to bude i tím že jsem jej dával na socket A.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

fr33k píše:Jenom k instalaci - zabralo mi to skoro pul dne nervu
je to sice OT, ale musim sa spytat: a nebolo mozne take sroby kupit v zeleziarstve? alebo by som si kupil tycku a narezal zavit. ci to boli nejake specialne?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

martin850 píše:
fr33k píše:Jenom k instalaci - zabralo mi to skoro pul dne nervu
je to sice OT, ale musim sa spytat: a nebolo mozne take sroby kupit v zeleziarstve? alebo by som si kupil tycku a narezal zavit. ci to boli nejake specialne?
K takovemu reseni problemu by se urcite dostalo jako predposledni moznost (posledni by bylo to omlatit prodejci/vyrobci o hlavu). Jde tady trochu o princip, obycejny vetrak nestoji 1 100 Kc a instalace je bez problemu.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“