Gigabyte K8N Ultra-9 /XP-9 /F9 Ultra (nF4 Ultra) - rady
Moderátor: Eddward
- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
objednal jsem si http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37224
a vcera jsem koukal, ze ta karta bude nejspis zasahovat hodne nad chipset. Soucasna 6600GT zasahuje jen kousek. Bude to nejak vadit?
objednal jsem si http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37224
a vcera jsem koukal, ze ta karta bude nejspis zasahovat hodne nad chipset. Soucasna 6600GT zasahuje jen kousek. Bude to nejak vadit?
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pasiv chipsetu desky je poměrně nízký, takže by to nemělo vadit po stránce mechanické. Pouze součástky na konci desky grafiky budou přihřívány asi 70 stC teplým vzduchem. Jsou tam dva výkonnostní prvky (u spodního okraje karty) takže bych pro jistotu občas zkontroloval jejich teplotu a případně se pokusil odclonit proud teplého vzduchu od těchto prvků. Předpokládám však, že výrobce s možností ovlivnění teploty zadní části GK počítal a součástky patřičně dimenzoval.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dik, taky v to doufam. Asus neni zase tak hloupa firma, tak snad to vzali v uvahu. Jinak jak tak koukam, tak skoro vsechny MB maji ten chipset hoodne blizko grafarne, takze si clovek stejne nevybere. Ale v teto cenove relaci je stale jen Gigabyte s pasivnim chlazenim chipsetu.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
- matthewgrifith
- Nováček

-
PROBLÉM z bootováním na MB Gigabyte GA K8NF9 Ultra
Čus,mám následující problém:
Potřebuju přeinstalovat comp - WIN XP SP 2, ale když resetnu počítač, tak mi systém hlásí -
Detecting IDE drivers
CMOS checksum error - defaults loaded
If your Operation system has install on SATA HDD already
Please check SATA access mode and HD boot priority !!
Jenže pak nereaguje na nic a objeví se černá obrazovka s blikajícím kurzorem v horní části.
Nevím, jak změnit bootování na HD SATA, když mě po této hlášce na nic nereaguje - prostě se nedostanu do BIOSu, abych tam nastavil kam si má hrábnout pro OS.
Nereaguje ani FD ani DVD mechanika i když je "vidí".
BIOS jsem resetnul, ale nepomohlo to.
Sestava:CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800 +
MB GA K8NF9 Ultra
HD WD 2000JS - SATA
GK Radeon X800GTO
AWARD BIOSv6.00PG
LCD ACER 19
Potřebuju přeinstalovat comp - WIN XP SP 2, ale když resetnu počítač, tak mi systém hlásí -
Detecting IDE drivers
CMOS checksum error - defaults loaded
If your Operation system has install on SATA HDD already
Please check SATA access mode and HD boot priority !!
Jenže pak nereaguje na nic a objeví se černá obrazovka s blikajícím kurzorem v horní části.
Nevím, jak změnit bootování na HD SATA, když mě po této hlášce na nic nereaguje - prostě se nedostanu do BIOSu, abych tam nastavil kam si má hrábnout pro OS.
Nereaguje ani FD ani DVD mechanika i když je "vidí".
BIOS jsem resetnul, ale nepomohlo to.
Sestava:CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800 +
MB GA K8NF9 Ultra
HD WD 2000JS - SATA
GK Radeon X800GTO
AWARD BIOSv6.00PG
LCD ACER 19
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V biosu to lehce najdes, ale ted je prvotni problem se do nej dostat.
Jedna takova malickost. Ten WD 2000JS je jedinej disk v komplu?
Restartuj kompl a mackej delete rychle a zbesile, nebo ho zkus podrzet, do biosu by to najet melo..
Pokud to nepujde, zkus clear cmos..
Popripade odpoj veskere IDE zarizeni..
Jedna takova malickost. Ten WD 2000JS je jedinej disk v komplu?
Restartuj kompl a mackej delete rychle a zbesile, nebo ho zkus podrzet, do biosu by to najet melo..
Pokud to nepujde, zkus clear cmos..
Popripade odpoj veskere IDE zarizeni..
- matthewgrifith
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je divny.. Zkousels odpojit i mechaniku/y..? Mel by stacit clear cmos. Preo jistotu ti to popisu.. Odpoj PC od site, vyndej baterku tak na 30 min (pro jistotu, ale melo by stacit i 10) a ted ten samy postup po zpatku.matthewgrifith píše:HD je jedinej v compu, dále jsem udělal, jak si mi poradil, ale stále stejné - černá obrazovka s blikajícím kurzorem v horní části - do BIOSU né a né se dostat. Už jsem z toho na "prášky"! Díky!
- matthewgrifith
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- yoghurtcz
- Nováček

-
Jeste bych take mozna zkusil kontaktovat technickou podporu Gigabyte - navic pokud se nepletu tak desky Gigabyte mivaji nekolikerou ochranu biosu, takze by mozna slo zkusit "obnovit" bios z te ochrany (trosku varim z vody).
Pripadne dalsi moznosti je zkusit kontaktovat prodejce te desky a zkusit uplatnit zaruku.
Pripadne dalsi moznosti je zkusit kontaktovat prodejce te desky a zkusit uplatnit zaruku.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevidim moc duvod k reklamaci. Je to otazka nastaveni biosu. Problem ale je se do nej dostat. Proto zkus co jsem ti uz jednou napsalyoghurtcz píše:Jeste bych take mozna zkusil kontaktovat technickou podporu Gigabyte - navic pokud se nepletu tak desky Gigabyte mivaji nekolikerou ochranu biosu, takze by mozna slo zkusit "obnovit" bios z te ochrany (trosku varim z vody).
Hmm tak jeste me napada, odpoj jak mechaniku/y tak ten sata disk. Pokud se to podari, vlez do biosu a zakaz IDE zarizeni. Pak zapoj jen ten SATA.. Uvidime..
- Wuuduu
- Středně pokročilý

presne tak, ziadna reklamacia ale MUSIS sa dostat do BIOSu a ten nastavit.
Ono len vymazat BIOS urcite nestaci aby PC fungovalo, ten BIOS sa MUSI nastavit.
Niekedy aby si sa do BIOSu dostal, nestaci len zlahka tuknut na Del. ale poriadne a opakovane ho stlacat, aby si trafil ten presny okamih a doska ti otvorila BIOS.
Ak mas BIOS posahany, nema kazda Gigabytka DualBIOS? Ak hej, pouzi to, postup najdes v manuale.
Ono len vymazat BIOS urcite nestaci aby PC fungovalo, ten BIOS sa MUSI nastavit.
Niekedy aby si sa do BIOSu dostal, nestaci len zlahka tuknut na Del. ale poriadne a opakovane ho stlacat, aby si trafil ten presny okamih a doska ti otvorila BIOS.
Ak mas BIOS posahany, nema kazda Gigabytka DualBIOS? Ak hej, pouzi to, postup najdes v manuale.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Toto mě dělalo na K8NF9 když sem resetoval CMOSku. Takže vypnout RAID funkci ( protože v základu byla nastavená na ENEABLED ), dále SAVE and EXIT. Pak to jelo v pohodě.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- matthewgrifith
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je fakt zahada...
Tak jeste posledni co me napada.. Odpoj od desky vsechno, krome toho nejzakladnejsiho. Tedy Procesor-Pametovy modul (ale pouze jeden) - Graficka karta.. System by nemel mit problem se do biosu dostat, pripadne jeste jednou proved clear cmos.. Pokud to nepomuze uz vazne netusim cim to muze byt..
Otazka: Do windows se dostanes?
Tak jeste posledni co me napada.. Odpoj od desky vsechno, krome toho nejzakladnejsiho. Tedy Procesor-Pametovy modul (ale pouze jeden) - Graficka karta.. System by nemel mit problem se do biosu dostat, pripadne jeste jednou proved clear cmos.. Pokud to nepomuze uz vazne netusim cim to muze byt..
Otazka: Do windows se dostanes?
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
zkusil bych i nechat dele vyndanou baterku aby jsi mel jistotu... tak pres noc
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- matthewgrifith
- Nováček

-
- tenente
- Nováček

-
Zadost o radu s OC
Zdravim, mam MB Gigabyte s.939 K8NF-9 Ultra, nForce 4 Ultra rev A3, bios F5 (byl tam F6, ale ten se choval kua divne), DDR Kingstone HyperX 2x512MB PC400 CL2 (plus 2x 256PC3200 ale ty jsem dal pryc, alebrz se kolega domnival, ze ty ramky muzou delat problemy), HDD WD Caviar 1600JS SATA II/300, Hitachi HDS722580VLSA80 SATA I a Seagate ST380013AS, VGA Sapphire X1800GTI, 256MB.
Problem nastal zrejme po taktovani, BIOS se nenacte. Pokud je pocitac dlouho vypnuty, tak se zarazi u zjistovani IDE (nic nenajde a tak to zkousi dal a dal, jedine vychodisko je do biosu, popr. F12 nastavit boot sequency) Problem je v tom, ze nevim zda je chyba v OC, nebo v discich, nebo v tech ramkach...
Mohl byste mi sem napsat nekdo jak mate nastavene OC? Nejlepe pro stejnou sestavu (snad se nekdo takovy najde) a nejlepe pro troubu jako jsem ja
Diky!
Dnes rano jsem zapnul pocitac a stejne jako pred tim, ty stare RAMky jsou pryc, ale boot byl spatny.
Problem nastal zrejme po taktovani, BIOS se nenacte. Pokud je pocitac dlouho vypnuty, tak se zarazi u zjistovani IDE (nic nenajde a tak to zkousi dal a dal, jedine vychodisko je do biosu, popr. F12 nastavit boot sequency) Problem je v tom, ze nevim zda je chyba v OC, nebo v discich, nebo v tech ramkach...
Mohl byste mi sem napsat nekdo jak mate nastavene OC? Nejlepe pro stejnou sestavu (snad se nekdo takovy najde) a nejlepe pro troubu jako jsem ja
Diky!
Dnes rano jsem zapnul pocitac a stejne jako pred tim, ty stare RAMky jsou pryc, ale boot byl spatny.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zaměřil bych se na disky. Máš tam disky s rozdílným rozhraním a to může způsobovat problém. NForce má známé problémy se SATAII. Vyzkoušel bych odpojení disků bez systému a teprve po odladění bych další disky postupně přidával.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max