2 PC + switch a pevné IP adresy

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
pankac777
Nováček
Nováček

2 PC + switch a pevné IP adresy

Příspěvek od pankac777 »

Mam 2 PC na kazdem pripojeni k internetu pres poskytovatele PODA a switch. Poskytovatel mi poskytl 5 IP adres. Dotaz zní jak propojit tyto dva PC pres switch a vytvorit sit. Myslím že to mám propokjene na switch samostatně přes křížené kábliky . Přes průvodce instalací sítě mi to nejde a jsem z toho vedle poraďte mi jak to mám nahodit abych mohl mít lanku s dcerou funkcní a sdílet soubory (switch mam D-Link). Poradí někdo????? možná blokuje Kerio kde to popřípadě odblokovat....

... Hlásí mi to ...zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro mpřístup do položky , obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění... cesta v síti nebyla nalezena....Možná neumím nastavit jeden PC jako server??????
pupek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pupek »

Zapoj obe PC do switche pres nekrizeny UTP kabel. Kabl od providera zapoj taky do switche. Sit na PC1 i PC2 nakonfiguruj podle udaju providera. Na PC1 a na PC2 musis mit nastavene obe adresy rozdilne. Pres prikazovou radku (Start\Spustit napis cmd) prikazem ping [IP adresa PC2] z PC1 overis zda je sit pruchozi.
Sdileni ti opravdu muze omezovat Kerio. Vyzkousel bych odpojit kabl od Inetu a pak vypnout Kerio. Potom zkus sdileni. Tak bezpecne overis zda to opravdu blokuje Kerio. Pokud to hlasi neco o opravneni nadefinuj ucet uzivatele z PC1 do PC2 a obracene vcetne hesel. Predpokladam ze mas Win XP.
pankac777
Nováček
Nováček

Příspěvek od pankac777 »

pupek píše:Zapoj obe PC do switche pres nekrizeny UTP kabel. Kabl od providera zapoj taky do switche. Sit na PC1 i PC2 nakonfiguruj podle udaju providera. Na PC1 a na PC2 musis mit nastavene obe adresy rozdilne. Pres prikazovou radku (Start\Spustit napis cmd) prikazem ping [IP adresa PC2] z PC1 overis zda je sit pruchozi.
Sdileni ti opravdu muze omezovat Kerio. Vyzkousel bych odpojit kabl od Inetu a pak vypnout Kerio. Potom zkus sdileni. Tak bezpecne overis zda to opravdu blokuje Kerio. Pokud to hlasi neco o opravneni nadefinuj ucet uzivatele z PC1 do PC2 a obracene vcetne hesel. Predpokladam ze mas Win XP.
už to fachá opravdu to bylo Kerio , ale pls jak nastavit Kerio abych ho nemusel zakazovat jen na jednom PC?????
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“