Jaký USB HUB s vlastním napájením?

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaký USB HUB s vlastním napájením?

Příspěvek od hanz »

Potřeboval bych koupit nějaký cenově dostupný USB HUB (nemusí mít nějak extrémně moc portů - tak max 4), který bude mít vlastní napájení a díky tomu bude možno provozovat i zařízení s relativně větším odběrem i na delší vzdálenost.

Teď mám doma jeden půjčenej, ale je to čtečka + USB hub s napájením od Dicoty a s tím vše chodí v poho. Ale já už čtečku mám, takže potřebuju jen hub.

Poraďte jakej. Díky

(nejlépe v CZC nebo jiný prodejce v Praze)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

poradil bych ti Wellanda UH217C, nevim zda ho maj v CZC,ale optej se jinak je to tento
....ze by to byl MELOUN
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

A je dobrej? Moc info na tý stránce o něm není. Má vlastní napájení, které "posiluje" všechny porty? Je teda fakt, že jsme měli v práci od této firmy externí boxy na 2,5" disky a moc kvalitně udělaný nebyly (lámaly se USB konektory) -> tyhle. Samozřejmě nechti tím tvrdit, že ten USB HUB je špatnej.

Já jsem tak trošku hledal a našel jsem něco, s čím bych potřeboval poradit.
Na stránkách Dicoty jsem našel tenhle HUB.
Obrázek
A v popisu mimo jiné píšou (cituji): Branch Power navíc obsahuje USB port s dodatečným napájením, který je vhodný například na připojení pevného disku, světla anebo jiných náročnějších zařízení.

Což zní dobře, jenž mám to tedy chápat tak, že tím adaptérem je vlastně napájen jen ten jeden port a ostatní využívají jen to, co jim pošle počítač? Nebo jak to je? Já jsem žil v přesvědčení, že když má USB hub adaptér, tak je prostě celej napájen a je to....

Mě třeba ještě zaujal tenhle HUB.
Obrázek
U něj ale neni napsáno, že by měl nějaký extra napájený port. Takže jsou napájené všechny porty nebo jak je to?
Technická specifikace říká toto (cituji): USB 2.0, USB 1.1, USB 1.0, výstupní napájení 500mA na port. -> je těch 500mA dostačujících na napájení zařízení mající větší odběr?

A poslední věc, kterou bych chtěl osvětlit je, že jak jsem výše zmiňoval ten HUB od Dicoty, tak firma i-Tec dělá na první pohled (i dle popisu v PC Worldu) ten samej HUB a to tento:
Obrázek

Které firmě se dá víc věřit i-TEC nebo Dicota? A nebo je vůbec nejlepší ten D-Link
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

od i-tec mám čtečku karet, externí (compactflash,...), ale provedení neni nic moc. teda jako je pěkná, kvalitně a rychle funguje, ale plasty maj otřepky a úplně nesedí (cca1500kč). jinak je i-tec dobrej, dicota to znam jako výrobce brašen apod. to sou hodně kvalitní věcičky. d-link s tim mam špatný zkušenosti. já bych šel do dicoty, protože to je dobře celý propracovaný (mám od nich supr kufřík http://www.dicota.com/start.php?office= ... ils&ds=344 na 17, akorát se tam sotva vejde).
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

A jaké máš zkušenosti s D-Linkem?

No já bych tu Dacotu asi taky zkusil - jen mi není stále jasně, jak je to s napájením portů v tomto HUBu - ten jeden je určitě napájen z adaptéru, ale co ostatní.....??? Jestliže ty ostatní využívají jen toho, co posílá deska, tak to rapidně omezuje jejich využitelnost...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no u mamky v práci měli nějaký d-link routery s přepěťovkou apod. po zapojení 6 počítače se z krabičky začalo kouřit a pak to hodilo kupu jisker velká rána a ve víčku tam kde byla nálepka díra jako kráva. při reklamaci to vzali pak řekli že sme to ještě poničili ale vyměnili. z novýho se zase začalo kouřit tak sme jim ho poslali zpátky. no nevim pak sem slyšel že kabely co dodávaj moc nevydrží ohybání. ale nemusí to bejt na novejch usb rozbočovačích. tohle bylo asi před 1,5 rokem.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jo s těma portama fakt je jen jeden napájenej z přídavnýho (ten naboku červenej je napájenej externě)
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Takže ty čtyři základní nejsou podle Tebe napájený z adaptéru, ale jen z USB v počítači, jo?
Tos' někde našel nějakou specifikaci - hoď mi kdyžtak link kde? Díky
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to ne ale stačí si pozorně přečíst dicota stránku:
"Nový DICOTA Branch Power 2.0 je kombinací USB rozdvojky včetně 1 portu umožňujícím například provoz zařízení s vyšší energetickou náročností." a "4 USB porty 2.0 s rychlostí přenosu 1.5/12/480 Mb/s; 1 USB napájený port vhodný pro připojení externích zařízení jako např. USB pevného disku zařízení na USB s Y kabelem, světlo na USB, USB ventilátor, masážní podložka na USB apod."
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No tenhle popis jsem právě četl a jakoby z něj vyplívá, že je napájen jen ten jeden port, ale přišlo mi to divný, proč to udělali takhle blbě - tak to právě řešim.

Mám takovou technickou: mám tady půjčený USB HUB se čtečkou karet - tenhle.
Obrázek
Tenhle HUB má adaptér. Dá se USB port považovat za napájený, když USB kabel k počítači odpojím a nechám jen připojený adaptér a do USB HUBu připojím nějaké zařízení indikující diodou, že do něj jde proud a ta dioda svítí? Jestliže ano, tak výše uvedená čtečka+USB HUB má napájené všechy 3 porty. Proto si říkám, proč by to v tamtom USB HUBu mělo být jinak.

Dejte mi někdo tip na nějaký dobrý USB HUB se všemi napájenými porty. Díky moc

---------------------------------------------------------------------
EDIT:
Co třeba tenhle
Obrázek
Dle popisu bych tipnul, že snad bude mít napájené všechny porty. Co říkáte na značku Planet?
Naposledy upravil(a) hanz dne úte 8. srp 2006, 21:59, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

hanz píše: Dejte mi někdo tip na nějaký dobrý USB HUB se všemi napájenými porty. Díky moc

Tenhle mam asi rok a je ok. Napajeni se da pridat nebo nechat nenapajeny.
je k tromu adapter.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=21504

D-Link Hi-Speed USB 2.0 7-Port Hub

Kdyz pripojis adapter, uvidis jak se kontrolky vice rozsviti :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

2Butch: já jsem uvažoval o 4 portové verzi tohoto HUBu (mě by 4 porty bohatě stačily) - viz. 3 post tohoto threadu. Jenže právě IkE Blaster mě nalomil, že D-Link není "to pravé ořechové" - tak nevim.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no ale jak říkám mohlo to být serií toho co sem viděl a pokud říká že už ho má rok a zřejmě vše funguje, tak by měl být ok.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Tak jsem se ptal na napájení portů přímo u výrobce Dicota.cz. Dostal jsem tuto odpověď:

Dobrý den,
USB porty jsou napajeny z adaptéru.
S pozdravem
......

No tak nevim. Je to sice poměrně strohá odpověď (a je tedy v rozporu s tím, co lze pochopit z popisu tohoto zařízení), ale v tom případě, že je to pravda, tak je to tedy ideální HUB (snad).

Takže mám jít do Dicoty nebo do D-Linku? Poraďte - díky
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Už vím jak je to s napájením USB HUBu Dicota Branch Power 2.0 s Power portem.
Obrázek
V PC Worldu právě testovali tyhle HUBy (netestovali teda Dicotu, ale i-Tec, ale na pohled i podle parametrů jsou stejný) a tak jsem jim napsal a věc mi byla dovysvětlena.

Tenhle HUB má napájené adaptérem všechy čtyři datové porty a + ten jeden je další port, který je pouze napájený - tzn. nejdou přes něj přenášet data, ale pouze napájení. Takže je to vhodné pro zařízení, které potřebují pro svůj chod napájení z druhého USB portu aniž by se obsadil další datový port.

Takže super věc - jdu do toho.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“