Prehrivani CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jak vidite v podpisu jedu na 1,45v pri 2930Mhz.Ted teda 2530/1.45v
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

takze kdyz to chces ochladit tak sniz napeti, je sice pekny zes to zpomalil o 400mhz ale napeti jsi nechal stejny, takze teplotni rozdil minimalni samozrejme,

zkus do toho pustit 1.375V (samozrejme uprav frekvenci tak aby to bylo stabilni, ale myslim ze tech 2.53ghz by to mohlo zvladnout, musis to sam otestovat) a uvidis jak pojede teplota dolu...

projednou pochopte ze vliv frekvence na teplotu vzhledem k vlivu napeti je uplne minimlani :wink:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

chlape Zalman v tehle vedrech ztraci ucinnost exponencialne, protoze se ty listy neochladej horkym vzduchem, na tyhle vedra je lepsi neco s heat-pipe ... Zalman je se svou konstrukci DAVNO prekonan ... na dual-core nestaci vubec.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

axloth píše:takze kdyz to chces ochladit tak sniz napeti, je sice pekny zes to zpomalil o 400mhz ale napeti jsi nechal stejny, takze teplotni rozdil minimalni samozrejme,

zkus do toho pustit 1.375V (samozrejme uprav frekvenci tak aby to bylo stabilni, ale myslim ze tech 2.53ghz by to mohlo zvladnout, musis to sam otestovat) a uvidis jak pojede teplota dolu...

projednou pochopte ze vliv frekvence na teplotu vzhledem k vlivu napeti je uplne minimlani :wink:
Mel si pravdu :) Ted to mam na 2.6Ghz jen sem snizil napeti na 1.36v a teplota v klidu je 35°C a v zatezi(podle core temp)max.47°C.Takze na frekvenci az tak nezalezi hlavni je napeti :)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

celkem logicke... staci pocitat
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
kao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kao »

. . mel by sis skoupit lepsi chladic a snizit napeti procesoru. Stejnej jak mas ty 3700+ sandiego ma kamos a jede mu pri 2970Mhz na 1,525 V a mysli, ze pujde jeste s napetim niz . . shodou okolnosti ma i toho zalmana . . a taky se mu to prhriva . . ten zelman to uz hold neuchladi, jeste ve vedru . . . otevrels aspon case???
blackshadow
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blackshadow »

Pánově chtěl bych se zeptat jestli má velkej vliv jaká pasta je pod chladičem,nyní mám pod zalmanem 7000bcu tu bílou co ji dává zalman ke chladičům a v klidu je teplota opteronu144 který je na1.5v 37 C,což je ok,ale jakmile zapnu třeba prime hned letí k 50 C,a přitom ten chladič je vlažnej,blbě nasazenej ho nemám,kontroloval jsem to,a snad ho ani nejde nasadit blbě,když je to tak jednoduchý. Předem dík za odpověďi
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mel jsem na CPU chladic stejne konstrukce jako Zalman a mel jsem uplne ten stejny "problem" jak ty.. Teplota v zatezi byla pres 50C a chladic byl vlazny.. :? Zkousel jsem dva druhy teplovodive pasty a zadna zmena, takze v tom to nebude... A chladic byl dotahly tak jak mel..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
blackshadow
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blackshadow »

Takže řešením je koupit chladič s heatpipe? ale je zajímavý že se mi toto stává jen když mám novou desku a8n32sli-deluxe,předtím jsem měl epox 9npa+ a tam byl normálně celej chladič teplej,takže fungoval tak jak měl.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

ta pasta má na to taky vliv, ale rozdíl bude maximálně pár stupňů (odhadem -5°C) a to při použití tý nejkvalitnější stříbrný pasty... ta bílá je naprd, ale účel to taky plní...

edit: všímáte si jak se v zimě mluvilo o tom jak topí intel a teď v létě se zase mluví o tom jak topí AMD? :roll:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No ja presel na AC Freezer a teplota v zatezi klesla skoro o 10C!! A to za tu investici urcite stalo.. :wink:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

Bila pasta je fajn, naprosto staci u procesoru s IHS. Spis je zapotrebi se zamerit na zakladnu chladice, jestli je naprosto ROVNA. Taky muze mit CPU IHS malinko nakrivo a problem je na svete. Svyho AC 64PRo jsem zabrusoval, srovnaval a lapoval na skle, spodek byl malicko krivy a byly na nem znatelne stopy frezovani. Na A64 SanDiego 2800MHz/1,45V se drzi teplota core v iddle na cca 33-34 stupnich, v burnu neleze pres 45.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“