ip koliduje s jinym systemem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
franta888
Nováček
Nováček

ip koliduje s jinym systemem

Příspěvek od franta888 »

pouzivam sitovou kartu Realtek RTL8139/810x, kterou pouzivam k wifi
potreboval jsem ji presunout do jineho pc slotu
kdyz jsem opet vyplnil ip adresy tak, jak maji byt, hlasi to, ze ip adresa koliduje s jinym systemem v siti a wifi vypadne, je treba kliknout na volbu opravit, aby se zas internet rozjel
sitove pripojeni se pojmenovalo jako pripojeni k mistni siti 2
windows si pravdebodobne pamatuje i stare pripojeni a proto si navzajem prekazi, i kdyz uz neni sitova karty fyzicky ve starem pci slotu
zkousel jsem odinstalovat sitovou kartu a zase nainstalovat, ale nepomohlo to

mate nejaky navrh jak toto vyresit?
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

Zaktivovat PRIPOJENI #1 (puvodni pripojeni) a vymazat hodnoty v polich Adresa IP, Maska podsite, Vychozi brana, Uprednostnovany server DNS, Nahradni server DNS. Pote toto PRIPOJENI #1 ulozit a zakazat. Zaktivovat PRIPOJENI #2 a spravne vyplnit vsechny pole. Tim by mel byt vyresen problem kolize v ramci tveho PC. Pokud ovsem vyplnujes do pole Adresa IP hodnotu, kterou v ramci vasi wi-fi site uz pouziva nekdo jiny (jiny PC) bude to nadale kolidovat. Pak neni od veci proverit, pokud zadavas sve IP spravne, jestli se nekdo do ty wifi site nenaboural.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ip koliduje s jinym systemem

Příspěvek od pavduf »

franta888 píše:pouzivam sitovou kartu Realtek RTL8139/810x, kterou pouzivam k wifi
potreboval jsem ji presunout do jineho pc slotu
kdyz jsem opet vyplnil ip adresy tak, jak maji byt, hlasi to, ze ip adresa koliduje s jinym systemem v siti a wifi vypadne, je treba kliknout na volbu opravit, aby se zas internet rozjel
sitove pripojeni se pojmenovalo jako pripojeni k mistni siti 2
windows si pravdebodobne pamatuje i stare pripojeni a proto si navzajem prekazi, i kdyz uz neni sitova karty fyzicky ve starem pci slotu
zkousel jsem odinstalovat sitovou kartu a zase nainstalovat, ale nepomohlo to

mate nejaky navrh jak toto vyresit?
Vytvoř si novou systémovou proměnnou: Ovl.panely - Systém - Upřesnit - Proměnné prostředí - Systémové proměnné: devmgr_show_nonpresent_devices a hodnotu 1
Potom dej ve Správci zařízení - Zobrazit - Zobrazit skrytá zařízení. No a odeber to co ti koliduje.
Toshiba Satellite
franta888
Nováček
Nováček

Příspěvek od franta888 »

vypada to tam ted takhle, ale problem trva
Obrázek
franta888
Nováček
Nováček

Příspěvek od franta888 »

vymazal jsem ip adresy, zakazal pripojeni a odinstaloval sitovou kartu, prehodil do byvaleho slotu, tam se mi sitovka nainstalovala i nove pripojeni s prazdnymi ip adresami, znova jsem zakazal pripojeni a odinstaloval sitovku a vratil zpet do aktualniho slotu, sitovka i nove pripojeni (s cislem 6!!!) se nainstalovalo, vyplnil jsem spravne ip adresy a za chvili to zacalo hlasit opet, ze ip adresa koliduje s jinym systemem v siti
uz nevim co delat, pokazde to vyhodi internet a musim kliknout na volbu opravit
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

No a zkoušel jsi to s tou proměnnou?

Ještě se zkus podívat do eventlogu s jakou MAC adresou to koliduje. Jeslti je to MAC tvé síťovky.

Pokud nebude, tak zkus providera, ať zjistí, čí to je MAC adresa.
Toshiba Satellite
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“