HDD Hitachi + verifying DMI...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- zasa
- Nováček

-
HDD Hitachi + verifying DMI...
DObrý den,
koupil jsem si nový SATA Hitachi disk (160 GB) a při pokusech o boot z něj počítač vždy skončí u hlášky "Verifying DMI pool data." Disk je zformátovaný, WIN i BIOS jej normálně vidí. Pokud jej odpojím a bootuji z druhého ATA disku je to bez problémů. DEsku mám GB K8NE (nForce4x4) Rád bych na nový instaloval WIN, ale bohužel to není možné. Prosím o radu
koupil jsem si nový SATA Hitachi disk (160 GB) a při pokusech o boot z něj počítač vždy skončí u hlášky "Verifying DMI pool data." Disk je zformátovaný, WIN i BIOS jej normálně vidí. Pokud jej odpojím a bootuji z druhého ATA disku je to bez problémů. DEsku mám GB K8NE (nForce4x4) Rád bych na nový instaloval WIN, ale bohužel to není možné. Prosím o radu
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aký systém z neho bootuješ ?

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- zasa
- Nováček

-
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A je na tom SATA zavádzač v boot sektore ? Či ti náhodou nenahralo zavádzač na ten druhý disk a na ten SATA len systém.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- zasa
- Nováček

-
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Keď inštaluješ windows xp tak zavádzač nahrá na na prvý kanál master (teda ak tam je disk, potom postupuje nižšie a nižšie) aj keď inštaluješ windows na úplne iný disk.

- zasa
- Nováček

-
No... Win XP byly nainstalovány na "obyčejném" disku. Koupil jsem tento SATA, připojil a Win a a BIOS jej normálně detekují. Když jsem však zkusil starý disk odpojit a nechal zapojený pouze SATA, předpokládal jsem, že bootování skončí hláškou, která je tuším nějak jako "vadný disk, nelze číst" nebo tak nějak se disk hlásí, když je čerstvě zformátovaný - bez systému. Ovšem u tohoto disku vše končí právě u této "verifying" hlášky...Josko píše:Keď inštaluješ windows xp tak zavádzač nahrá na na prvý kanál master aj keď inštaluješ windows na úplne iný disk.
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To vadí? Zrejme z neho nie je nastavené bootovanie v biose.
//Keďtak tam skús dať systém a potom uvidíš či pôjde bootovať alebo nie.

- zasa
- Nováček

-
Bootování z něj nastaveno je... Zkusím normálně nabootovat z install CD a spustit instalaci Win XP. Zítra napíšu, jestli instalace pojede. Zatím děkuji za konzultaci, dobrou noc!Josko píše:To vadí? Zrejme z neho nie je nastavené bootovanie v biose.
- zasa
- Nováček

-
Tak při pokusu o instalaci Win XP instalátor hned na začátku napíše: "No valid system partitions were found. Setup is unable to continue." Jen upřesním, že disk je naformátován v Partition Magicu na tři oddíly, první je samozřejmě primární...zasa píše:Bootování z něj nastaveno je... Zkusím normálně nabootovat z install CD a spustit instalaci Win XP. Zítra napíšu, jestli instalace pojede. Zatím děkuji za konzultaci, dobrou noc!Josko píše:To vadí? Zrejme z neho nie je nastavené bootovanie v biose.