do 10000,- (CPU;GA;ZD;CASE+W)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Sonny
Nováček
Nováček

do 10000,- (CPU;GA;ZD;CASE+W)

Příspěvek od Sonny »

Zdravím...

Momentálně už 4 roky po nějakých upgradech v HW vlastním starší sestavu o složení:

K7s5a
950 Duron AMD
Gef4 mx440 8x
a casem k nemožnému dnešnímu použití s 250w zdrojem

okrem taky
Maxtor 60.0GB (6Y060L0) UltraDMA/133 7200 ot.
768mb DDR 333mhz

Na nový disk a paměti už nejsou peníze a potřebuji vyměnit výkonové jádro, no logicky s procesorem to chce prostornější case a kvůli výkonu i silnější zdroj (350w by mělo stačit)

Potřeboval bych hlavně poradit s výběrem komponentů do celku a přitom se vlézt do 10.000,- se zaměřením na výkon, což je nelehký a bohužel i prodělečný úkol...

Jsem omezen výběrem a průměrně cenou bez dph:

http://www.tsbohemia.cz/Cenik/zip/2006/30/tsb_XLS.xls
http://www.abclink.cz/missuh/default.aspx

Představu mám jen orientační:

AMD ATHLON 64 3500+ BOX socket AM2
u grafiky Chipset NVIDIA GeForce 6600GT

a o skříni a základní desce nemám páru... nevím kde ušetřit, nevím kde přidat, prosím poraďte mi... díky moc :worship: :onfire:
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

u skrine bych se zameril na to jak je odvetrana, z jakych je materialu, atd.
podle me je hodne dobra a ne moc draha skrin thermaltake soprano
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10426
v zakladkach se taky moc nevyznam ale asi bych doporucil nejakou z rady msi k9n (je jich vic)-takovy stred by byla asi k9n platinum(h[url]ttp://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu ... &zbo=12532[/url])...ale nevim
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Bohužel paměti budeš muset vyměnit taky. M2 potřebuje DDR2. Jestli je nechceš měnit postav to na soc. 939.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

jo na to jsem zapomnel...ale radsi kup novy pameti nez procak do s939 protoze ty pameti jsou celkem pomaly a na s939 se budou v budoucnu blbe shanet veci...
Sonny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonny »

To je fakt, ty paměti přijdou taky vyměnit... No co už, mě to mohlo taky napadnout... sakra
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Ty ceny s nebo bez DPH?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Sonny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonny »

Mr. Dirk píše:Ty ceny s nebo bez DPH?
Bez...
Sonny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonny »

Já teď ale spíš přemýšlím, jestli nebude lepší počkat do podzimu, protože zatím jsou AM2 základky nové a cena v další době půjde rapidně dolů...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Tak si první rozmysli a potom zakládej thread, kdo má kruci sedět půl dne na netu, skládat sestavu a potom se dozví, že majitel threadu myslí, že počká. :x
Sonny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonny »

Mr. Dirk píše:Tak si první rozmysli a potom zakládej thread, kdo má kruci sedět půl dne na netu, skládat sestavu a potom se dozví, že majitel threadu myslí, že počká. :x
Tak sorry no... ale taky proto jsem to zakládal, žádám o radu :( Dlouho jsem se v HW neorientoval protože jsem neměl důvod, teď jsem z toho zase zmatený a nevím co je lepší, hodí se mi návrhy, se nezlob...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Procesor: Sempron 2800+
Základka: Asus M2N-E
Ramky: Geil 2x512Mb
Graf: GF7600GT/GS
Zdroj: Fortron, Energmax, Seasonic...
Case: si vyber sám podle vkusu a ceny :)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

A co tohle:

Základní deska: BIOSTAR TForce550 sAM2, DDR2, SATA2, GLAN, PCIx, ATX

Procesor: AMD Sempron 64 3000+ BOX socket AM2

Paměti: DIMM DDR2 1024MB 667MHZ KIT (2x512 Dual Channel) GoodRam

Grafická karta: Point Of View GeForce 7600GS 256MB DDR

Zdroj: FSP400-60THN-P (FORTRON) 400W ATX

Skříň: THERMALTAKE VB6000BNS SWING

Cena: 10 795Kč bez DPH!!!

Z te tvojí sestavy si vem jen disky a mechaniky a zbytek treba prodej, protoze paměti DDR333MHz by te hodne brzdily.. Stejne bys musel kupovat 400MHz a to uz rovnou muzes prejit na nejnovejsi platformu..

Tvuj puvodne navrhovany Athlon 3500+ to neni, uz bychom se nevesli do limitu, ale je to jeho o neco slabsi "bratr", ktereho muzes snadno pretaktovat a ziskat tak vykon zadarmo. Vsak take deska od Biostaru je na pripadne taktovani velice dobre "vyzbrojena"
Graficka karta je 7600GS (oporti 6600GT ma vyssi vykon) mrkni na ni, kdyz tak si muzes vybrat jineho vyrobce, pokud by si ti nelibil system chlazeni..
Zdroj i case jsou opravdu kvalitni, s obojim mam vlastni zkusenost a muzu je doporucit :up:

To je ode me asi tak vse :roll:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Palec123 píše:...
vice mene souhlasim... dobra sestava
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Sonny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonny »

Palec123 píše:A co tohle:
Jo to mi otevřelo konečně aspoň trochu víc představu. Určitě pomohlo... Dík :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“