Altec Lansing CS21 x MX5021

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

noidea
Nováček
Nováček

Altec Lansing CS21 x MX5021

Příspěvek od noidea »

přeji příjemný večer,
chci si koupit (stereo) reproduktory k počítači. chci hlavně hudbu, zbytek mě v podstatě nezajímá, resp. hudba na tom pojede skoro pořád. jsem co se zvuku týče naprostý laik, ale projel jsem tohle fórum do minulého roku, pár recenzí a přehledů na netu před i za velkou louží a výsledek je ten, že v porovnání s tím nic předtím toho vím ještě méně. nicméně se mi z toho přece jen podařilo vykřesat duel - rozhoduji mezi Altec Lansing CS21 a MX5021. na CS21 se mi líbí cena, krapet mě odrazuje ovládání. MX5021 je o tisícovku dražší, ale zas ovládání v pohodě. co se recenzí týče, tak se taky v preferencích mezi těmito modely lišily (co se zvuku týče). co myslíte, máte někdo srovnání? nebo něco úplně jinýho? četl jsem tu konfrontaci 2.0 x 2.1, ale víc jak 3 tisíce si opravdu můžu dovolit jen horko těžko. dál - v současné době poslouchám na Genius SP-HF 2.0 (ale asi nějaký starší, vypadá takhle), bude to vůbec rozdíl, který stojí za ty peníze? díky moc za odpovědi
Naposledy upravil(a) noidea dne sob 5. srp 2006, 22:46, celkem upraveno 1 x.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Altec Lansing MX5021

Příspěvek od F1l1p »

Mám tyto Altecy a můžu je jen doporučit. Sice mají pár chybek - trochu šumí a taky je malinko slyšet brum subwooferu - při zapnutém PC, ale neslyšíš vůbec nic - je to slyšet jen, když máš v pokoji absolutně ticho. Co se týče výkonu, tak ten je absolutně dostačující - ozvučíš bez problému i středně velké místnosti - ozvučil jsem s tím i obývák 7x7 m. Zvuku se dají vytknout jen nižší středy -> nejsou úplně špatné, ale něco mi tam chybělo - vyřešil jsem to přidáním dalších 2 repro a teď už jsem úplně spokojený.
Altecy CS21 jsem ještě neslyšel, takže nemůžu srovnat, ale jinak podle mého názoru nemají tyto repro ve 2.1 systémech pro PC konkurenci.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

já mam prozměnu ty CS 21 :-). no mam stejnej názor - rozumně ozvučej i větší místnost. zvuk taky mooc pěknej. fakt by to chtělo porovnat protože oboje repra sou moc hustý. jinak ovládání mi nijak nevadí, ale moc mě sere že se repráky vypínaj když stisknete tlačítko volume + i - najednou....
co se týká těch 2.0 cos tu házel link, tak se neboj. změna bude razantní. už satelity budou pomalu víc "basovat :-)"
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

díky vám za rady. asi to udělám tak, že sáhnu po CS21 a ušetřený peníz půjde do kasičky na nějakou zvukovku.
mimochodem, ta z-2300 vypadá moooc dobře :D
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

k Z2300: horší satelity, ale lepší subík. větší cena, ale dělá to větší bordel... záleží na tobě. já volil vyváženost a cenu. a že by to nehrálo s tim teda nemůžu souhlasit - sousedům vstávaj vlasy na hlavě... :-D
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

nene, ne že bych o ní uvažoval, myslel jsem na těch fotkách :). kdby ten cenovej rozdíl nebyl tak velkej, tak bych do ní určitě šel, ale za patnáct set to podle mě nestojí
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

jsou ty CS21 vůbec ještě k dostání?Co vím,tak je mají na Pixmanii,ale za krapet jiné peníze:-)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

btw může mi někdo objasnit proč altec lansing CS21 stojí cca 2900??? dyť stával pomalu 2300??? proč se cena zvedla? tak trochu mě to hřeje na prsou protože je mam a koupil sem je v době kdy byly za 2500 a když vidim že sou ještě furt drahý... :-) ale je to nějaký divný....
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

crashPC píše:btw může mi někdo objasnit proč altec lansing CS21 stojí cca 2900??? dyť stával pomalu 2300??? proč se cena zvedla? tak trochu mě to hřeje na prsou protože je mam a koupil sem je v době kdy byly za 2500 a když vidim že sou ještě furt drahý... :-) ale je to nějaký divný....
Pixmania má nějaké jiné zdroje,podle mě nebere od Levi.Protože když se podíváš na stránky Altec Lansing,tak Levi model VS4221 nemá,kdežto Pixmania jo.A ty ceny má vysoké,ale zase na druhou stranu to mají k dispozici.Jinde CS21 normálně už asi neseženeš,možná po nějaké haluzi.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

pixmania něco tají, už na ní mam podezření dlouho.... škudlí si potajmu neznámý zdroje :lol:
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Jestli CS21 stojí 2900, tak jdi určitě do MX5021 -> kupoval jsem je za ty prachy přes net od nějaké Brněnské firmy - s dodáním až domů mě to stálo 3100. A ten dálkáč, lepší ovládání a THX certifikát za to určitě stojí.
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

mno, tak to skutečně vypadá, že ty CS21 budou sehnatelný jen horko těžko a když, tak za cenu která se k MX5021 dost blíží. nicméně to stejně neni už moc aktuální, alébrž se můj harddisk nečekaně a v nevhodnou dobu (i když furt lepší než týden po tom, co bych si ty repráky koupil) odebral do křemíkového nebe, takže prasátko bohužel bude muset prasknout na nový a repráci se odkládaj :sad: . když jsem ale na czechcomputeru vybíral novýho chroustala, mrknul jsem se taky na repra a našel jsem tam tunaj toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36480 . co myslíte? vím, už se tu tyhle repráky (nebo něco podobného) řešily, ale nějak to skončilo v debatě investovat / neinvestovat 15000. jde mi spíš o srovnání s těma Altecama. v diskusi tam je příspěvek, kterej je právě v porovnání s CS21 a i Z-2300 chválí
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

altecy budou asi víc basovat, m-audia budou trochu vyváženější. v týhle ceně bych ale šel do těch alteců...
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

crashPC píše:altecy budou asi víc basovat, m-audia budou trochu vyváženější. v týhle ceně bych ale šel do těch alteců...
Přesně tak. Pokud se podíváš na frekvenční rozsah, tak ty m-audia by ti mohli vyvohovat tak na rock a podobné styly, kde není těch basů tolik...(a i rok bez basů za moc nestojí).
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

hehe, zvláštní paradox těhletěch výběrů technickejch věcí - čim víc to člověk studuje, tim míň toho ví :)
zjistil jsem, že FX6021 už nejsou cenově zdaleka tak napružený, daj se sehnat (teda neptal jsem se, ale píšou, že je maj skladem) za 3400,-. to neni zas takovej rozdíl oproti těm MX, takže by to možná stálo za hřích. někdo si tu ale stěžoval (a to docela vehementně) na bručení sw. na druhou stranu o MX jsem to četl taky. navíc skoro co recenze to jinej závěr (u všech tří moelů). no je to sranda, vypadá to, že se budu muset rozhodnout prostě podle vzhledu a bude :)
Naposledy upravil(a) noidea dne ned 6. srp 2006, 22:43, celkem upraveno 1 x.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tak to je dost dobrá cena za ty FX6021. Sice nevím, jak můžou ty satelity s těmi malými měniči vůbec slušně hrát, ale podle toho, co jsem četl, to prý fakt stojí za to. Jinak...taky jsem četl pár recenzí na FX5021 a v některých je vychvalovali až do nebes a v některých o nich nepsali zrovna hezky...tady pomůže fakt jen koupit a doufat, že nebudeš litovat, ale toto se u Alteců nestává.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

taknějak - určitě nic nepose*eš, a jestli jo tak to nepoznáš :-)
noidea
Nováček
Nováček

Příspěvek od noidea »

supr, tak jsem to rozštíp - jestli mi do tý doby, než budou penízky, nehrábne a nerozhodnu se investovat do nějakejch levnejch monitorů (do 5000,-), tak jdu do CS21 (budou-li k sehnání, už jsem poslal pár dotazů do e-shopů, tak uvidíme). inklinoval jsem k nim kvůli ceně, crashově intenzivní masáži ve fórech ( :lol: ) a dorazil to fakt, že na Behardware v tom srovnávacím testu to byly jediný z těch třech, který nebzučej. crashi, co ty, tvý cs a bzučení?

jo a ještě jednu věc - bude to chtít zvukovku, na jaké bych se mohl/měl podívat?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

sub? o tom vůbec nevim. když dám repro naplno, začnou šumět satelity (hrozivá zvukovka) a v subu jemně hluboce šumí taky, ale určitě je nejtišší článek repráků. bzukot? když přiložim ucho na stěnu subu, v tom dřevě něco slyšet je :lol: ale jinak nee :D
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“