Vytvorenie 1 particie z existujucich dvoch

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vytvorenie 1 particie z existujucich dvoch

Příspěvek od PetoS »

Cau, mam problem, po kupe harddisku mi predajna tento disk (160GB Maxtor Sata II) rozdelila automaticky na 2 rovnake disky. Nemaju byt systemove, windows mi bezi z ineho. Ako mozem tieto 2 particie zasa spojit do jednej priamo vo windowse? Aby som mal v pevnych diskoch jeden 160 gigovy? Diky za odpovede.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Partition Magic
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Josko píše:Partition Magic
No lenze v trial verzii mi nejde zlucit 2 particie.
Normalne vyberiem ten novy disk, dam merge partitions a po skonceni toho sprievodcu kliknem na apply a vyhodi okienko ze This is a trial version blablabla...a potom sa to vrati do povodneho stavu.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

nebo gParted, Live distribuce linuxu delana jen na tenhle ucel :) zdarma.
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Tento počítač-zmeniť nastavenia-výkon a údržba-nástroje pre správu-Správa počítače-správa diskov
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

no_-_name píše:nebo gParted, Live distribuce linuxu delana jen na tenhle ucel :) zdarma.
Lenže ak to má NTFS tak by mu to mohlo poškodiť dáta, lebo podpora NTFS je zatial stále len experimentálna.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

D.O.D.O píše:Tento počítač-zmeniť nastavenia-výkon a údržba-nástroje pre správu-Správa počítače-správa diskov
Heh, a ako tam zlucim 2 disky do jedneho? :oops: :oops:
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Josko píše:
no_-_name píše:nebo gParted, Live distribuce linuxu delana jen na tenhle ucel :) zdarma.
Lenže ak to má NTFS tak by mu to mohlo poškodiť dáta, lebo podpora NTFS je zatial stále len experimentálna.
jo, to je fakt... ale zda se (aspon v mem pripade) ze ten experiment vysel, spojoval jsem 250gb disk.. a navic, on ma disk PRAZDNY z prodejny, pokud se nemylim.. tak ho spoji a pak at si ho ve win naforrmatuje jak je potreba
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ak sú tie disky prázdne tak stačí jednoducho zmazať tie dva oddiely a vytvoriť jeden veľký, a na to stačí aj správa diskov alebo diskpart vo windowse.
Obrázek
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

OK, diky, uz sa stalo :-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jenom aktualizuji to téma a též se přidávám za linuxovou live distribuci GParted. S tou podporou NTFS bych se dneska už nebál. Osobně jsem přes Gparted (ještě v rámci Ubuntu 6.10 instalace) takto vyčlenil z NTFS disku (kde mám i systém) 2 partition s EXT 3 linuxovým filesystémem a jednu pro linuxový swap, tj. zmenšil NTFS primární partion o cca 60 GB a proběhlo to úplně bez problému (jenom je záhodno před tím defragmentovat), též v rámci Linuxu zapisuji na NTFS disk bez problému.

Dnes jsem si rozdělil nový disk na NTFS primární partion a na rozšířenou partition s dvěma NTFS logickými disky a též se vše provedlo 100 % korektně.

Gparted je výborný nástroj. Partition Magic vůbec není potřeba.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“