...nejlepší nastavení pro kartu WinFast TV2000XP ?????
- gish
- Nováček
-
...nejlepší nastavení pro kartu WinFast TV2000XP ?????
Dokázal by mi někdo poradit s nastavením pro zachytávání videa s kartou WinFast TV2000XP. Bohužel nejsem v tomhle směru moc zběhlý a protože je zřejmě hodně faktorů, které mohou ovlivnit konečný výsledek, tak jsem se rozhodl požádat o radu.
Mám už starší počítač (AMD Duron 900MHz, paměť 384MB) a asi zřejmě z toho důvodu je jediný formát, do kterého mohu nahrávat VCD. Pokud zvolím MPEG-2 či SVCD, začne se video při nahrávání sekat.
A proto se chci zeptat, zda je to opravdu způsobeno tím, jaký mám počítač. A že tedy s touto sestavou nemohu pomýšlet na nahrávání ve zmíněných formátech. A nebo je to způsobenou chybným nastavením.
S kvalitou záznamu ve VCD bohužel moc spokojený nejsem, video je hodně kostičkované.
Proto bych rád věděl, jaké by bylo ideální nastavení pro nahrávání, vzhledem k mým možnostem.
Děkuji předem za radu.....
Mám už starší počítač (AMD Duron 900MHz, paměť 384MB) a asi zřejmě z toho důvodu je jediný formát, do kterého mohu nahrávat VCD. Pokud zvolím MPEG-2 či SVCD, začne se video při nahrávání sekat.
A proto se chci zeptat, zda je to opravdu způsobeno tím, jaký mám počítač. A že tedy s touto sestavou nemohu pomýšlet na nahrávání ve zmíněných formátech. A nebo je to způsobenou chybným nastavením.
S kvalitou záznamu ve VCD bohužel moc spokojený nejsem, video je hodně kostičkované.
Proto bych rád věděl, jaké by bylo ideální nastavení pro nahrávání, vzhledem k mým možnostem.
Děkuji předem za radu.....
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Paměť by nevadila, ale ten Duronek, ten tedy "svítí". Grabovat přes Experta na CPU pod 1GHz je špatné.(AMD Duron 900MHz, paměť 384MB)
Zkus snížit číslo v položce "Target data rate", dejme tomu na 4000. kdyby to nebylo ono, tak snižuj. Je to pro MPEG_2:
Zkus také laborovat s položkou "Video Quality"
Ještě by mělo fungovat grabování do starého kodeku MJPEG. Já ho nemám, takže pohledej na inetu.
....ale kvalitu i tak vidím bledě.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- gish
- Nováček
-
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
V položce "video codec" máš co?
Možná blbý dotaz: Nenahráváš to, doufám, přímým přenosem, tedy rovnou na palírnu. Ale na HDD.
Možná blbý dotaz: Nenahráváš to, doufám, přímým přenosem, tedy rovnou na palírnu. Ale na HDD.
- Butch
- Středně pokročilý
VCD je shit format.gish píše:...
.......a nějak zlepšit tu kvalitu u VCD nejde?
Zkus program Fly 2000 tv
Originalni sw neni zrovna dobry pro grabovani ani pro sledovani tv.
Tuto kartu jsem mel 4 roky, takze uz jsem toho s ni par zkusil.
Nejlepsi sw na nahravani se mi osvedcil fly 200 tv, a
nejlepsi z free programku byl Dscaler.
Co se tyce divani se na tv,tak staci i 800Mhz.
Pokud chces grabovat v necem lepsim xvid (nanizke rozliseni)nebo mpeg 2...musis mit cpu alespon kolem 2Ghz
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pro model DeLuxe ano, pro model Expert nikoli.Zkus program Fly 2000 tv
v pohodě 1,4 GHz. ten obrázek je z mého nastavení. A to si dovoluji bitrate blízko k 9000 Kbps.nebo mpeg 2...musis mit cpu alespon kolem 2Ghz
- Butch
- Středně pokročilý
ja mel uplne puvodni verzi WinFast TV2000XP, takze to zadnej dalsi nazev Deluxe nebo expert jeste nemelo.
Co se tyce toho sw. Tak by podle me mohl zkusit jeste virtual dub.
Tam je mraky nastaveni, pokud clovek ty kodeky nainstalovane ma.
A as kartou docela schopne spolupracuje.
Staci zvolit jako capture zarizeni tv kartu a je to.
Co se tyce toho sw. Tak by podle me mohl zkusit jeste virtual dub.
Tam je mraky nastaveni, pokud clovek ty kodeky nainstalovane ma.
A as kartou docela schopne spolupracuje.
Staci zvolit jako capture zarizeni tv kartu a je to.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi měl DeLuxe. Tam je čip BT_xxx. Model expert má čip Conexant, a ten umí pouze originál od Leadteku. Pokud jsou dodrženy parametry pro grabování, tak je výsledek perfektní. U tazatele parametry dodrženy nejsou (tedy pokud má model Expert - on se blíže nevyjádřil.)ja mel uplne puvodni verzi WinFast TV2000XP, takze to zadnej dalsi nazev Deluxe nebo expert jeste nemelo.
- gish
- Nováček
-
- Butch
- Středně pokročilý
Mmt najdu nekde kdyztak na webu, ale deluxe jsem nemel na 100%
Kupoval jsem ji v roce 2002 pri povodnich a mela audio in jeste vedene venkem. Byl to uplne prvni model.
http://leadtek.elektrosvet.cz/winfast-t ... g+dp56770/
myslim ze je to tento...proste bez zadneho pridomku.
Kupoval jsem ji v roce 2002 pri povodnich a mela audio in jeste vedene venkem. Byl to uplne prvni model.
http://leadtek.elektrosvet.cz/winfast-t ... g+dp56770/
myslim ze je to tento...proste bez zadneho pridomku.
- Butch
- Středně pokročilý
No asi tak...pod 1Ghz je to spis jenom na "divani se"gish píše:...jo mám model Expert....
....takže když to shrnu, tak se dá říct, že s mým procesorem prostě na žádný kvalitnější nahrávání pomýšlet nemůžu
Co se tyce lepsiho nahravani, tak na to zapomen s timhle cpu.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- gish
- Nováček
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A čemu nerozumíš? Nahrávej přes Huffyuvův kodek do plneho PAL rozlišení.....gish píše:....mohl bys trochu srozumitelněDzin píše:Mělo by to jit přes Huffyuv kodek při full PALu:) me to šlo u Durexe 1200 vytížení kolem 90%...
To by snad mohl tvuj CPU zvladnout! Huffyuv stahneš zdarma najdeš přes google .....