Problém s přehráváním videa

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jurastu
Nováček
Nováček

Problém s přehráváním videa

Příspěvek od Jurastu »

Ahoj, mám menší problém se svým PC. Vždy když přehrávám video na svém PC (jak DVD tak DivX), po chvíli se zrestartuje počítač. Nepomohla ani reinstalace a nový ovladač grafické karty. Neměl by někdo návod, jak se tohoto nešvaru zbavit? Předem dík.
Konfigurace:
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 1.80GHz
Mainboard : Micro-Star Inc. MS-6566E
System BIOS : American Megatrends Inc. 07.00T
Total Memory : 512MB DDR-SDRAM
Hard Disk : SAMSUNG SP0802N (75GB)
Hard Disk : ST360021A (56GB)
Adapter : RADEON 9550
Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional (Win32 x86) 5.01.2600 (Service Pack 2)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Máš neco v PC přetaktovaný? Jakej máš zdroj? Přehravas to z mechaniky nebo Hdd? Zkus memtest a prime95:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jurastu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jurastu »

Dzin píše:Máš neco v PC přetaktovaný? Jakej máš zdroj? Přehravas to z mechaniky nebo Hdd? Zkus memtest a prime95:)
Přetaktováno nemám nic, a restartuje to když přehrávám z mechaniky (mám 2 mechniky) tak i z HDD
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nainstalovat nejnovější ovladače na čipset, poslední verzi DX9.0c (už je venku srpnová), a pak Catalyst 6.7. Pokud ani toto nepomůže, tak je zřejmě problém se vzájemnou kompatibilitou desky+grafiky.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jurastu píše: Přetaktováno nemám nic, a restartuje to když přehrávám z mechaniky (mám 2 mechniky) tak i z HDD
Proto sem se ptal na zdroj...:)
Když se mechanika roztočí tak je velkej odběr proudu tak to muže byt slabým zdrojem. Ale nemusi, zkus to pustit z Hdd a uvidiš, jinak poustět filmy z mechaniky je barbarství jelikož se dost namáhá musí se furt roztáčet a brzdit, nekdy Ti může i film dost cukat kvůli tomu.
Každopádně pokud i z Hdd jak píšeš tak zkus jinej silnější zdroj hlavně značkovej Fortron, Enermax apod.
piston
Nováček
Nováček

Příspěvek od piston »

presne tento problem zacal vcera aj mne, ale mne hned ako zapnem video tak sa objavia na celej obrazovke zvisle farebne ciary. Zaujmave je ze som o tom predtym nepocul a tiez mi to zacalo len vcera. Pocuvaj aky mas ovladac na graficku? neinstaloval si si nahodou teraz catalysty 6.7?

//edit by no-X: Smazán OT post. Odpovídejte, pouze pokud máte něco k tématu a víte, o čem píšete...
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

me tohle dela na ntb kdyz mam podtaktovanou X700 na 100/100, skoci bervny cary a po chvili ntb vytuhne.
Chillout...
piston
Nováček
Nováček

Příspěvek od piston »

uz som zistil v com to bolo mal som pretaktovanu grafiku a teraz musim ist na default taktoch :shock: neviete niekto ako je to mozne? Doteraz to bolo v pohode, a este je dost zaujmave ze preco nerobili grafike problem narocne 3D aplikacie ale video :?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Všechny čipy od ATi od R200 výš určitým způsobem (véce či méně) pro akceleraci videa používají 3D jádro... což je možná odpověď na tvoji otázku :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

piston píše:uz som zistil v com to bolo mal som pretaktovanu grafiku a teraz musim ist na default taktoch :shock: neviete niekto ako je to mozne? Doteraz to bolo v pohode, a este je dost zaujmave ze preco nerobili grafike problem narocne 3D aplikacie ale video :?
Tak možná Ti odchází VGA me taky jela OC rok v pohode a pak sem snižoval, snižoval až odešla:)
piston
Nováček
Nováček

Příspěvek od piston »

to ani zo srandi nehovor ja mam mesiac staru 1900GT :shock: a taktovana nebola vobec nejako extremne
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak nemusi to byt ono, ale nejaky kousek vydrží jet na high taktech roky nejakej pár dní......
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“