nForce 1/2 Driver(v5.10)-nezda sa Vam zastaraly ?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nForce 1/2 Driver(v5.10)-nezda sa Vam zastaraly ?

Příspěvek od @Ravenman »

Ja len tak sa vas chcem opytat ci nemate problem s tymito 5.10 tkami (http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10.html) , lebo sa mi zda ze nVidia to zanedbava , uz som mal problem s tym ovladacom zvuku a musel som pouzit originalny Realtek ovladac.Uz su stare skoro 2 roky!!Vsetky veci a problemy okolo nForce 1/2 Unified Driver 5.10 tu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: nForce 1/2 Driver(v5.10)-nezda sa Vam zastaraly ?

Příspěvek od Shit »

@Ravenman píše:..uz som mal problem s tym ovladacom zvuku a musel som pouzit originalny Realtek ovladac....
Někteří výrobci MB i v manuálu radí používat drivery od Realteku...

"5.10" jsou na 99,9% nejlepší drivery na NF2 a NF3 -> makaj velmi dobře, tak proč vyvíjet novější drivery? :wink:

Kdo rád experimentů, může používat třeba "Remix" drivery - zde ke stažení - mně se ale neosvědčily.
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

Áno, ten ovládač pre Soundstorm (teda, zvukovku všeobecne, ale je to hlavne základné dosky s "akcelerovanou zvukovkou" - Soundstorm je totiž vlastne certifikácia).
Odtiaľto:
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
si musíš vybrať: Platform / nForce Drivers -> nForce Audio Driver -> Windows XP / 2000, resp. skúsiť o rovno tu:
http://www.nvidia.com/object/nforce_aud ... n2kxp.html
Tento je už vraj naozaj bezproblémový.

Ináč, dôvod, pre ktorý neintegrovali ten ovládač do toho hlavného balíka je zrejme ten, že sa im to neoplatilo a hľadiska veľkosti sťahovania, keď vlastne musel byť aktualizovaný iba tento súbor.
Mimochodom, táto verzia sa dala nájsť v neoficiálnych balíkoch už niekedy vo februári či marci 2005. Dátum má pritom asi 12. január (neviem to presne, naposledy som sa na to pozeral pred 1,5 rokom, keď som si to aj prebaľoval).

Ináč, táto verzia vraj už funguje bezchybne - a práve pre ovládač zvukovky žiadali používatelia aktualizáciu.

Čo sa týka toho používania ovládačov od Realteku - nuž, šíria sa reči, že vraj dávajú lepšiu kvalitu zvuku. Možno je to aj pravda, ale prídeš o "Soundstorm", ale stratíš všetky vymoženosti APU (akcelerácia zvuku a pod.). Niektorí výrobcovia základných dosiek odporúčajú ovládače od Realteku, pretože ich dosky nemajú nVidia MCP (s APU).

Čo sa týka tých ovládačov, tak mne fungovalo vždy všetko - s výnimkou sieťovky, ale to preto, lebo ju nepoužívam.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Uplně nejlepší výkon mi dávají pro můj nForce 2 Ultra 400 ovladače nForce 9.16. Ty 5.10 docela byly taky gut, ale nechtělo se mi tam mit 2 roky stary ovladače... :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Speedy FX píše:...nForce 2 Ultra 400 ovladače nForce 9.16. ...
Tyto drivery v originálu nemají "GART" -> takže používáš pravděpodobně "9.16 - Remix". :oops:
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Shit píše:
Speedy FX píše:...nForce 2 Ultra 400 ovladače nForce 9.16. ...
Tyto drivery v originálu nemají "GART" -> takže používáš pravděpodobně "9.16 - Remix". :oops:
Možná remix, ale dobrej. V 3Dmarkach mi to kope vyšší skore....
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Rozdíl v "5.10" a "9.16" je pro NF2 400 v IDE/SATA driverech a v driveru zvukovky.
Weber
Začátečník
Začátečník

Kde je funkční odkaz na ovladače nForce 9.16. Remix?

Příspěvek od Weber »

Nemáte někdo funkční odkaz na ovladače nForce 9.16. Remix?
Na těchto stránkách: http://www.gamerzhq.info/portal.php
je nějak nemohu najít. Předem díky.
Intel i5, GK GF560TI,
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Kde je funkční odkaz na ovladače nForce 9.16. Remix?

Příspěvek od Shit »

Weber píše:Nemáte někdo funkční odkaz na ovladače nForce 9.16. Remix?
Úplně první revize měla název "9.16 Remix" (vycházely z 9.16WHQL + 5.10WHQL a byl tam "omylem" IDE/RAID 6.22) z těchto driverů (nic moc), novější revize těchto driverů jsou 9.34 a 9.35. Linky na 9.34 a 9.35 a "z čeho jsou spatlané" máš tady:

Kód: Vybrat vše

http://downloads.guru3d.com/download.php?id=19
"9.16 Remix první vydání" si můžeš "smíchat" sám z toho odkazu a s 9.34 - ale nevidím jediný důvod.
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

2 Shit:
na ty jsem narazil, ale někdo tam psal, že na NForce2 šel výkon na 1/2 ??? (primárně určené na vyšší modely) proto bych raději tady zmiňované - 9.16 Remix.

Edit: Všechny!!! odkazy co jsem našel, směřují na: http://www.gamerzhq.info/downloads//nvi ... 0Remix.exe s výsledkem: 404 Not Found
to nemá chybu.
Intel i5, GK GF560TI,
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Weber píše: 9.16 Remix......NForce2 šel výkon na 1/2 ..
Vysvětlení máš ode mě o něco výše... Tu první verzi @ 9.16 si můžeš udělat podle mého návodu v předchozím postu, ale na NF2 bych je nedoporučoval - mají 80% "věcí" z NF4 (NF4 drivery + GART a PCI je z verze pro NF2/3) -> neboli chování 9.16 Remix a 9.34-9.35 Remix bude defakto u NF2 stejné (spíš u 9.16 ještě horší díky IDE 6.22). Ale je fakt, že pár lidem chodí remixy i na NF2 dobře.
9.16 byly v pozdějších "revizích 2 a 3" přejmenovány na 9.34 a později vznikla nová "verze" 9.35 - jiná síťovka.
K výkonu: Chce to vyzkoušet, ale já požívám a i radím na NF2 oficiální drivery 5.10.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“