Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Firefly
Začátečník
Začátečník

Po upgradu na X2 4200+ nutnost vypnout Command Per Clock ?!

Příspěvek od Firefly »

Po upgradu na X2 systém při testech PCMark 04 a 05 v modulech Memory write test padal (někdy zamrznul, ale většinou se PC restartoval), stejně tak i v Right Memory Analyzeru. Zkoušel jsem různá nastavení časování pamětí,ale pomohlo až nastavení 2T. Sestava: DFI LP NF4-Ultra D, Manchester 4200+,RAM 2x512MB OCZ Platinum Rev.2 400MHz,VGA Leadtek Winfast PX6600GT extreme,etc., BIOS406. Pokud má někdo podobnou konfiguraci (X2 a paměti s TCCD chipy) a našel jiné řešení optimalizující stabilitu systému,pls, sem s ním. Díky.
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

X2

Příspěvek od ruhebitte »

neděs mě, dneska mi přijede X2 3800+ a mam paměti 2X1GB GSKILL 500MHZ 3-4-4-8 1T s cipem od Samsungu...
Firefly
Začátečník
Začátečník

Re: X2

Příspěvek od Firefly »

ruhebitte píše:neděs mě, dneska mi přijede X2 3800+ a mam paměti 2X1GB GSKILL 500MHZ 3-4-4-8 1T s cipem od Samsungu...
Neděsím Tě, ale řadič mě napadá jako první.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Nebude to problém DFI? Její BIOS je dost děsně neodladěný a DFI má nejvíce problémů s pamětmi.. Jinak mě 2x1GB jede s 1T..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ano je nutno stahnout vic OCZ friendly BIOS ... doporucuju BigToe mod BIOS ... mimochodem ja testoval na DFI a X2 desitky 1GB modulu a vsechny me fungovaly bez jedinneho problemu ...
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

X2

Příspěvek od ruhebitte »

Tak mě dneska cpu X2 3800+ a deska ASUS došla a když chci nainstalovat win tak mi v průběhu instalace vždy navštíví modrá obrazovka, zkoušel jsem jinou ramku, grafiku a zatim porad stejny :(
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

ruhebitte píše:Tak mě dneska cpu X2 3800+ a deska ASUS došla a když chci nainstalovat win tak mi v průběhu instalace vždy navštíví modrá obrazovka, zkoušel jsem jinou ramku, grafiku a zatim porad stejny :(
A modra obrazoka pise co?Hlasku si opis a vygugluj,kde je chybka
Mac...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mě osobně na DFI NF4 Ultra LP také nešlo dokonce ani jednojádro taktnout na 2.4Ghz s nastavením 1T, OBRem výše doporučený BigToe bios to spravil a už tři čtvrtě roku funguju na 2.4ghz s 1T 100% stable..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruhebitte »

mě to těd píše
Stop: C0000 221 SCHYBN
Kontrolní součet bitové kopie
Bitova kopie COMDLG 32.DLL je pravdepodobne poškozena
Kontrolní součet u hlavifc se lisi od vypocitaneho kontrolniho souctu
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

proste nahod nowej bios ....je to klasicka chyba.Zadna nowinka...novej bios wsechno spravi.
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruhebitte »

to bych rad, jenze tam mam bios 0502 a novejsi neni..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

my mluvime o desce DFI a novem BIOSu, ne nejakym srotu Asus ...
ruhebitte
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruhebitte »

OBR:ASUS za šrot nepovažuju, DFI mam na jiném PC , ale až tak slavně bych o ní nemluvil, když nechceš extrémně taktovat, tak ASUS rozhodně stačí..
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

pánové OBR a ruhebitte vaše poslední příspěvky jsou, mírně řečeno,OT. Pokud nemáte něco k danému tématu a chcete tužit svaly, použjte,pls, private message. Já mám zájem o vyřešení problému . Děkuji.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Firefly píše:pánové OBR a ruhebitte vaše poslední příspěvky jsou, mírně řečeno,OT. Pokud nemáte něco k danému tématu a chcete tužit svaly, použjte,pls, private message. Já mám zájem o vyřešení problému . Děkuji.
vsak problem je vyresenej snad ne ? odpoved si dostal na to jak vyresit tenhle problem.....nebo ne ?
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Highlander píše:
Firefly píše:pánové OBR a ruhebitte vaše poslední příspěvky jsou, mírně řečeno,OT. Pokud nemáte něco k danému tématu a chcete tužit svaly, použjte,pls, private message. Já mám zájem o vyřešení problému . Děkuji.
vsak problem je vyresenej snad ne ? odpoved si dostal na to jak vyresit tenhle problem.....nebo ne ?
Promiň, ale rady ohledně upgradu BIOSu, jsou základní, bohužel BIOSem to není,pokud chceš, čti dál:Sestava byla upgradována z Winchesteru 3200+, předtím na ní OCZ Platinum Rev2 400MHz běžely až na 550MHz v command ratu 1. Čili pouze výměna procesoru a nutný upgrade BIOSu (vyzkoušeny 4 nejdoporučovanější : 702-1,7042BT,7042BTA a letošní 406), BIOSy vyzkoušeny jak v defaultu, tak i se změnami timingu pamětí. Na upgradované desce vyzkoušen i dual kit Corsairu se zcela jinými čipy, jiným timingem,který jinak běží v 1T na druhém setu s druhou deskou DFI LP UltraD a NewCastlem 3500+. Oba páry byly v obou setech párkrát zaměněny už v minulosti, nikdy nebyl s command ratem 1 sebemenší problém, a to ani při přetaktování (samozřejmě za předpokladu příslušných úprav dalších hodnot DRAM). Také BIOSy jsem měl v jednojádrových sestavách různé (tuším, že jsem upgradoval 3x). Takže jak NewCastle, tak i Winchester si OCZ i korzáry rozumějí perfektně, Manchester ne. Na závěr: v singlu channelu (při použití vždy jednoho modulu) není s command ratem 1 na X2 problém a testy proběhnou v pohodě. Nainstalováno vše potřebné: poslední AMD dual core driver,DC Optimizer a paranoidně (snad vedle DC Optimizeru už nepotřebný) hotfix a registry patch.
----------------------
Takže,kdyby to bylo tak jednoduchý a vyřešil to upgrade BIOSu, nezabíral bych tady místo.
seTti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seTti »

radekhulan píše:Nebude to problém DFI? Její BIOS je dost děsně neodladěný a DFI má nejvíce problémů s pamětmi.. Jinak mě 2x1GB jede s 1T..
DFI patří mezi nej. desky :) , vždyť jsem na ni rozhodil AMD AthlonX2 s 4x512MB RAM při 1T na DDR406.
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

ruhebitte píše:Tak mě dneska cpu X2 3800+ a deska ASUS došla a když chci nainstalovat win tak mi v průběhu instalace vždy navštíví modrá obrazovka, zkoušel jsem jinou ramku, grafiku a zatim porad stejny :(
Ahoj, hele mě přišla deska taky ASUS a X2 3800+ a pri instalaci taky modry wolno, dal sme novej bios a porad :(

zkusim od kamose jinou ramku, ale bojim se ze to je deskou :(
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Jeden uživatel SHW fóra měl problém s instalací XP na Asus M2N-E, modré obrazovky ap a výsledkem byla vadná RAM. Mám v úmyslu koupit tuhle MB ale nějak to s ní nevypadá dobře :(
Obrázek
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atomexpert »

Nazdar,
prave jsem taky upgradoval z 3700+ ktera pekna slapala na 2.9 na X2 4200+. Vsechno bylo v poho, ale MEL jsem ten samy problem jako ty. Pri testech 3Dmarku nebo v SiSoft sandra testech, comp proste zamrzal na defaultnim nastaveni.
Mam 2x 1GB DDR400 G.Skill Pemeti ktere v pohode jedou na 2-3-3-5 1T ale s X2 to proste neslo. Zmenil jsem casovani na 2-3-3-6 a vsechno bylo v pohode. Chce si to s tim pohrat bych rek.
//Zatim jedu se svym X2 na 2.7Ghz :D pri 1.45V 34idle a 49burn, naprosto stable, da I vic, mel sem hom na 2.82 minulou noc ale pameti uz nestihaly, jeste si stim pohraju ale.. :)//
Jinak mel bych tady otazecku...
Kdyz jsem menil sve CPU, nahral jsem novy bios a taky nainstaloval CPU ovladac+ ten WinXP Hotfix a nejake jine veci ze stranek AMD.
Vsechno je v poho akorat se mi nezda ze to nepracuje spravne.
Kdyz zapnu Prime, tak je CPU usage na 50% a graf jadra 2 je 2x mensi nez od jadra 1. Jakoby to prvni delalo vice nez to druhe.
Stajna vec se stava v 3dmarku, proste ty jadra nejodou stajne...
proc zatezovat jedno vice a druhe jmene kdyz mohou jet obe dve soucasne na nizke otacky?
Nejsem si jist, jestli to tak ma byt, nebo ne. Jinak kdyz pri prime zapnu prehravani hudby ve winampy, pustim film v bsplayeuru, zapnu Antivir scan and jeste neco jineho, tak teprve az potom jedout ove jadra na 100%.
Jinak ve 3Dmark06 mi CPU test azi okolo 1950, muj stary 3700+ hazel 1000 neco.
Jestli je potreba, muzu postnou nejaky ty screeny pozdejc, jsem prave ve skole.

Diky za odpoved
CPU:AMD Athlon64 X2 4200+(Manchaster) @ 2750MHz 1,45V - GB G-Power Pro MB:DFI LanParty nForce4 SLI-DR RAM:2x G.Skill 1GB DDR400(2,5-3-3-7 1T - 2.80V) GPU:Sparkle 7800GT 256MB PCI-E @ 485/1220MHz HDD1:WD Raptor 36,7GB 10 000RPM SATA HHD2:Hitachi 250GB 7200RPM SATA-II DVD:SONY DVD-RW DRU800A Screen:CRT 19" PSU:Enermax Noisetaker 600W Benchmarks 3DMark06: 4700 - 3DMark05: 8630 - 3DMark03: 18021 - PCmark05: 6326
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“