ATi AVIVO, UVD a video processing
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
HW akcelerace h.264 nefunguje s Catalyst 6.4 a tady je vysvětlení:
ATI indicated us that the decompression engine used by Cyberlink's codec is still the one that was released in December and that in the meantime (4 months), a more efficient version has been integrated in the drivers. As it has a different interface, it can't be exploited by Cyberlink's codec. The older acceleration engine disappeared from the recently released Catalyst 6.4 version (we used the 6.3 for this test), so it means that they will no longer accelerate H.264 decoding. We will have to wait for the Catalyst 6.5 or 6.6 for the new engine to be exploited and/or exploitable. Cyberlink apparently don't want to change their codec, so ATI will have to find a way to use the new engine when the codec calls the previous one.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- no-X
- Středně pokročilý
6.6. 2006 (minulý týden) ATi oficiálně představila Theater 650 PRO:
http://www.ati.com/products/theater650pro/index.html
Tady je ještě víc detailů.
Nejpodstatnější je asi fakt, že T650 narozdíl od T550 je možné použít na AIW (podporuje rozhraní pro přímou komunikaci s grafickým čipem), takže se krom TV-karet můžeme těšit i na zajímavé All-in-Wondery. Taky bylo zmíněno, že ATi chystá vydat Catalyst MultiMedia Center, které bude T650 podporovat - zdá se, že původnímu Multimedia Center odzvonilo a dočkáme se třetí generace multimediálního rozhraní (ATi Player -> ATi MultiMedia Center -> Catalyst MultiMedia Center). Snad bude lepší, než lamerský SW od CyberLink, který dodávají k T550PRO...
http://www.ati.com/products/theater650pro/index.html
Tady je ještě víc detailů.
Nejpodstatnější je asi fakt, že T650 narozdíl od T550 je možné použít na AIW (podporuje rozhraní pro přímou komunikaci s grafickým čipem), takže se krom TV-karet můžeme těšit i na zajímavé All-in-Wondery. Taky bylo zmíněno, že ATi chystá vydat Catalyst MultiMedia Center, které bude T650 podporovat - zdá se, že původnímu Multimedia Center odzvonilo a dočkáme se třetí generace multimediálního rozhraní (ATi Player -> ATi MultiMedia Center -> Catalyst MultiMedia Center). Snad bude lepší, než lamerský SW od CyberLink, který dodávají k T550PRO...
- no-X
- Středně pokročilý
Sice jsem to zmiňoval ve FAQ, ale tam se to dá nsadno přehlédnout:
Catalyst Media Center
Jako nástupce současného MultiMediaCenter (MMC, software pro All-in-Wonder/VIVO karty, TV tunery ATi apod.) ATi uvedla (6.6.06) řešení nazvané Catalyst Media Center. Oficiální info (stejně jako několik screenshotů) najdete zde. Podrobnější info zatím není známé.
- no-X
- Středně pokročilý
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
videa v h.264 mam na PC, ale nebudu tam davat ofiko catalisty.. pockam az na omegy tak kdyztak potom
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- no-X
- Středně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
Koukám, že jsem to sem zapomněl napsat Takže pokud někdo nesleduje spekulace o nových 3D čipech, pak mu mohlo uniknout, že ATi chystá pro low-endové a mainstreamové produkty technologii UVD (Universal Video Decoder), což nebude nic jiného, než převzetí dalšího logického bloku z čipu Xilleon do grafického čipu*. Tato část (značená tedy jako UVD, konkrétně 32-bitový MIPS procesor) bude sloužit pro hardwarové přehrávání HD-videí s podporou plné hardwarové dekomprese až do rozlišení 1080p a datového toku 40Mbit/s (!!!) včetně HW akcelerace CABAC (to zatím žádný současný grafický čip nezvládá) s možností podpory pro různé formáty v budoucnu. Podporována bude navíc možnost nezávislé akcelerace dvou video-streamů.
Tak... první produkty budou:
RV550
= RV516 (vylepšená verze RV515/X1300) s integrovaným UDP
600MHz core / 400(800)MHz RAM / 128bit
budou k dispozici dva referenční designy karty:
- "Clarity" = DVI + TV-out
- "Crystal" = DVI + HDMI
RS700
= nový čipset pro AMD
65nm
* již současná technologie AVIVO není ničím jiným, než implementace částí čipů Xilleon do grafického čipu, kombinovaná s propojením těchto jednotek na pixel-shader ALUs, které jsou využívány pro provádění částí kódu původně napsných pro čip Xilleon. (V současných čipech X1xxx např. TV-out encoder, SERA motion-detection engine, temporal-recursive de-noise, atp.)
Tak... první produkty budou:
RV550
= RV516 (vylepšená verze RV515/X1300) s integrovaným UDP
600MHz core / 400(800)MHz RAM / 128bit
budou k dispozici dva referenční designy karty:
- "Clarity" = DVI + TV-out
- "Crystal" = DVI + HDMI
RS700
= nový čipset pro AMD
65nm
* již současná technologie AVIVO není ničím jiným, než implementace částí čipů Xilleon do grafického čipu, kombinovaná s propojením těchto jednotek na pixel-shader ALUs, které jsou využívány pro provádění částí kódu původně napsných pro čip Xilleon. (V současných čipech X1xxx např. TV-out encoder, SERA motion-detection engine, temporal-recursive de-noise, atp.)
- izuel
- Začátečník
-
Ahoj,
Prosim vysvětlil by mi někdo praktický přínos AVIVA? (bez ohledu) na rychlost kodování. Já jsem zkoušel kodovat video z nějakého formátů do nabízených které to umí. Nevšiml jsem si ,že by šlo otevřít celé DVD s filmem a "kodnout" si ho třebas do divxu.. umí to vždy "jen" 1 video soubor,nebo se pletu a umí to načíst celou stopu dvd (.ifo)? aby z dvd vypadl jeden soubor. Chtěl bych od toho něco jako umí např DVD-X.
Další věc je ,že dnes už každý druhý TV tuner umí nahrávat rovnou do divx.A kdo využívá a používá nekomprimované avi,aby pak využil AVIVO??
napište mi k čemu avivo je ,mimo HW podpory kodeků.děkuju
1.
2.
3.
Prosim vysvětlil by mi někdo praktický přínos AVIVA? (bez ohledu) na rychlost kodování. Já jsem zkoušel kodovat video z nějakého formátů do nabízených které to umí. Nevšiml jsem si ,že by šlo otevřít celé DVD s filmem a "kodnout" si ho třebas do divxu.. umí to vždy "jen" 1 video soubor,nebo se pletu a umí to načíst celou stopu dvd (.ifo)? aby z dvd vypadl jeden soubor. Chtěl bych od toho něco jako umí např DVD-X.
Další věc je ,že dnes už každý druhý TV tuner umí nahrávat rovnou do divx.A kdo využívá a používá nekomprimované avi,aby pak využil AVIVO??
napište mi k čemu avivo je ,mimo HW podpory kodeků.děkuju
1.
2.
3.
- no-X
- Středně pokročilý
ATI and nVidia crush high-end DVD players
HQV benchmark shows the overwhelming quality of current graphics cards
http://www.hardware.info/en-UK/articles ... D_players/We can be very clear in our conclusions; there is no need to invest $ 2000 or more in a high-end DVD player. A PC with a recent graphics card will produce a much better result for a lot less money. When looking at the final scores of the HQV test, both ATI and nVidia graphics cards perform a lot better than any DVD player we have tested. We would go as far as to say to get rid of your DVD player and connect a media centre PC to your LCD television!
With a total score of 118 points ATI is only surpassed by the 4000 dollar Denon DVD player that scored 130 points in the tests
- no-X
- Středně pokročilý
Teď mě tak napadlo... v naprostý většině recenzí vůbec není uvedeno, že všechny AVIVO Radeony používají pro video scaling filtr o rozlišení 6x10 vzorků, zatímco PureVideo GeForce jen 4x5. V podstatě to znamená, že Radeony při zvětšení či zmenšní videa oproti původnímu rozlišení počítají zobrazený pixel z celkem šedesáti pixelů, zatímco GeForce jen z dvaceti (což je třetina).
Pěkná ukázka slabýho marketingu ATi. Jeden parametr mají oproti konkurenci 3x lepší a ani na to nejsou schopni upozornit....
Pěkná ukázka slabýho marketingu ATi. Jeden parametr mají oproti konkurenci 3x lepší a ani na to nejsou schopni upozornit....
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
takze v powerDVD 7 mi bude HDTV filmy pocitat grafika?? mam ted totiz problem s prehranim HDTV LOTRA 3 1920x1200 obcas se to sekne asi mam na hovno kodeky protoze mi to vytizi dycky jendo jadro a druhy je na 0% takze bych to rad pocital pres grafiku snad mi to ten powerDVD 7 skousne pak anpisu jak sem dopadl zatim je to prvni HDTV film asi z 20 co mam kterej mi dela problemy zvlastni
- rodier
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Surgical
- Začátečník
-
- Hijacker933
- Začátečník
- laginoo
- Začátečník
myslim ze se neco pise hned na konci prvni stranky tohoto temata, tak koukni tam. (precist tri str. nemusi byt zas tak velky problem )Hijacker933 píše:muzete mi nekdo rict,kde najdu ten converter ve woknech? nainstaloval jsem ten avivo pack a nekam se to schovalo,myslel sem,ze to treba pribyde nekam do catalystu ,ale vsechno je jako predtim
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3733 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 970EVO 500GB, HDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
- Hijacker933
- Začátečník
- laginoo
- Začátečník
tak treba tam je na konci tenle odkaz https://support.ati.com/ics/support/def ... onID=21793 . Myslim ze to je to co hledasHijacker933 píše:a co se tam pise? protoze ja si to vsechno procet nez sem se zeptallaginoo píše: myslim ze se neco pise hned na konci prvni stranky tohoto temata, tak koukni tam. (precist tri str. nemusi byt zas tak velky problem )
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3733 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 970EVO 500GB, HDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux