Nvidia GeForce MX 400

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Quinkent
Nováček
Nováček

Nvidia GeForce MX 400

Příspěvek od Quinkent »

Prosim o radu. Mam moznost vyhodne kupit VGA Nvidia GeForce MX 400, 32MB RAM pre slot AGP.
Vlastnim zakladnu dosku Hewlett-Packard HP Vectra VL400 s AGP slotom takychto parametrov (AIDA32):

Verzia AGP 2.00
Status AGP Aktivované
AGP pamäť 64 MB
Podporované rýchlosti AGP 1x, 2x
Aktuálna rýchlosť AGP 2x
Fast-Write Nepodporované
Side Band Addressing Podporované, Aktivované

Jedna sa o starsi typ VGA, takze myslim, ze by to malo byt O.K. Ale pre istotu si chcem overit, ci nahodou nie je urcena pre zbernicu AGP rychlosti 4x a vyssie. (Pardon za trivialnu otazku :oops: Hladal som nielen tu na fore, no nepodarilo sa mi to najst).
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nvidia GeForce MX 400

Příspěvek od Jan Machalík »

Quinkent píše:Prosim o radu. Mam moznost vyhodne kupit VGA Nvidia GeForce MX 400, 32MB RAM pre slot AGP.
Vlastnim zakladnu dosku Hewlett-Packard HP Vectra VL400 s AGP slotom takychto parametrov (AIDA32):

Verzia AGP 2.00
Status AGP Aktivované
AGP pamäť 64 MB
Podporované rýchlosti AGP 1x, 2x
Aktuálna rýchlosť AGP 2x
Fast-Write Nepodporované
Side Band Addressing Podporované, Aktivované

Jedna sa o starsi typ VGA, takze myslim, ze by to malo byt O.K. Ale pre istotu si chcem overit, ci nahodou nie je urcena pre zbernicu AGP rychlosti 4x a vyssie. (Pardon za trivialnu otazku :oops: Hladal som nielen tu na fore, no nepodarilo sa mi to najst).
I kdyby byla urcena pro AGP 4x tak ti pojede v rezimu AGP 2x a jelikoz se jedna i GF2 tak z toho neplyne zadne omezeni :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Quinkent
Nováček
Nováček

Příspěvek od Quinkent »

Aha, takze ak som spravne pochopil, u tychto starsich modelov nVidia udava to cislo v nazve max. rychlost rezimu...? Napr. GeForce2 MX 400 pobezi v rezime AGP 2x a GeForce4 MX 420 v rezime AGP 4x (za predpokladu, ze doska je takouto zbernicou AGP vybavena).
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Quinkent píše:Aha, takze ak som spravne pochopil, u tychto starsich modelov nVidia udava to cislo v nazve max. rychlost rezimu...? Napr. GeForce2 MX 400 pobezi v rezime AGP 2x a GeForce4 MX 420 v rezime AGP 4x (za predpokladu, ze doska je takouto zbernicou AGP vybavena).

ne to si pochopil spatne :twisted: ta GeForce 2 MX400 muze byt na rozhrani AGP4x,ovsem kdyz deska umi jen AGP2x tak grafika pobezi pouze na AGP2x, coz nema v tomto pripade zadny vliv na vykon :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Quinkent
Nováček
Nováček

Příspěvek od Quinkent »

Nevadi, ucim sa :) Skutocnost je potom asi taka, ze cim rychlejsou zbernicou doska disponuje, tym je schopnejsia z vykonu VGA viac "vyzmykat". T.j. pobezala by mi na nej aj GeForce4 MX 420, ale nemohol by som ju vyuzit na plny vykon...
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Quinkent píše:Nevadi, ucim sa :) Skutocnost je potom asi taka, ze cim rychlejsou zbernicou doska disponuje, tym je schopnejsia z vykonu VGA viac "vyzmykat". T.j. pobezala by mi na nej aj GeForce4 MX 420, ale nemohol by som ju vyuzit na plny vykon...
jj ted uz to myslis spravne, ale i te G4MX 420 by stacila AGP2x :) Ja jsem zkusil na stare masine snizit AGP na 2x a to uz me byvale GeForce 6600GT nestacilo, ale pokud jsem ji trochu snizil takty tak jel bez problemu i na AGP2x a nemelo to temer zadny dopad na vykon :)
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Jan Machalík píše:ne to si pochopil spatne :twisted: ta GeForce 2 MX400 muze byt na rozhrani AGP4x,ovsem kdyz deska umi jen AGP2x tak grafika pobezi pouze na AGP2x, coz nema v tomto pripade zadny vliv na vykon :wink:
Presne tak,napriklad mne tak bezi AGP 8x karta v 4x :wink:
Quinkent
Nováček
Nováček

Příspěvek od Quinkent »

Dakujem za vysvetlenie. Zase som o nieco mudrejsi :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“