Inštalácia XP64bit na SATA disk

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
kolesko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Inštalácia XP64bit na SATA disk

Příspěvek od kolesko »

Mám problém s inštaláciou XP64 na SATA disk. Doska MSI K8N Neo Platinum (Nforce3 250Gb), disk WD 160GB SATAII.
Inštalácia začína v pohode - nájde disk, zvolim particiu + format, kopírovanie inštalačných súborov, nastavenie XP64 (serial number + prostredie), pokračovanie kopírovania súborov, prvý reštart počítača, dokončovanie inštalácie a potom posledný reštart. Ale po tom poslednom reštarte pri naťahovaní Win sa počítač resetne. Robi to pri naťahovaní nejakej DLL knižnice. (Nestiham prečítať meno tej knižnice.) Nepomôže ani Nudzovy režim a ani zadanie inštalačnej diskety so SATA 64bit ovládačmi od NVidie (verzia 6.25) na začiatku inštalácie (voľba s F6). Na daný disk ide XP32 v pohode. A na PATA ide XP64 tiež bez problémov.
Má niekto podobné skúsenosti alebo má niekto dobrú radu?
Ďakujem.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Máš nejaký dobrý dôvod na to používať 64bit XP ? Pretože za ten malý alebo žiadny rozdiel vo výkone si nestojí robiť si problémy s ovládačmi a niektorými nefungujúcimi programmi .
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

To 64bit XP by som nepoužíval, pokiaľ to nie je nutné
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Inštalácia XP64bit na SATA disk

Příspěvek od Shit »

kolesko píše:Mám problém s inštaláciou XP64 na SATA disk. Doska MSI K8N Neo Platinum (Nforce3 250Gb)....SATA 64bit ovládačmi od NVidie (verzia 6.25) na začiatku inštalácie (voľba s F6).
Na této kombinaci mě to makalo "před léty" naprosto korektně .... , jen SATA HDD v RAIDu 0 byly "SATA 1" -> Zkus přepnout HDD na SATA "1".
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 27. črc 2006, 22:30, celkem upraveno 1 x.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Aj tak 64bit XP nemá takmer žiadny význam.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Josko píše:Aj tak 64bit XP nemá takmer žiadny význam.
Ale on se neptá na význam :devil: - to je jiná věc - ale jak to rozchodit.... :wink:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ale načo to chce rozchodiť keď okrem dosť zle fungujúceho XP nebude mať nič, ja len šetrím jeho čas :wink:
Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Josko píše:Ale načo to chce rozchodiť keď okrem dosť zle fungujúceho XP nebude mať nič, ja len šetrím jeho čas :wink:
Na pokusy výborný.... :P Vyzkoušet se musí vše.... a nejlépe vlastníma rukama... :oops: ;-)

P.S.: Taky si s x64 "hraju přes rok" - efekt nic moc, ale výborná hračka... :roll:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Shit píše:
Josko píše:Ale načo to chce rozchodiť keď okrem dosť zle fungujúceho XP nebude mať nič, ja len šetrím jeho čas :wink:
Na pokusy výborný.... :P Vyzkoušet se musí vše.... a nejlépe vlastníma rukama... :oops: ;-)

P.S.: Taky si s x64 "hraju přes rok" - efekt nic moc, ale výborná hračka... :roll:
Keď už sme pri tom, Gentoo je lepšia hračka :)
Obrázek
kolesko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolesko »

Pokúšal som sa zistiť, kde to viazne. Po inštalácii som spustil PC v núdzovom režime a vždy mi boot zastane na acpitabl.dat.
Hľadal som o tom čosi na nete a zistil som, že je to problém s ACPI prostredím. Len nechápem, prečo pri PATA disku sa tento problém nevyskytuje. Viacerí tam radili zmeniť ovládače SATA od nVidie na nForce 6.56 alebo 6.67. Zmena ovládačov (F6 pri inštalácii) nepomohla. Nastavil som disk na SATAI, nepomohlo to. Niektorí radili zmenit v Biose detekciu disku z AUTO na LARGE. No po tomto nastavení vždy zahlásilo, že "disk drive not ready". Takže nič. Ani sa nečudujem, veď pri LARGE Bios detekoval disk s 240-timi hlavami.
Takže nikto nemá skúsenosť s funkčnou inštaláciou XP64 na SATA disk?
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

skus tam po instalacii vrazit CD od fosne a najprv vyskusaj nabootovat z HDD a potom z CD(vyrobcu dosky)
aj mne na 32bit XP nemakal ACPI a po vrazeni cd sa ani nepytal a sam ho nainstaloval
skus to
...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Josko píše:Máš nejaký dobrý dôvod na to používať 64bit XP ? Pretože za ten malý alebo žiadny rozdiel vo výkone si nestojí robiť si problémy s ovládačmi a niektorými nefungujúcimi programmi .
Mas aspon nejaku minimalnu osobnu prakticku skusenost s XP x64 ked trepes take sprostosti?

Mam x64 kupene od decembra 2005 a ABSOLUTNE zjadny problem s ovladacmi (profesionalny scanner, kalibrator, 2 tlaciarne, volôant, joypad, joystick, tablet...)

A nefungujuce programy? Ano nasiel som DVA (za 8 mesiacov).
Dva velmi stare jednoduche 16 bitove programiky na testovanie monitorov, jednoducho nahraditelne.

Takze prosim, aby si uviedol tvoj zoznam nefungujucich programov.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“