Update biosu = nenabehne PC

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
stamgi
Nováček
Nováček

Update biosu = nenabehne PC

Příspěvek od stamgi »

Ahoj,
Mam mensi problem...

Updatoval jsem bios na desce DFI nF4 Ultra D a po restartu se pouze roztoci ventilatory na max otacky, monitor se hodi do stendby a to je cele.

Bios je posledni verze stazena ze stranek DFI.

Diagnosticke ledky se chovaji takto: sviti - sviti - sviti - blika (asi jednou za vterinu az dve)

Mockrat dekuji za kazdou dobrou radu.

//edit Wilik - presun z s939 desek
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

U těhle desek je opravde něco schnilého v procesu updatu....sám jsem s ní měl podobný problém....a opravdu to nebyla chyba uživatele....no , naštěstí to spravil programátor vedle na stole. :D
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

petr_ píše:U těhle desek je opravde něco schnilého v procesu updatu....sám jsem s ní měl podobný problém....a opravdu to nebyla chyba uživatele....no , naštěstí to spravil programátor vedle na stole. :D
OMG, to jsi poradil..fakt !
skus Cmos jumper ...a treba se to rozjede.
BTW;//asi tak moc neradim jens em chtel upozornit na toho chytryho predemnou.
stamgi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stamgi »

:) Samozrejme jsem jumperem bios resetoval, taky jsem vyndal baterku a resetoval...
To jsem udelal hned jak jsem zjistil, ze je neco spatne.

No, ale tatka ma tu samou desku a tak jsem si rikal ze bych z mohl za ehu vyndat jeho bios, dat tam ten svuj, ale potrebuju utilitku, ktera umi z windows prejet bios a nejsem si jist, ze existuje neco naslapnutyho, co by mi pomohlo.

dalsiii, dalsiii, dalsiii............ :)
stamgi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stamgi »

Takze jsem si nechal bios preflashovat v ASIXU na verzi biosu, se kterou mi to nejelo a evidentne bude nejaky problem ve verzy biosu, protoze to stale nejede. Tedy zrejme verze biosu verzus muj hardware...???

Takze zitra je na rade hot-flash (tatka ma stejnou desku) na starou verzi biosu a jestli ani to nepomuze, tak navstivim DFI a nekoho tam nepochvalim :twisted: :twisted:
stamgi
Nováček
Nováček

Příspěvek od stamgi »

Takze jiz pisi ze sveho kompu. :D

Nakonec jsem se odhodlal k hot-flashi, vratil jsem do biosu puvodni verzy = uplne puvodni z tovarny a vse jede tak jak ma.

Mimochodem... verze biosu 406 (nebo 604???...ted mi to vypadlo) je nejaka vadna, tak pozor na ni :blee:
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

hlupak píše:
petr_ píše:U těhle desek je opravde něco schnilého v procesu updatu....sám jsem s ní měl podobný problém....a opravdu to nebyla chyba uživatele....no , naštěstí to spravil programátor vedle na stole. :D
OMG, to jsi poradil..fakt !
skus Cmos jumper ...a treba se to rozjede.
BTW;//asi tak moc neradim jens em chtel upozornit na toho chytryho predemnou.
Já reagoval na to, že s těmahle deskama jsou problémy....i tady se sem tam objeví... .Mě se to taky stalo, a to ještě ta deska nebyla moje.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“