Upgrade staršího PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
lordpete
Nováček
Nováček

Upgrade staršího PC

Příspěvek od lordpete »

Ahoj,
asi před 2 roky jsem přestal hrát hry (a přestal jsem sledovat nároky na HW atd) a chci se zeptat, pokud bych chtěl zase začít hrát.. jaký k tomu budu potřebovat stroj? Ideálně jestli by stačilo upgradovat mojí stávající sestavu ze které bych rád ponechal desku s CPU.
Mám Athlon XP 1800+ @2000Mhz
768MB DDR 400Mhz
Grafickou kartu mam tragickou, takže bych koupil AGP něco na způsob radeon X1600 - nebo něco kolem 3500Kč.

Ještě bych byl ochoten investovat do DDR, kdyby to bylo nutné. Hlavně se moc neorientuji v současných CPU - je to samej levnej sempron kolem 2Ghz - je to výrazně výkonnější než můj starý dobrý athlon XP? :-)

Samozřejmě že bych od této sestavy nečekal hraní her v plných detailech ve vysokém rozlišení... Ale jde mi o to, aby ten PC byl rozumně použitelný na dnešní hry.

Co myslíte?
Díky
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

aby byl pc pouzitelny na dnesni hry tak si myslim ze a athlonem xp neuspejes...myslim si ze v tvem pripade nema upgrade smysl, to bude lepsi stare pc prodat a investovat trochu vic do noveho. semprony v dnesni dobe taky na hry nemaji smysl, idealni by byl dvoujadrovy procesor. nevim kolik by to melo cca stat takze ted nejsem schopny nic moc vymyslet.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

pokud bys chtel hrat to co si za tech par let zmeskal tak s tou grafikou neudelas chybu... a pamet by vice-mene stacila (512MB je dneska pruser, 768 neni o moc lepsi ale tak stejne si nezahrajes novy kousky na plny detaily) .. vetsina her si dneska vystaci s 2GHz CPU (jako minimálne-doporucene pozadavky)... podle me si hry jako FEAR atd s tou lepsi kartou zahrajes... ale do budoucna nepocitej, socket A je mrtva platforma.. a rozhodne se nevyplati upgrade jen procesoru atd... ale zase AGP je taky slepe.. ale kartu kup a hraj dokud to pude.. a hlavne dokud ti to bude tak stacit...
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Na Sempron sa ti rozhodne neoplatí upgradovať, najvýkonnejšie riešenie do s.A je Barton 3200+, ale myslím si, že v súčastnosti sa ti to už neoplatí.
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

D.O.D.O píše:Na Sempron sa ti rozhodne neoplatí upgradovať, najvýkonnejšie riešenie do s.A je Barton 3200+, ale myslím si, že v súčastnosti sa ti to už neoplatí.
hlavne pokud ma starsi desku s FSB 266MHz tak je to skoda... coz partne ma vzhledem k tomu ze ma AXP 1800+
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jakou tam mas tu desku?
....ze by to byl MELOUN
lordpete
Nováček
Nováček

Příspěvek od lordpete »

mam tam MSI, typ z hlavy nevím. Ale FSB 333 má. Chipset VIA KT400 tuším.

Jinak kupovat CPU nechci... to už bych rovnou koupil celý PC, ale to se mi taky nechce :-D
Jde mi spíš o to zhodnocení jestli bude na hry "stačit" Athlon XP na 2Ghz + nová grafárna za 3500. Je mi jasný že to ideální nebude, ale ideální PC na hry jsem neměl nikdy :-D
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Keď nie si veľmi náročný na max. detaily, apod. tak ti všetky moderné hry pôjdu. :wink:
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

na vetsinu her bude stacit, kup jen novou grafiku, CPU by te vyslo celkem draho a moc by sis stejne nepomohl.... a takova katastrofa to neni
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Přesně tak. Podívej se na moji sestavu...nemám problém si zahrát jakoukoliv dnešní hru v rozlišení 1024x768 v medium detailech (nezkoušel jsem Oblivion), ale hry typu F.E.A.R., Quake 4, NFS: MW apod. jedou v pohodě, u některých nových her není ani problém hrát v high detailech. Navíc jestli koupíš tu Ati X1600, tak na tom budeš po grafické stránce ještě o něco lépe...
lordpete
Nováček
Nováček

Příspěvek od lordpete »

super, to jsem chtěl slyšet :-) Akorát jsem si tím nebyl moc jistej.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“