Po zapnutí se zobrazí jen logo výrobce desky

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Po zapnutí se zobrazí jen logo výrobce desky

Příspěvek od F1l1p »

Mám tento problém -> když zapnu PC, tak se mi zobrazí jen logo výrobce MB - Biostar, pak mi to celé zatuhne a dál se nic neděje. Zkoušel jsem už odpojit disky, vypalovačku a hrál jsem si se zapojením, jestli se něco neuvolnilo, apod.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

tak si to v biosu vypni aspon budes vedet co se deje pod tim logem a proc ti to tuhne
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, ale já se ani do Biosu nedostanu. Prostě to zapnu -> hned se mi objeví to logo a pak je konec - nemůžu s tím dělat vůbec nic.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Vsechno odpoj a nechej jen. VGA a disk. Ani pak to nenajede? POkud ne zkus reset CMOS. Jumber bude na desce nekde v okoli baterky. Pokud neni tak vyndej alespon na 10 minut baterku
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

odpoj vsechna hdd a mechaniky a behem startu mackej "del"

pokud je to prvni spusteni tak je to nejspis "F1"... vetsinou to pri prvnim startu zustava vyset dokud tam nevlezes

problikne ti na zacatku klavesnice? zkratka se musis dostat do biosu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

resetuj CMOS

a dej do podpisu co mas za sestavu
....ze by to byl MELOUN
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Zkoušel jsem, co jste mi poradili, ale nic nepomohlo - ještě jsem nezkoušel vyndat tu baterku...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

F1l1p píše:Zkoušel jsem, co jste mi poradili, ale nic nepomohlo - ještě jsem nezkoušel vyndat tu baterku...
V tom pripade mas asi spatne RAM a pri prvnim testu se to sekne
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Geeker píše: V tom pripade mas asi spatne RAM a pri prvnim testu se to sekne
Že by se odjebali hned oba moduly? Zkoušel jsem je proházet...takže leda, že by byli v ... oba dva.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tak už je to vyřešeno - bylo to opravdu v těch RAMkách. Jeden modul mi odešel - naštěstí ta 256ka. Díky všem za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“