NÁKUP LCD 17"

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Lok3n_?
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lok3n_? »

cvb
Nováček
Nováček

Příspěvek od cvb »

Adamsquare píše:
EfineSS píše:V oblasti LCD monitoru jsem uplny laik, takze bych se vas rad zeptal jaky 17" LCD mi doporucite.. Cenove se to musi vlezt do 7000Kc, pouziti je hlavne hry a internet..
Vřele doporučim Asus MM17T na hranici 7000kč, nebo mnohem levnější Benq FP71GX .... nebylo by ani marný přihodit si pár korun na Philips 170B6C, nebo ještě lépe Sony HS75D... ale pravda, takhle se to dá zvyšovat do nekonečna... :)
který je lepší ASUS nebo Benq popř vyplatí se připlatit na ten philips dík za odpověď
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Koupě 17"/ možná 19" LCD

Příspěvek od EasyShare »

Ahoj,
doteď mám 17" CRT černostříbrný od Compaq (S720, TCO 99-za kolik by se dal střelit?).
Bude tedy pro mě přínosem LCD? Doufám, že ano. Přece jen CRT je těžká bedna a je out. Nevíte o kolik cm je rozdíl mezi 17" a 19"? Je lepší TCO 03? Nechci si kazit oči, nosím brýle s filtrem. LCD je určitě na oči lepší, že ?
No a teď asi moje vybrané LCD:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33033
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33016
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34243

Poraďte please.
Neuron_true-born
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neuron_true-born »

cvb píše:
Adamsquare píše: Vřele doporučim Asus MM17T na hranici 7000kč, nebo mnohem levnější Benq FP71GX .... nebylo by ani marný přihodit si pár korun na Philips 170B6C, nebo ještě lépe Sony HS75D... ale pravda, takhle se to dá zvyšovat do nekonečna... :)
který je lepší ASUS nebo Benq popř vyplatí se připlatit na ten philips dík za odpověď
za philips jiz neni treba oproti ASUSU MM17T nic pridavat ba naopak: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=30456
MB: ASUS A8N-E NF4Ultra Infinity+spunty do usi CPU: AMD Opteron144, Leadtek 6600TD 128MB, Philips 170B6
rakab
Začátečník
Začátečník

co vy na něj?

Příspěvek od rakab »

Prosím o názor na tento lcd monitor od Benq http://www.benq.cz/products/LCD/?produc ... ifications
chtěl jsem půvdně Acer něco jako Acer AL1716as ale tento má lepší odezvu a DVI od Aceru jsem zatím ustoupil prý jsou sním problémy udělal jsem dobře že jsem své rozhodnutí změnil?Benq je sice ošklivější ale co ta cena dá se sehnat za 5900Kč.Když tak mi doporučte něco jinného ale do té ceny žádne EISO mám to na doma pro sebe a děti.Dík
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

já si myslim že benq jo :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vubec se nevyznam v LCD.Chci si koupit nakej 17" v cene 6-7 tisic.Pouziti hry,filmy prace :) Jakej byste mi doporucili?
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

Zdarec, kamoš si chce koupit nove Lcd a potřeboval by poradit s výberem.Mnela by to byt 17", hry hraje maximalne sims 2.Cena do 6500Kc.
Dekuji za rady.
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

Tak jsem si pročetl celej tenhle dred a vyšli mi z toho vítězové (samozřejmě za přijatelnou cenu):

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30416
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30910
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33028

Tak a teď mi poraďte jakej mám vzít...
P.S. Občasné hraní her (ale aby to nemělo problémy s dnešními tituly), spíše kancelářská práce

Díky
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
rakab
Začátečník
Začátečník

Benq FP73G

Příspěvek od rakab »

Nazdar lidi.Ptal jsem se tady na věci kvůli monitoru a teď to vracím.Koupil jsem si monitor BENQ FP73G.Jsem s ním maximálně spokojen.Hezký vzhled krasná a podotýkám dostačující doba odezvy 6ms i v NHL 06 není vidět rozmazanost když letí puk na bílem ledě.Svítí dost i při odrazu okna barvy jsou taky v poho.Dočetl jsem se na různých fórech dost protikladů oproti CRT ale je to pitomost jsem normální uživatel PC žádný projektan nebo grafik takže jsem byl dost překvapený když jsem ho doma rozbalil fakt tu někdy někdo plácá nesmyly.Hodil jsem hned CRT do p... a už ho nikdy na stole nechci vidět je mě štve že ještě jednu rozmazanou šunku mám v práci musím do ní nalejt vodu snad nám to pak správce vymění 8-) .Nic lepšího jsem ještě co se týče obrazu oproti CRT neviděl.Pánové musíte si uvědomit že o radu se na vás tady obrátí převážně obyč lidi co vůbec nepotřebujou rady typu EIZO a nebo jiné monitory okolo 10000Kč.Je to totální kravina to si kupujte na profi práci.Jinak ještě k rozlišení taky jsem se tady dočetl a známí mi říkal že na 17 při dopuručeném rozlišení budou tak malá písmena ze je budu mít problém číst (málem jsem zrušil objednávku a chtěl koupit 19) další hovadina musel bych být slepý abych to neviděl nebo mít na očích půlitry.Prostě lidi prosím některé rady berte z velkou rezervou jsou to profici a nebo prodejci EIZA 8) je těžké vědět kdo to zrovna radí ale ono bude fakt se spolehnout sám na sebe.
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

acer AL1716sd ?? názory, chtěl bych ho hlavně na hry, je za ty prachy něco lepšího?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Benq FP73G

Příspěvek od J X P »

rakab píše:.... Jinak ještě k rozlišení taky jsem se tady dočetl a známí mi říkal že na 17 při dopuručeném rozlišení budou tak malá písmena ze je budu mít problém číst (málem jsem zrušil objednávku a chtěl koupit 19) další hovadina musel bych být slepý abych to neviděl nebo mít na očích půlitry....
toto je bohuzel individualni zalezitost. 17" LCD jsem si poridil a vcera jsem ji po 14 dnech vymenil za stejny model 19". Podotykam, bryle nenosim, ale proste mi ten prechod z 17" CRT 1024x768 na LCD 17" 1280x1024 nestacil. Odpovedne muzu rict, ze muj dojem co se tyce citelnosti a velikosti pisma ...

17" CRT 1024x768 (efektivne 16") = 19" LCD 1280x1024 (efektivne 19")

neni nad osobni zkusenost, ale stalo mne to 400 Kc ;). Presto jsem rad, ze mi vymenu provedli :-).
---
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

cau, jelikoz me uz stve malo mista na stole, tak uvazuju koupi lcd. Ted mam CRT Samsung SyncMaster 997DF, takze bych chtel neco podobne velke obrazem, celkem me laka sirokouhly format. Bylo by to de facto jenom na net a obcasnou praci s grafikou, nebo word. Hry uz moc nehraju a na filmy koukam pres telku. Cenove jsem omezeny tak na 8000,-
Vubec se v lcd nevyznam, tak budu vdecny za kazdou radu
.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Holda29 píše:cau, jelikoz me uz stve malo mista na stole, tak uvazuju koupi lcd. Ted mam CRT Samsung SyncMaster 997DF, takze bych chtel neco podobne velke obrazem, celkem me laka sirokouhly format. Bylo by to de facto jenom na net a obcasnou praci s grafikou, nebo word. Hry uz moc nehraju a na filmy koukam pres telku. Cenove jsem omezeny tak na 8000,-
Vubec se v lcd nevyznam, tak budu vdecny za kazdou radu
tech moznosti mas opravdu hodne. ja ti doporucim se podivat v nabidce Samsungu, jako dobra stredni cesta ... za 8k se da sehnat i 19". V teto cenove hladine ovsem nesezenes nic jineho nez LCD typu TN+film. Ale z meho pohledu jako nove prechovziho je to vyborne i tak. Zkus se podivat v nabidce, orientuj se podle ceny ... jedine co bych nedoporucil je BenQ, ktery je svym pojetim kvalitativnim lowendem, ale na to ti odpovi nejlepe testy. Tech je bohuzel na stredni tridu a low end pomerne malo.

Sirokouhly monitor je fajn, ale ma vyssi nativni rozliseni a tim padem pismo bude na nejake 20" pomerne male. WS je z meho pohledu krokem vedle, ale co clovek to nazor. Take hodne zalezi na typu tve graficke karty.
---
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

WS by mi vyhoval v tom, ze bach mel more mista na ruzne paletky, ktere mi ted lezou do obrazu...Myslis, ze do tech 8k vzit uz 19"? neutrpi to nejak drasticky na kvalite?

//tak kruta zmena, limit je tak 6500,- :( takze to asi bude nejaka TN+ 17" to uvazuju, ze mozna nekoupim nic, hm to je dilema :sad:
.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

zdravim chtel bych se zeptat... potrebuju lcd pro mamcu... kancelarsky veci apod. limitem jsem nekde na 5-6k
hry na tom nepojedou... jde spis o barvy, a kvalitu obrazu... nechci aby na tom nechala oci
na lcd sem plonkovej tak omluvte pokud se ptam jako idiot :oops: :lol:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Lasse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lasse »

poridil jsem si Benq FP73G a musim rict ze naprosta spokojenost
rekl bych:za malo penez hodne muziky,po precteni tohoto fora,jsem mel z toho strach,ale jsem spokojenej
hry a video jsou naprosto plynule,nikde neni videt zadne rozmani,monitor je rovnomerne podsvicenej,nema zadny vadny bod,fotky na nem vypadaj supr,ma dvi vstup

jedine - bych videl v konstrukci (neda se vyskove nastavit)
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Don píše:zdravim chtel bych se zeptat... potrebuju lcd pro mamcu... kancelarsky veci apod. limitem jsem nekde na 5-6k
hry na tom nepojedou... jde spis o barvy, a kvalitu obrazu... nechci aby na tom nechala oci
na lcd sem plonkovej tak omluvte pokud se ptam jako idiot :oops: :lol:
Mam stejne zadani, lcd pro mamcu:)
Cely dred jsem precetl, ale moudrejsi si nepripadam teda...

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
widoq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od widoq »

To bude asi tim, ze vam nekdo musi pod nosanek strcit nazev monitoru s jeho cenou, kde si ho koupite, kde si ho vyzvednete a jak dlouho vam vydzi, pokud na nem budete pracovat 4,28h denne.
Se podivejte na odezvu, jas, kontrastni pomer, rozliseni a frekvence. Popripade uhly, ale to me prijde vlastne zbytecny. Si taky musite neco vybrat sami a o tom, jaka odezva a frekvence je dobra se doctete dost :?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

vis ono podle odezvy a podobnych blbosti toho moc nezjistim... na to abych vedel jakej ktery lcd ma obraz mi to nepomuze... na to je potreba osobni zkusenost a ja nemuzu prijit do kramu aby mi vybalili 10 lcd abych se podival :roll:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“