Testy pevných disků na PCT
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Testy pevných disků na PCT
Zvažujeme testy pevných disků, proto se vás chci zeptat, jaké konkrétní testy byste ocenili, případně uveďte přínos takového testu.
Prozatím mám v plánu testovat v:
HDTach 3, oba typy testů (zveřejnění burst teprve zvažuji, nepříjde mi směrodatné)
IO Meter 2004.07.30
Disk Bench
H2 bench w
FC test
Měření teploty pomocí integrovaného obvodu LM35DZ, nad měřením hluku visí otazník, neboť digitální hlukoměry měří minimálně 30 db, přičemž pevné disky jsou mnohdy tižší.
Prozatím mám v plánu testovat v:
HDTach 3, oba typy testů (zveřejnění burst teprve zvažuji, nepříjde mi směrodatné)
IO Meter 2004.07.30
Disk Bench
H2 bench w
FC test
Měření teploty pomocí integrovaného obvodu LM35DZ, nad měřením hluku visí otazník, neboť digitální hlukoměry měří minimálně 30 db, přičemž pevné disky jsou mnohdy tižší.
Naposledy upravil(a) Teuzz dne ned 13. srp 2006, 09:36, celkem upraveno 2 x.
Burn in hell.
- honny
- Středně pokročilý

hluk a vibrace aspoň subjektivně...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- Maxtor
- Začátečník

-
- Schizos
- Začátečník

Ja by som zase ocenil informáciu o počte hláv a platní každého disku. Viem, že to nie je záležitosť testu, ale keď sa už robí test teplôt a hluku, je dobré mať aj túto informáciu po ruke. V každom prípade je zaujímavé, keď disk s menším počtom platní a hlavičiek viac hreje alebo je hlučnejší ako viacplatňový disk.
Určite by som nelámal palicu aj nad kapitolami typu "Trochu teórie", ktoré by uviedli prínos nových technológií (napr. vertikálne uloženie dát, či sa náhodou zase nezmenilo použitie materiálu pri výrobe ložísk...).
Vždy to totiž je tak, že sa zistí "víťaz testu" (ako tomu naposledy bolo z desiatou sériou Seagatu) a hordy rádoby čitateľov si ho začnú kupovať alebo aspoň odporúčať. To nie je na škodu, ale často sa tak deje bez toho, aby vedeli prečo tomu tak je. Jednoducho viac ako samotný víťaz testu ma zaujíma prečo porazil druhý disk, v čom technologicky jeden disk prevyšuje iný a vôbec podľa čoho dnes disky vyberať (uznávam, že hĺbková analýza je záležitosť na knížku, ale myslím, že dobrý recenzent by na tie kvapky teórie nemal rezignovať).
Určite by som nelámal palicu aj nad kapitolami typu "Trochu teórie", ktoré by uviedli prínos nových technológií (napr. vertikálne uloženie dát, či sa náhodou zase nezmenilo použitie materiálu pri výrobe ložísk...).
Vždy to totiž je tak, že sa zistí "víťaz testu" (ako tomu naposledy bolo z desiatou sériou Seagatu) a hordy rádoby čitateľov si ho začnú kupovať alebo aspoň odporúčať. To nie je na škodu, ale často sa tak deje bez toho, aby vedeli prečo tomu tak je. Jednoducho viac ako samotný víťaz testu ma zaujíma prečo porazil druhý disk, v čom technologicky jeden disk prevyšuje iný a vôbec podľa čoho dnes disky vyberať (uznávam, že hĺbková analýza je záležitosť na knížku, ale myslím, že dobrý recenzent by na tie kvapky teórie nemal rezignovať).
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- zombux
- Odborník PCT

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Teď mi teda řekni, jak to mám otestovatzombux píše:jedinej test kterej mě opravdu zajímá je spolehlivost. je mi jasný že se to testuje dost blbě, protože WD by to projely na plný čáře
Burn in hell.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je tu možnost testovat ty disky:Maxtor píše:..no ja bych docela ocenil test provozu na ruznych chipsetech.. jakoze konecne by se mohla oficialne potvrdit domenka, ze vsechny nove disky uz maji firmware opraveny..
a) na PCIe x1 SATA II řadiči DeLuxe, s přetaktovanou PCIe na příslušnou propustnost
b) ICH6, která nepodporuje SATA II - nejhorší možnost
c) nForce 550 nebo 570
Pokud zvolíme možnost první, nebude možnost třetí a naopak, na ICH 6 udělám pár testů pro srovnání. Ideální by byla ICH8, ale to bych se musel dost podstatně dovybavit. Pokud však bude zájem, nezbyde mi nic jiného
Burn in hell.
- zombux
- Odborník PCT

no právě, tohle prostě otestovat nejde. bohuželTeuzz píše:Teď mi teda řekni, jak to mám otestovatty disky tu budu mít tak tejden, možná ani to ne.. Jedině můžu udělat výpis ze SMART, kde bude vidět počet chyb za dobu testu, ale to nám taky nic neřekne, protože Seagate to počítá jinak...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Jája
- Středně pokročilý

Mě zajímá hlavně hluk, vibrace a taplota. Dobrý by bylo poskytnout ke stažení zvukovvý záznam každého disku v klidu i při práci.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Středně pokročilý

Imho by stačilo strčit disk na chvíli do krabice od bot vystalné molitanem, spolu s trochu lepším mikrofonem než ten co se prodává za 50,-
Pro porovnání by to mohlo stačit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Cooper69
- Začátečník

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle mě napadlo taky a jsem ochoten se k tomu propůjčitJája píše:Imho by stačilo strčit disk na chvíli do krabice od bot vystalné molitanem, spolu s trochu lepším mikrofonem než ten co se prodává za 50,-Pro porovnání by to mohlo stačit.
(tak profesionální to bude až časem
Zkusím se ještě poptat po takovém tom odhlučňovacím polstrování... (někdo to mít musí
Burn in hell.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
nahrávky testovaných pevných disků doufám nebudou pod copyrightem?Jája píše:Imho by stačilo strčit disk na chvíli do krabice od bot vystalné molitanem, spolu s trochu lepším mikrofonem než ten co se prodává za 50,-Pro porovnání by to mohlo stačit.
v krabici s molitanem se bude dobře testovat i teplota
- popo_1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a tez by bol dobry test rozdielu SATA1 a SATA2 
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s