Chci slyšet Váš názor na konfiguraci

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Butch píše:
Swapik píše: LOL, ty ses taky dobre mimo :) Nezaspal jsi trochu?
V cem konkretne? Pises jen at ti ukaze ktera grafika je 2x rychlejsi nez 7600Gt...tak jsem ti udelal srovnani. Nic vic nic min.
7600GT JE cca 2X pomalejsi nez soucasne hi-end single grafiky(x1900xt a 7900gtx)

napriklad tento test odpovidajici:

Zejmena prvni test kde dostava grafika hodne zabrat.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2746&p=5

Mimo jsi ty, ale jeste jsi na to neprisel.
V tom zes tam udelal dvakrat cca :) Ale s tebou se hadat nechci.

Reaguju uplne na prvni prispevek, ktery tvrdil ze 7600GT je o hodne pomalejsi nez X1800GTO.

Ja napsal, ze 7600GT dosahuje temer vykonu jako 1800GTO, coz je pravda. Dokonce 7600GT kolikrat predci X1800GTO, samozrejme zalezi i na jinych vecech a nemluvim o OC, ten me nezajima. A taky tvrdil ze 1900GT je o 100 procent rychlejsi:

Podle tech testu cos poslal link je videt ze 7600GT je cca o 30 procent pomalejsi nez 7900GT, ale 7900GT je temer dvakrat drazsi? Jak muze dat nekdo 8 nebo 10 tisic za grafickou kartu???
Muj limit je tak tech 5500,-. Ta 7600GT co chci stoji 4900,-.

Mas pravdu, ze bych s prihmourenim oka mohl rict ze 1800XT je dvakrat rychlejsi nez tu co chci ja, ale je tak brutalne draha! Jako to si nekdo kupuje? To je jako kdybych si koupil Core 2 Extreme za 30 000!

Tak co, myslis ze mi to na Transport Tycoona nebude stacit? Hele, rekni ze ne a ja si koupim tu za deset!

Diky :D

A mam jeste jedno kriterium ktery jsem tu psal, chci pasiv. Na tech drazsich kartach uz ho neni videt:/ 1800GTO jsem nenasel s pasivem, jinak bych o ni i uvazoval, ale ona by s pasivem stala zas vic.

Jo a jeste sorry za tu narazku, ze jsi mimo. Sem byl vcera malicko napruzenej.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ty to samozrejme nevyuzijes, pokud hry nehrajes.
V pohode kup nejakou 7600 a budes happy.

Ale pro me je normalni si koupit grafiku kolem 10 000-14000Kc
Kdyz chci vykon, tak proste se setrit neda.

Vsak se mrkni do podpisu lidi, je tu uz mraky lidi co maji x1800, x1900, 7900 serie karty.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Swapik píše: Reaguju uplne na prvni prispevek, ktery tvrdil ze 7600GT je o hodne pomalejsi nez X1800GTO.
jasne ze Je, protoze koukas na testy kde ji neumej nataktovat a poradne otestovat :)).Co treba mar05?6500 da 7600 gt a 9000 1800GTo..to je asi rozdil neee
Swapik píše: ... A taky tvrdil ze 1900GT je o 100 procent rychlejsi:
Mno dobre ja rad prehanim je to jen 50% :))) a 1000kc drazsi he he he..ve vysokych rozlisenich rekne 7600GT papaaa
Swapik píše: Podle tech testu cos poslal link je videt ze 7600GT je cca o 30 procent pomalejsi nez 7900GT, ale 7900GT je temer dvakrat drazsi? Jak muze dat nekdo 8 nebo 10 tisic za grafickou kartu???
Co to blabolis?7900GT stoji 7500kc a 7600GT 5000..je videt ze ses uplne mimo koledo :D
Swapik píše: Mas pravdu, ze bych s prihmourenim oka mohl rict ze 1800XT je dvakrat rychlejsi nez tu co chci ja, ale je tak brutalne draha! Jako to si nekdo kupuje?
Opravdu?6200 za 1900GT to je mi ale drahota :lol:
Mac...
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

godlike píše:
Swapik píše: Reaguju uplne na prvni prispevek, ktery tvrdil ze 7600GT je o hodne pomalejsi nez X1800GTO.
jasne ze Je, protoze koukas na testy kde ji neumej nataktovat a poradne otestovat :)).Co treba mar05?6500 da 7600 gt a 9000 1800GTo..to je asi rozdil neee
Swapik píše: ... A taky tvrdil ze 1900GT je o 100 procent rychlejsi:
Mno dobre ja rad prehanim je to jen 50% :))) a 1000kc drazsi he he he..ve vysokych rozlisenich rekne 7600GT papaaa
Swapik píše: Podle tech testu cos poslal link je videt ze 7600GT je cca o 30 procent pomalejsi nez 7900GT, ale 7900GT je temer dvakrat drazsi? Jak muze dat nekdo 8 nebo 10 tisic za grafickou kartu???
Co to blabolis?7900GT stoji 7500kc a 7600GT 5000..je videt ze ses uplne mimo koledo :D
Swapik píše: Mas pravdu, ze bych s prihmourenim oka mohl rict ze 1800XT je dvakrat rychlejsi nez tu co chci ja, ale je tak brutalne draha! Jako to si nekdo kupuje?
Opravdu?6200 za 1900GT to je mi ale drahota :lol:
Myslis ze mi to na toho tycoona nebude stacit?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ale jo chapu... ale jestli dat 5000 za sunt nebo 6200 za sakra lepsi delo..ja nevim :) ja to mam jasny..
Mac...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

2Swapik: Jestli si nechceš nechat poradit tak sem už nepiš, kup co uznáš za vhodné ty a neokrádej o čas ostatní co se ti snaží poradit. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Ja jsem si nezacal :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

1900GT stoji 5800 Obrázek
Co je lepsi? 7600GT za 5000 nebo 1900GT za 5800?
Obrázek
Naposledy upravil(a) godlike dne pát 11. srp 2006, 00:51, celkem upraveno 1 x.
Mac...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Je vcelku jasný, že nejlepší poměr cena/výkon má X1900GT, která je zhruba o 50% rychlejší, než 7600GT. A pokud někdo argumentuje tím, že si X1900GT nemůže dovolit, protože o 300Kč (jinak řečeno o 5%) přesahuje jeho cenový limit, tak ho nebudeme přesvědčovat, protože to nemá smysl. Časem pochopí sám :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Vy asi myslite tu kartu od Safíru coz?
Jenze ja se bojim, ze bude delat kraval! Stejna karta od HIS s IceQ3 stoji o dost vice:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38592

:sad:

Proto chci pasivni chlazeni, tam mam jistotu ze to fakt kraval delat nebude. Vim co mi delala stara grafika nez jsem ji vymenil chladic.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Tak ty pasivně chlazený VGA jsou dost dvojsečný - aby to uchladilo jádro a paměti, tak potřebuješ slušnej průvan v case, kterej ti taky udělá nějakej ten hluk. Navíc nikde nevidim, že bys vybíral nějakej pořádnej chladič na CPU, jestli si myslíš, že s BOXem bude ticho, tak to jsi hóóódně naivní :roll: A ta Sapphirka zase neni tak úplně uřvaná, mám doma právě teď dvě a co jsem zkoušel, tak by to bylo ještě snesitelný ( i když já na to hodim vodníka a neštve mě ).
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

wector píše:Tak ty pasivně chlazený VGA jsou dost dvojsečný - aby to uchladilo jádro a paměti, tak potřebuješ slušnej průvan v case, kterej ti taky udělá nějakej ten hluk. Navíc nikde nevidim, že bys vybíral nějakej pořádnej chladič na CPU, jestli si myslíš, že s BOXem bude ticho, tak to jsi hóóódně naivní :roll: A ta Sapphirka zase neni tak úplně uřvaná, mám doma právě teď dvě a co jsem zkoušel, tak by to bylo ještě snesitelný ( i když já na to hodim vodníka a neštve mě ).
JJ, na CPU chci pro zacatek zkusit BOX a kdyz bude delat kraval velkej tak tam dam neco sofistikovanejsiho.
S pruvanem uvnitr ale pocitam, myslim ze dvema vetrakama vpredu a vzadu ten pruvan udelam :) A taktovat grafiku nehodlam.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Klidně vem ten Sapphire, ta 7600GT je slaboučká, vyhozený prachy, jestli nechceš vůbec hrát, tak vem rovnou z bazáče nějakou X800 nebo 6600GT a kašli na to, rozhodně míň vyhozený prachy než 7600GT...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

Swapik píše:
wector píše:ty pasivně chlazený VGA jsou dost dvojsečný - aby to uchladilo jádro a paměti, tak potřebuješ slušnej průvan v case, kterej ti taky udělá nějakej ten hluk.
S pruvanem uvnitr ale pocitam, myslim ze dvema vetrakama vpredu a vzadu ten pruvan udelam :)
to je určitě pravda... mám 6600GT s pasivem od gigabyte (silent I) a občas bylo chlazení problém, ale 2x80 vepředu a 1x80 vzadu udělaly svoji službu, takže už je to docela ok(teplota v zátěži cca 60°C)... místo jednoho malýho na grafice tam mám 3 dvojnásobný... ale asi míň hlučnější... z toho plyne, že s tebou docela souhlasím...
Swapik píše:
wector píše:nikde nevidim, že bys vybíral nějakej pořádnej chladič na CPU, jestli si myslíš, že s BOXem bude ticho, tak to jsi hóóódně naivní :roll:
JJ, na CPU chci pro zacatek zkusit BOX a kdyz bude delat kraval velkej tak tam dam neco sofistikovanejsiho.
taky jsem si říkal, že prozatím bude BOX stačit, ale když sem zapl třeba NFS-MW, tak to byl takovej fičák, že sem musel ohulit hudbu, abych slyšel taky něco jinýho než ten BOX chladič.. kolikrát se točil i na 6000ot/s což se nedá vydržet.. jednou v noci (když jsem stahoval z DC++) se mi stalo, že mě dokonce ten kompl probudil svým mocným fičákem(a to mám docela tvrdej spánek), kterej se linul od BOX chladiče... on totiž nejede plynule třeba na 4500ot/s ale jeho otáčky se skokově mění na vyšší/nižší hodnotu podle teploty CPU, takže si už asi většina dokáže představit proč jsem se uprostřed noci vzbudil... widle poskytly DC++ 100% výkonu CPU, protože ostatní procesy byly nečinný, tím se CPU dost zahřálo a otáčky šly nahoru... ale to jsem už trochu OT...

každopádně jsem to s BOX-chladičem vydržel asi 2 měsíce a pak koupil nízkootáčkovej Golden ORB a su maximálně spokojenej... ale zase jsem zjistil, že zdroj není taky zrovna nejtišší, tak se chystám na výměnu zdroj-větráku a jako bonus výměnu disku... po těchto procedurách už bych mohl mít snad docela tichej kompl... :) takže to není žádnej med a rozhodně to není jenom o pasivu na grafice... chce to komplexní řešení... tady polovičatý rozhodnutí moc nemají cenu... :wink: asi sem tě moc nepotěšil co :)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Takze delam nejaky zmeny:

a) nechci ASUS desku, zrejme to vidim na Gigabyte (DS3?) az ji budou mit rozumne dostupnou v Praze.
b) zrejme koupim rychlejsi pameti, nejspis Geil 2x1024, 4-4-4-12
c) nejspis opravdu koupim tu X1900GT a v pripade krize vymenim chladic/vetrak
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Desku Gigabyte DS4 nebo DQ6. Paměti OK, předpokládám, že jsou to 800Mhz. Grafiku X1900GT od HISu s IceQ3, lepší než Zalman VF900Cu.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Mr. Dirk píše:Desku Gigabyte DS4 nebo DQ6. Paměti OK, předpokládám, že jsou to 800Mhz. Grafiku X1900GT od HISu s IceQ3, lepší než Zalman VF900Cu.
No ta karta s IceQ3 je pekne mastna! Myslis ze to pujde taky dolu jako ta od Safíru se smeckovym chladicem?

Pameti 800Mhz.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

No dolů asi pude, ale každopádně se vyplatí připlatit. Každý kdo někdy měl kartu s chladiče IceQ ti to potvrdí. :)
Swapik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swapik »

Mr. Dirk píše:No dolů asi pude, ale každopádně se vyplatí připlatit. Každý kdo někdy měl kartu s chladiče IceQ ti to potvrdí. :)
Ja vim, uz jsem procetl mnoho diskuzi. Chjo, to jsou dilemata :)
CPU: Intel Core 2 Duo E6400 2.13@3.2GHz, MB: Gigabyte 965P-DS3 (FSB: 400MHz), RAM: 2x1024MB GEIL (4-4-4-12), Sapphire ATI X1900GT (256MB), CASE: Chieftec 410W LBX-01B-B-B.

Dosluhující:
AMD Athlon XP 1600+@1,4GHz, Sapphire 9600XT 128MB, 768MB RAM(3x256MB OCZ 266MHz), atd.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Swapik píše:
Mr. Dirk píše:No dolů asi pude, ale každopádně se vyplatí připlatit. Každý kdo někdy měl kartu s chladiče IceQ ti to potvrdí. :)
Ja vim, uz jsem procetl mnoho diskuzi. Chjo, to jsou dilemata :)
Kdybych se měl rozhodnout mezi X1900GT od sapphiru a X1900GT od HISu s IceQ3 tak by byla volba jasná. :) ;-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“