Puddle jumper mod (Stav: Gate Open)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Puddle jumper mod (Stav: Gate Open)

Příspěvek od Godric »

Puddle jumper mod

Obrázek

Už dlouho jsem chtěl upravit case a s příchodem prázdnin a koncem všech táborů atd (pro mě) jsem se rozhodl, že teď bude ten správný čas. Šetřím na Conroe kde se dá a z toho vyplívá, že novou case jsem si nemohl dovolit a i vzhledem k tomu, že to bude můj první, "zkušební" mod, jsem se rozhodl si to teda vyzkoušet na klasické EuroCase (četl jsem o jejích úpravách hodně, a možná i z poloviny vím, do čeho du :-D ).

Styl je jasně danej z názvu - bude to mod ve stylu Puddle jumperu z SGA, kdo je nezná, vypadají asi takhle:
Obrázek
Samozřejmě budu i trochu napodobovat interiér, bude víc plexi a tak.
Konečně to, proč sem všichni chodíme - Aktuální fotky:

Úplný začátek moddingu - zploštění mechanik a jejich následné tmelení. V pozadí předpotopní, leč dobře funkční, přímá bruska.
Obrázek

Sklíčka na předek case + náčrtek 1:1
Obrázek

Řezání a vrtání dír v plastu masky
Obrázek

Už vyřezané díry a na sucho vsazený display, který příjde ještě upravit
Obrázek

Ovládací sklíčka pro display
Obrázek

Na sucho sestavený spodek masky s větrákem a regulátory napětí
Obrázek

Nicneříkající, ale hlavně že hezký, detail na potenciometry (upilovanej potenciometr? To je zbraň nějaký mafie ve Startreku?)
Obrázek

Víc fotek v lepší kvalitě a rozlišení najdete na dalších stránkách nebo na mém faillistingu modu

Seznam toho, co přesně chci udělat:

1. Maska:
  • Celá maska z nového plochého kusu plastu, otvor na větrák
  • Vzhled CD mechanik při zasunutém stavu jako ovládací destičky v Jumperu, volitelně i podsvícené
  • Podobná úprava disketovky
  • Několik plexi na distančních sloupcích na masce, vygravírované indikátory HDD, LAN, POWER, možná USB a FANů, v dalších integrované USB zástrčky "ve vzduchu"
  • Instalace displaye a jeho drobná úprava
  • Průhledný kryt větráku s regulátory "ve vzduchu" (tady se Stoobimu omlouvám za trochu kopírování - mám sice návrh tohoto řešení ve skicáku už od března, ale přecejen - na PCT fóru jsem to viděl prvně u něj)
  • Speciální zapínání (nebudu prozrazovat, jen uvedu, že to NENÍ žádné zapínání disketou)
2. Šasi:
  • Vyříznutí díry na větrák vpředu a vzadu
  • vyříznutí prohlubní v horním krytu s možností použití jako výfuk dalšího větráku
  • MOŽNÁ zpevnění case ve vrchní části a integrace držadla (mám náčrtky i postup, jak bych to udělal, ale chce to těžkou techniku - svářečka, trubky, ... - takže to je spíš výhledové)
  • Úprava košů na mechaniky
  • MOŽNÁ integrace radiátoru pod case (opět platí věta o těžké technice)
  • Samozřejmě poctivý nástřik, to platí nejen pro šasi
3. Bočnice
  • Vyříznutí okna (díky bohu aspoň v tomhle bude EC plus, protože to zvládnu i přímou bruskou)
  • Plexi (možná tmavé, mám zdroj, chybí stylový důvod ho použít :( )
  • díry podobně jako ve "střeše"
4. Vybavení a elektronika:
  • Podsvícení plexi a možnost zapnutí/vypnutí manuálně pro různé okruhy LEDek
  • Regulace na 4 větráky

I když to nikomu přikázat nemůžu, prosmí všechny, komu to nějak nevadí, aby pro tentokrát zůstali u slovního hodnocení (tj. nedávali xy/10 nebo tak). Uděláte mi tím velkou radost.
(Platí spíš do budoucna, až bude co hodnotit)
Naposledy upravil(a) Godric dne čtv 4. zář 2008, 19:24, celkem upraveno 8 x.
kukinko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukinko »

lcd je ten za 50,- ??

regulator bude podsvieteny? inak zaciatok je dobry .... uvidime ako to bude pokracovat .. a ci to neskonci predcasne....
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

z téhle case ma bejt puddle jumper? podle mě nedořešíš proporce protože case je obdelník a budeš ji muset hodne rozsirit, chtělo by to udělat vlastní konstrukci
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

XPM píše:z téhle case ma bejt puddle jumper? podle mě nedořešíš proporce protože case je obdelník a budeš ji muset hodne rozsirit, chtělo by to udělat vlastní konstrukci
Ne, nemá to být puddle jumper, má to jenom připomínat ten styl (tzn. barva, prolisy, design) ale jinak to bude klasický kvádr.

//EDIT (z důvodu aktuálních fotek v prvním postu)

Fotky ze začátku úprav:

Šuplíky v mechanikách se ukázaly jako moc vysoké - bylo potřeba je trochu "zploštit", což poměrně šlo (uřízla se část přímou bruskou), ale ještě bylo potřeba je trochu zpevnit. Proto jsem je zatmelil - fotky z tmelení. Na dalších fotkách to půjde pochopit líp.
Obrázek

Tady jsou už zatmelené šuplíky zvrchu při druhém tmelení menších nerovností. V pozadí předpotopní, leč dobře funkční, přímá bruska.
Obrázek

Detail z druhého tmelení. Tam, kde je nanesena nová vrstva tmelu, při prvním tmelení tmel dobře nezatekl. Zbytek povrchu je na "pracovní hrubost" upraven šmirglem 500. Tmavé linky jsou plast šuplíku, který zůstal. Používám tady měkčí tmel než např. Stoobi (bez skelných vláken, polyesterový), protože to není spoj, který by byl nějak extrémě namáhán. Povrch samozřejmě ještě příjde přebrousit do hladka a nastříkat.
Obrázek

Fotka EuroŠasi z dneška odpoledne. Dojem, že v oblasti za 3,5 košem vybuchl granát je čistě náhodný :). Fotku původní skříně dodám. Jo a ještě - ten display tam není původní, je to provizorka.
Obrázek

Vyříznuté plexi na kryt větráku, v pozadí bruska.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Godric dne čtv 4. zář 2008, 19:26, celkem upraveno 5 x.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Godric píše:
XPM píše:z téhle case ma bejt puddle jumper? podle mě nedořešíš proporce protože case je obdelník a budeš ji muset hodne rozsirit, chtělo by to udělat vlastní konstrukci
Ne, nemá to být puddle jumper, má to jenom připomínat ten styl (tzn. barva, prolisy, design) ale jinak to bude klasický kvádr.
:sleepy: nuda :-D ale tak jo no...
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

Godric píše:
zajímavý nápad ... ty plexi kousky bíle nasvícený můžou vypadat super 8-)
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

kukinko: Jj, display je ten za 50, regulace budou svým způsobem podsvícené.

Jinak report z dneška:
-dodělal jsem další sadu sklíček
-dokončil snad už definitivně ztenčování a úpravu mechanik, zbývá dobrousit

Nějaké obrázky z činnosti, spíš tak pro podívání, že se něco děje, než nějaký převratný pohled:

Rozbrušování mechaniky
Obrázek

Sklíčka na předek case + náčrtek 1:1
Obrázek
Naposledy upravil(a) Godric dne čtv 4. zář 2008, 19:28, celkem upraveno 5 x.
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

ja bych tu skrin celou postavil podle tvaru puddle jumperu a ne s tehle, proporce toho budou vypadat divne
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Hele co to je ten Puddle jumper? Nasel sem par obrazku na googlu ale stejne z toho nechapu k cemu to slouzi (SG nesleduju)
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)

Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
widoq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od widoq »

a ja myslel, ze sem sam, kdo nechape o co jde
t00thy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t00thy »

EE, takových je nás tu víc, co absolutně nevědí, jak to v konečné fázi bude vypadat. K čemu to je atd.
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Daval jsem na zacatek obrazek, neukazuje se?

No nic. Puddle jumper je mala vesmirna lod, kus technologie Antiku, je velika akorat tak aby prosla hvezdnou branou, v trupu ma vysouvaci motory. Nesnazim se napodobovat tvar te lode jako spis jenom jeji design, design vnitrniho vybaveni a antickeho vybaveni podle SGA obecne. Vzhled se tezko popisuje, maximalne to co je pod fotkama u uvodu. Vypliva z toho jenom to, ze barva bude jako na obrazku, bude tam hodne podsvicenych sklicek v ruzne "zubatych" tvarech a prolisy v case, tak jak je videt na obrazkach skutecnyho puddle jumperu.
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Obrazek nahore jede, dokonce sem si jich par vygoogloval ve vetsim rozliseni, ale fakt sem nemohl poznat k cemu to slouzi :-D Jako vesmirna lod to fakt nevypada, ale z toho jak sem parkrat SG zahlidl tak je to lepsi nez ta letajici pyramida co ridi ten typek v brneni jak se mu to vysune do orli hlavy :-D no raci konec OT

Nemas aspon nejaky nakresy nebo plany jak to bude vypadat? Staci treba naskenovanej papir, nejak si zatim nedokazu udelat prestavu co to vlasne kutis :)
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)

Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
Edems
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edems »

Presne tohle mam v planu, ale jaxi se mi nedstava casovy prilezitosti a financnich prostredku... ale tak do rijna mam prazdniny, tak snad neco vykutim... konec OT

popravde by me taky zajimalo, jak to bude ve finalni fazi vypadat a jak to bude podobny Jumperu...
Intel Core i5-2500K@default, 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance XMP 1866MHz, Sapphire AMD HD7970, Gigabyte Z68XP-UD4, CORSAIR Force 3 Series 120GB + 320GB a 250GB WD, CORSAIR AX850

AMD Opteron 144 1800@2500, 2x512 Corsair, HIS ATi X800 GTO, DFI LanParty UT nF4 Ultra - D, 250 GB Hitachi SATA2, Fortron 500W
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Edems píše:Presne tohle mam v planu, ale jaxi se mi nedstava casovy prilezitosti a financnich prostredku... ale tak do rijna mam prazdniny, tak snad neco vykutim... konec OT
Jo? Super, tak to drzim palce :bigups:. Na to, ze modely ve tvaru aut a tak zrovna nemusim, tak na tohle bych se rozhodne rad podival. Rozhodne lepsi, jak ten koren, co mu vyjede orli hlava :-D LOOOOOOL

Ok, k tomu, vcera vecer tu byl celkem monstrozni vypadek netu, takze se nedalo nic delat. Upravil sem fotky a hodil k sobe (ta komprese ze zdejsi galerky fakt nebyla moc prijemna). Pokusil sem se o trapne logo (tohle je logo pro fazi pripravy, nebude takovy pro celej mod). Jinak mam z dneska nejaky fotky, nebudu jeste ukazovat celej layout masky, at to je taky trosku prekvapeni, ale hodim sem jeden prvek, co tu mozna uz byl i videt. Ucil jsem sestru hrat BF2, coz zabralo par hodin, tak sem toho moc neudelal. Zitra (teda vlastne dneska) to snad napravim.

Takhle bude vypadat kryt vetraku, regulatory budou ctyry, ty stredy pro dalsi dva sou myslim jasny. V tech rozich to bude na distancnich sloupkach. Tzn. to nebude lezet primo na plastu aby mohl prochazet vzduch skrz (Stoobi to zkousel s jeste mensim pruduchem, zeptejte se jeho, jestli to funguje, me nemusite).
Obrázek

Ty kolecka sou proste uplne magicky :) Takze je musim furt fotit.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Godric dne čtv 4. zář 2008, 19:28, celkem upraveno 4 x.
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

no nad puddle jumperem sem taky premyslel - nicmene doslova i nad tvarem, kdbys sehnal odpadni rouru , na jedny strane zkosil atd... mechaniky by vysouvaly motory treba apod...
takhle to imho nebude ani moc puddle jumper jako spis neco antickyho :)
ale aspon nekdo se do stargate vrhnul a vypada to snad ze poradne :)
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

FOTKY NEJEDOU!!!
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Radeon9550 píše:FOTKY NEJEDOU!!!
Omlouvam se za vypadek, vypadla tu v pulce Brna elektrina, takze i server, na kterym sou fotky (je to vyrazenej z roku cca 95 a nemam u nej ups, budte k nemu hodni :)

PS: Nikdy nic nekupujte u spolecnosti E.ON :lol:

Jinak co se tyka te trubky a tvaru atd.. - souhlasim s tim, ze to nebude uplne puddle jumper, od zacatku jsem mel predstavu, ze by to melo vypadat jako neco antickyho, ne ze to dokonale okopiruje jumper. Spis nejaky prvky z nej, protoze je to asi nejlepsi priklad anticke techniky co v SGA je. Pojmenoval sem to tak, protoze to dobre znelo, minimalne lip jak antik mod a taky by si nekdo kdo nezna SG mohl myslet, ze je to podle mena uzivatele nebo tak.

EDIT:

Takže dnes (3.8.) jsem dělal na masce, zítra odjíždím pryč, takže chvíli nebudu aktualizovat. V layoutu pořád ještě chybí jedna drobnost (umístění zapínání) ale jinak už jen zbývá dovrtat díry a nastříkat.

Ta maska co už tady hodněkrát byla vidět je z měkého plastu, ale hodně tlustého, takže se neláme, drží to dostatečně ale při tom se s tím výborně dělá (při troše násilí se do toho dá řezat ulamovacím nožíkem). Navíc to neleptají žádné barvy, takže ideální. Pokusím se zjistit název toho, mají to dost v reklamkách, mohlo by se to někomu líbit.

Vzhledem k tomu, že nějak hromadně se všichni usnesli, že mám layout ukázat, tak sem hodím nějaké fotky, kde už je to víc patrné a vysvětlím to, alespoň co půjde.

Tady je odříznutý plast na masku. Z toho co je vidět - jsou tam dvířka na mechaniky, ty budou zadělané vypadat jako destičky vzadu v jumperu, pod tím budou (ještě nevím jak dlouhé, asi do půlky) menší destičky na mačkání na vyjíždění mechanik. 12cm kruh asi vysvětlovat nemusím, jenom bude krytý sklem s regulátory (viz včerejší fotky). Takové ty klikyháky vpravo pod mechanikami a dolů, tam budou nějaká sklíčka, zbytek je zatím volný, ještě tam bude display, to zapínání a disketka. Prolisy by šly (mám tu malý tenčí a pevnější plast) takže bych je pak mohl udělat, pokud mi zbyde místo. Takto to vypadá dost chudě, ale jak bude ten povrch členitější, mělo by se to změnit, uvidíme.
Obrázek

Šmirglování hran na základní tvar, vyhlazení příjde před nástřikem.
Obrázek

Zkouška vrtání (Quakoidní foto)
Obrázek

Díra na větřák už po odbroušení (rašple - nejlepší přítel casemoddera // co nejde silou, jde ještě větší silou).
Obrázek

Pilníky 100, 200 a 500 na úpravu kulatých děr. Říkal jsem si, že to nebudu vyrábět, ale nakonec se tento "nástroj" udělat vyplatilo. Otvor je mnohem pravidelnější a hrana je při tom rovná.
Obrázek

Pěkně kulaté, na hraně je prášek po broušení, ale jinak i po broušení 500kou na dotek už hladké.
Obrázek

Tady je vyřezávání děr pro dvířka mechanik. Jak už jsem psal, když budou zavřené, bude tam vykukovat jen (podsvícené) plexi. ty tenčí díry pod tím jsou vysvětlené v první fotce, to je ovládání mechanik, opět tam bude vyčnívat jen hrana plexi, ale bude se dát mačkat a tím se zmáčkme spínač na mechanice. Nemám multimetr, ale až ho pučím, pokud budou napětí na mechanikách ok, napájím tam ledky a plexi budou blikat nebo svítit víc/míň podle aktivity.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Godric dne čtv 4. zář 2008, 19:29, celkem upraveno 3 x.
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Po návratu z dovolené byl zas chvliku čas dělat na modu. Dořezal jsem masku a vygravíroval díry na display. Udělám ještě definitivní návrh sklíček na ovládání CDrom a displaye a pak příjde na řadu nástřik. nebudu to dělat sprayem ale aerografem, snad z toho budou nějaké fotky.

Na sucho přidělaný větřák s krycím plexi. Ještě tam budou ty regulátory (viz výš) a taky mi ve větráku vyflusla jedna ledka, tak to nesvítí moc simetricky.
Obrázek

Takto upravím display, nelíbily se mi tam ty všude blikající téměř zbytečné indikátory, takže jsem je zakryl a zkusil udělat i trochu antický vzhled. Kryt bude samozřejmě z plastu, tento papírový je jenom náčrtek.
Obrázek

Vyřezané díry pro sklíčka na ovládání + vygravírovaní na výstupky displaye, aby přesně dosedl.
Obrázek

Display dosedá ze zadu přesně na plast a v předu je zarovnaný s okolním povrchem. Teda aspoň jsem se o to snažil.
Obrázek

Celkový pohled na masku. V delších rovných štěrbinách budou všude sklíčka (CDmechaniky, ovládání, ovládání displaye a na okrasu)
Obrázek
Naposledy upravil(a) Godric dne čtv 4. zář 2008, 19:30, celkem upraveno 3 x.
mee.too
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mee.too »

začíná to vypadat docela i zajímawě a mě se to zatim líbí...jo slibowal si ze zistis jaxe menuje(a kolik stojí) ten plast , wypadá že se s nim dá dobře pracowat
deska: Gigabyte M56S-S3; pamet: 2x 2048MB kingston; proc: AMD athlon 64 X2 6000+; disk: Samsung 1TB, 32MB cash; graf: Gigabyte Geforce 9800gtx+, Acelero S1 rev.2 + 120mm Noiseblocker max 950 ot/min
Odpovědět

Zpět na „Projekty“