Lokálna sieť ide cez internet..

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Axis
Začátečník
Začátečník

Lokálna sieť ide cez internet..

Příspěvek od Axis »

mam doma 2 PC a switch, vo switchi zapojene obidva PC a modem, a chcem aby mi v tom fungovala lokalna siet, a na obidvoch pocitacoch mi to vypisuje vonkajsie ip adresy, a ked chcem nieco preniest medzi tymito pocitacmi tak mi to funguje rychlostou internetu .. moja otazka znie nedalo by sa to spravit aby mi to zobrazovalo lokalne ip adresy a islo rychlostou lokalnej siete?
jednoducho mam pocit ze to ide cez internet, a nie cez "lokalnu"s siet...

btw chello
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

je to mozne.
musis na adapter pridat druhou IP adresu (tzv. alternativni konfigurace)
je potreba pridelit IP z vnitrniho rozsahu a masku. Spise zvol nejakou obskurni IP jako 10.267.51.1 a 10.267.51.2 abys nebyl pripadne v nejakem konfliktu. jako masku zvol 255.255.255.0 a POZOR, nesmis v tomto pripade pridelit vychozi branu (gateway) jinak ti nebude fungovat internet.

Aby to cele fungovalo nesmis mit tu puvodni IP adresu pridelovanou skrze DHCP.
Toshiba Tecra A6
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

a kruci tak jsem si vsiml, ze jsi pripojen pres Chello, tak nevim jestli mas "pevnou IP" anebo MUSIS mit zapnute DHCP.

Uzivatele Chella, jak je to?
Toshiba Tecra A6
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

pri chelle (UPC broadband slovakia, s.r.o.) musim mat zapnute DHCP lebo IP adresa je automaticky pridelovana z DHCP serveru a ked nejsom priblizne 3 dni na tej sietovej karte aktivny (nepripojim sa na internet) tak sa mi ip adresa zmeni
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Jako nejlepsi reseni bych ti doporucil router. Stoji okolo 500,- czk a mas po starostech
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
lexik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lexik »

Bajgy píše:je to mozne.
musis na adapter pridat druhou IP adresu (tzv. alternativni konfigurace)
je potreba pridelit IP z vnitrniho rozsahu a masku. Spise zvol nejakou obskurni IP jako 10.267.51.1 a 10.267.51.2 abys nebyl pripadne v nejakem konfliktu. jako masku zvol 255.255.255.0 a POZOR, nesmis v tomto pripade pridelit vychozi branu (gateway) jinak ti nebude fungovat internet.

Aby to cele fungovalo nesmis mit tu puvodni IP adresu pridelovanou skrze DHCP.
267 to asi fungovat nebude :D nemůžeš dát víc jak 255.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“