Problémy se zdroji Enermax

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
thorir
Nováček
Nováček

Problémy se zdroji Enermax

Příspěvek od thorir »

Zdravim, mám vážné problémy se zdroji Enermax Liberty ELT400 AWT. Bez zjevných příčin mi v PC odešel už druhý. První fungoval asi 10 dní, poté náhle ze dne na den přestal fungovat. Zkrátka večer jsem PC vypnul a druhý den ráno už nešel zapnout. Neproblikla ani jedna LED, neroztočil se žádný větrák, nebylo cítit nic spáleného a pojistka při pohledu skrz mřížku vypadala neporušená.
Zdroj jsem odnesl na reklamaci a po par dnech mě dali nový. Ten fungoval asi 3 týdny než se s ním stalo to samé. Ty 3 týdny fungoval naprosto vpohodě, dost jsem hrál hry a nezaznamenal jsem žádné problémy.

Nevím jak u toho prvního, ale když jsem poté, co už nešel zapnout, dal k druhému zdroji ucho bylo slyšet jakési tiché bzučení nebo takový podobný zvuk, nevím jestli to má spojitost (zdroj byl zapojený v zásuvce).

Deska by měla být v pořádku, tu jsem dneska vyzkoušel s jiným zdrojem a funguje tak jak má. Pro jistotu jsem zkontroloval i tlačítko spouštění PC a taky je ok.

Jinak zdroj má napájet tuto sestavu:

CPU: Athlon64 3200+, sAM2,
Deska: MSI K9N Ultra nForce 570
GK: HIS X1800GTO ICEQ3
RAM: 2 x Geil 512 DDR2 667 MHz
Disk: starší Seagate IDE, 120 GB
DVD: Pioneer DVR 109
a jedna zvukovka SB Audigy LS

Jediné co mě napadlo bylo jestli tu sestavu ten zdroj utáhne, podle eXtreme PSU calculator me vychází pro tuhle sestavu zdroj s 221 W tak bych čekal že 400W to utáhne v pohodě.

Jinak v PC nemám nic přetaktovaného a ani HISku nemám předělanou na XL.

Nenapadá pls někoho co by mohlo být příčinou ? Nebo mám jen smůlu a narazil jsem na 2 vadné kusy? Budu vděčný za jakoukoliv radu.

jinak ještě mě napadá, po celou dobu se větrák zdroje točil pod 1000 ot/min.
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

A nemůže kolísat napětí v síti?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

pokud nebyly ze stejné série - o čemž pochybuji tak by to byla smůla nehorázná ...

vcelku by mě zajímal důvod proč odešli - určitě to poslali zpět výrobci - vcelku by to chtělo zjistit ...

Jinak bych si tipnul na potíže v zásuvce ;)
thorir
Nováček
Nováček

Příspěvek od thorir »

hm no to ja nevim, je fakt že bydlím ve starém domě kde jsou hliníkové rozvody, ale předtím mě tu bezproblémů 3 roky Fortron napájel mou starou sestavu
thorir
Nováček
Nováček

Příspěvek od thorir »

Digitaldoom píše: vcelku by mě zajímal důvod proč odešli - určitě to poslali zpět výrobci - vcelku by to chtělo zjistit ...
Ptal jsem se na reklamačním oddělení při první reklamaci, ale ti nevěděli, prý to jen poslali pryč a naoplátku jim přišel nový. No až tam tenhle týden půjdu znova tak je na to zvlášť upozorním a snad něco zjistěj.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

A co třeba z tý zásuvky napájíš? Comp, monitor, tiskárnu, repro, televizi, video, DVD... ( tohle sem fakt už viděl v jediný zásuvce ).
thorir
Nováček
Nováček

Příspěvek od thorir »

wector píše:A co třeba z tý zásuvky napájíš? Comp, monitor, tiskárnu, repro, televizi, video, DVD... ( tohle sem fakt už viděl v jediný zásuvce ).
No komp a monitor a na druhy prodluzce mam malou lampu, repraky a scaner , vic zastrcek v mistnosti nemam
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“