..problemy s DNS..
Moderátor: Don
- Maxtor
- Začátečník

-
..problemy s DNS..
..netusi nekdo, cim muze byt zpusobeno hlceni DNS cache..?
..mam ZyXEL Prestige 6650R-33 a connect od GTS Novera.. pevnou, verejnou IP..
..v modemu nasmeruju vsechny porty do PC, v PC nastavim IP na pevno..
..DNS z PC smeruju na IP od ZyXELu.. v ZyXELu jsou ulozeny DNS adresy..
..problem.. zrejme se hlti DNS cache.. probrouzdam cca 10-20 webu a dalsi uz otevirat nejdou.. bezici connecty (napr. ICQ) jedou dal.. reconnectnout uz ale taky nejdou.. ISP mi rekl, ze me vidi, a modem mu odpovida.. udajne je chyba nekde na me strane.. podle me ale neni mozne, aby byla chyba v HW, kdyz bez mapovani portu (vse na automatiku) jede intrenet naprosto bez problemu a svizne..
..co tedy zahlceni DNS cache muze zpusobovat..?
..mam ZyXEL Prestige 6650R-33 a connect od GTS Novera.. pevnou, verejnou IP..
..v modemu nasmeruju vsechny porty do PC, v PC nastavim IP na pevno..
..DNS z PC smeruju na IP od ZyXELu.. v ZyXELu jsou ulozeny DNS adresy..
..problem.. zrejme se hlti DNS cache.. probrouzdam cca 10-20 webu a dalsi uz otevirat nejdou.. bezici connecty (napr. ICQ) jedou dal.. reconnectnout uz ale taky nejdou.. ISP mi rekl, ze me vidi, a modem mu odpovida.. udajne je chyba nekde na me strane.. podle me ale neni mozne, aby byla chyba v HW, kdyz bez mapovani portu (vse na automatiku) jede intrenet naprosto bez problemu a svizne..
..co tedy zahlceni DNS cache muze zpusobovat..?
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Maxtor
- Začátečník

-
No.. a jsme u podstaty problemu.. s mymi chabymi sitovymi znalostmi me tohle nenapadlo.. smeroval jsem vsechno.. v cervenem poli..

..fajn... chapu to tedy tak, ze mam nasmerovat porty stylem od/do a 53jku vynechat.. resim hlavne to, ze casto zkousim ruzny aplikace a nechce se mi jako blbcovi porad mapovat konkretni porty.. melo by tedy pro me byt nejjednodussi namapovat cely rozsah krome 53.. v tom pripade, kam az ciselne porty sahaji.. od/do..
..pripojim jeste jeden dotaz.. jak na DHCP.. logicky bych mel mit IP v PC mimo rozsah DHCP poolu.. je to tak..? popr. by bylo upne nejjednodusi DHCP uplne vypnout..

..fajn... chapu to tedy tak, ze mam nasmerovat porty stylem od/do a 53jku vynechat.. resim hlavne to, ze casto zkousim ruzny aplikace a nechce se mi jako blbcovi porad mapovat konkretni porty.. melo by tedy pro me byt nejjednodussi namapovat cely rozsah krome 53.. v tom pripade, kam az ciselne porty sahaji.. od/do..
..pripojim jeste jeden dotaz.. jak na DHCP.. logicky bych mel mit IP v PC mimo rozsah DHCP poolu.. je to tak..? popr. by bylo upne nejjednodusi DHCP uplne vypnout..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne sob 12. srp 2006, 04:14, celkem upraveno 3 x.
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Maxtor
- Začátečník

-
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Maxtor
- Začátečník

-