Prosím o radu se sdílením připojení...
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Prosím o radu se sdílením připojení...
V sítích se moc nevyznám, takže bych prosil jednu konkrétní radu. Mám doma udělanou mini LANku z dvou kompů a jeden z nich má připojení na internet (ADSL) a já bych potřeboval, aby byl i na tom druhym...nastavil jsem možnost "Umožnit ostatním uživatelům sítě využívat připojení k Internetu tohoto počítače" a dal jsem i aby se automaticky připojoval na výzvu počítače ze sítě...v KPF jsem zapnul režim "internetová brána" a víc už nevim co dál...co mám nastavit na druhym kompu, kterej nemá to připojení? (nemam na něm ani žádnej FW)
Prosím o konkrétní postupy, protože nastavení sítí moc nepobírám (jednou to de tak jindy zase jinak) a někdy to de fakt mimo mě...
PS: díky za odpovědi
Prosím o konkrétní postupy, protože nastavení sítí moc nepobírám (jednou to de tak jindy zase jinak) a někdy to de fakt mimo mě...
PS: díky za odpovědi
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky mini síť ze tří počítačů. Také se v tom moc nevyznám, ale co vím napíšu 
Vše je řešené přes modem, který funguje i jako HUB. Ten modem je připojen k internetu (mám ADSL) a dalé jsou k němu připojené všechny tři počítače. Nemusel jsem nic nastavovat. Windows to zvládnou vždy sami bez pomoci...
Jestli se chceš ještě na něco zeptat můžeš. Co vím tak ti napíšu
Vše je řešené přes modem, který funguje i jako HUB. Ten modem je připojen k internetu (mám ADSL) a dalé jsou k němu připojené všechny tři počítače. Nemusel jsem nic nastavovat. Windows to zvládnou vždy sami bez pomoci...
Jestli se chceš ještě na něco zeptat můžeš. Co vím tak ti napíšu
?
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

hmm, já bohužel takvou možnost nemám, protože můj modem lze připojit pouze k jednomu PC...
Dokonce jsem našel návod na stránkách Microsoftu, ale ani ten to nedokáže rozchodit - nevim co dělám blbě - zkoušel jsem i vypnout FW na chvíli, jestli to nějak neblokuje...
Dokonce jsem našel návod na stránkách Microsoftu, ale ani ten to nedokáže rozchodit - nevim co dělám blbě - zkoušel jsem i vypnout FW na chvíli, jestli to nějak neblokuje...
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Keď zdielaš to pripojenie tak sa pozri na akú sieť si to dal, pretože tam sa ich dá vybrať viac, teda ak ich máš viac.Emulgathor píše:hmm, já bohužel takvou možnost nemám, protože můj modem lze připojit pouze k jednomu PC...

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A ping ide ?

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ako máš nastavené IP adresy ? Podľa toho návodu z MS ?

- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je jasné že nejde lan keď to dáš automaticky, lebo nemáš DHCP server. Je možné že by ti ISP blokoval nejako NAT ale o tom pochybujem.Emulgathor píše: JJ mám to podle toho návodu na MS, ale zkoušel sem i jiný kombinace a nepomohlo...mám je pevný, pokud dam aby se automaticky přiřadila, tak to enfuguje vůbec ani LAN...

- Emulgathor
- Mírně pokročilý

No tak jak jsem psal sem neznalec v tomdle oboru - sítě mi dycky dělali problémy a opravdu a upřímně nevim o čem to mluvíšJosko píše:To je jasné že nejde lan keď to dáš automaticky, lebo nemáš DHCP server. Je možné že by ti ISP blokoval nejako NAT ale o tom pochybujem.
Kdyby teoreticky ISP blokovalo NAT, jak to můžu zjistit a opravit?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No to neviem, ale skôr to bude zle nastavené ako zablokované ISP. Ešte pozri či ti bežia procesy ktoré zdielajú pripojenie. Neviem presne názvy, ale je tam popis podľa ktorého je to jasné.

- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Hmm, tak já už nevim, já mám prostě na problematiku sítí smůlu...jednou na LANce jsem ztrávil 10 hodin několikanásobnym přeinstalem systému, vyměňováním síťovky, zkoušením všeho možnýho nastavení a pak se to najednou rozeběhlo bez zjevnýho důvodu...pak sem se doma pokoušel celej den doma jednou rozjet wifi síť a to ztroskotalo úplně...teď jsem kvůli LANce musel nainstalovat na starší komp Win XP se SP2, protože sem měl doma jenom osekanou moji verzi z nLitu, kde chybělo pár služeb...
Problematika sítí mi asi navždy zůstane skrytá...
Problematika sítí mi asi navždy zůstane skrytá...
- romis
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele v KPF to jde nastavit pod záložkou síť,jednoduše to tam všecko povol anebo napřed skus vypnou Firewall a skusit jít přes ten druhej kompl na internet když to půjde udělej postup číslo jedna
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Bohužel to jsem už všechno zkoušel. Už jsem to dávno vzdal, protože za pár tejdnů jdu s kompem na kolej a do půl roka přejdeme doma na wifi připojení k netu a budu pak nejpíš doma dělat i wifi síť. Už se na to těšim jak sviňromis píše:Hele v KPF to jde nastavit pod záložkou síť,jednoduše to tam všecko povol anebo napřed skus vypnou Firewall a skusit jít přes ten druhej kompl na internet když to půjde udělej postup číslo jedna