Správný výběr disku...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
White-Man
Nováček
Nováček

Správný výběr disku...

Příspěvek od White-Man »

Chtěl bych si koupit nový disk, ale mám 4 adepty a nevím, který bude ten pravý... budu rád za vaše připomínky, problémy, rady, zkušenosti s těmito disky...

SATA II/300
1) Samsung SpinPoint 250 GB
2) Segate Baracuda 7200.10 250 GB
3) Western Digital Caviar SE 250 GB
4) Western Digital Caviar SE16 250 GB

Osobně mě přitahuje ten poslední WD, ale nevím, nevím... díky za rady...
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Správný výběr disku...

Příspěvek od Teuzz »

White-Man píše:Chtěl bych si koupit nový disk, ale mám 4 adepty a nevím, který bude ten pravý... budu rád za vaše připomínky, problémy, rady, zkušenosti s těmito disky...

SATA II/300
1) Samsung SpinPoint 250 GB
2) Segate Baracuda 7200.10 250 GB
3) Western Digital Caviar SE 250 GB
4) Western Digital Caviar SE16 250 GB

Osobně mě přitahuje ten poslední WD, ale nevím, nevím... díky za rady...
SpinPoint je dobry, rychly, trochu vic topi, ale je nesehnatelny (skoro).
Seagate má kolmý zápis a 7200.10 patří mezi nejrychlejší. Můj má problémy s odezvou, ale to nic neznamená.
Z WD jedině SE16, který je rychlý, ale lidem po čase píská. Já bych bral Seagate - mám dva, jeden SATA, jeden SATA II, jeden s klasickým, jeden s kolmým zápisem a je to OK. Ten s kolmým (7200.9 T-Lite) je navíc hodně tichý, při seeku není slyšet.
Burn in hell.
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak mam samsung SP2504C sice je uz nefunkcny znova by som do neho nesiel, bol to super disk jedina vytka vybracie ostatne parametre perfektne vykon, teplota, seek tichy...

WD jedine KS (YD, YS - o tychto seriach viem len tolko ze su raid edition a maju dlhsiu zaruku... co sa tyka hluku a vykonu neviem) - sam uvzujem ze pojdem asi do wd len este vybrat seriu kapacitu chcem 320GB

seagate 7200.10 vlastnim 320GB model ale ten je po stranke hlucnosti uplne rovnaky ako 250GB je velmi tichy vykon bude tiez porovnatelny trosku viac hreje, u mojho konkretne som spozoroval ze je nejaky spomaleny neviem mozno sa mi to zda ale oproti predoslemu samsungu som spozoroval napr. hned po starte win pri nabiehani plochy a programov ako icq, msn, total, winamp, prehliadac ze je to pomalsie a dost mi to vadi :sad: neviem cim to moze byt :?

takze ja sa rozhodujem jedine medzi WD-uz len vybrat spravnu seriu :-D alebo seagate 7200.10 vadi mi jedine to co som popisoval vyssie
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Taky tu resim problem s diskem a u ty 7200.10 me prave desi ta dlouha pristupova doba, to nemuze delat dobrotu
Asi nezbude nez brat KS, ale zase aby nezacal piskat, to by byla moje smrt
Jaky sou vase zkusenosti s Maxtorama, docela me to laka
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

aka dlha pristupova ja som teraz pustal hdtach a nameralo 13,2ms...

s tym piskanim u WD neviem podla mna by to malo byt v pohode nie

tak na maxtor zabudni ale ak chces pocuvat pokazenu motorovu pilu tak kludne ... su proste hlucne a katastrofalne!!! mal som DM10 :sad:
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“