Excel: Více řádků v automatickém filtru

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
kuksx
Nováček
Nováček

Excel: Více řádků v automatickém filtru

Příspěvek od kuksx »

Dobrý den, mám jeden dotaz: je možné v excelu připoužití funkce Automatický filtr nějak nastavit, aby se při výběru položky nezobrazil pouze jeden řádek, ale např. řádky tři?
děkuji za pomoc
Dynalon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Excel: Více řádků v automatickém filtru

Příspěvek od Dynalon »

kuksx píše:Dobrý den, mám jeden dotaz: je možné v excelu připoužití funkce Automatický filtr nějak nastavit, aby se při výběru položky nezobrazil pouze jeden řádek, ale např. řádky tři?
děkuji za pomoc
Nechápu otázku

Nástroj automatický filtr slouží k filtrování seznamů, pokud mám nějaký seznam a v jednom poli seznamu nastavím pomocí automatického filtru nějakou hodnotu tak zůstanou zobrazeny jen ty řádky seznamu, které mají v daném poli hledanou hodnotu. Pokud se v seznamu vyskytují tři takové řádky, zobrazí se tři řádky, v poli se dá nastavit také vlastní automatický filtr, který umožňuje použít složitější argumenty ale výsledek je obdobný.
kuksx
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuksx »

Mně šlo o to, že jsem dostal školní práci (přes prázdniny :( ) a tam je výpis všech školních počítačů. A teď každý typ komponenty musí mít jen jeden sloupec. A právě nevím, jak to udělat, aby když ten počítač má např. 2 pevné disky, tak aby se sice v tom automatickém filtru vybral jeden počítač, ale aby to na tom určitém sloupci zobrazilo 2 položky.

jinak dík z pomoc :)
Dynalon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dynalon »

kuksx píše:Mně šlo o to, že jsem dostal školní práci (přes prázdniny :( ) a tam je výpis všech školních počítačů. A teď každý typ komponenty musí mít jen jeden sloupec. A právě nevím, jak to udělat, aby když ten počítač má např. 2 pevné disky, tak aby se sice v tom automatickém filtru vybral jeden počítač, ale aby to na tom určitém sloupci zobrazilo 2 položky.

jinak dík z pomoc :)
No mělo by stačit pokud ve sloupci název počítače bude u každého disku stejný název počítače (tzn že ve sloupci název počítače budou dva duplicitní záznamy) další možnost je sloučit ty dvě buňky ve sloupci název počítače a nebo 3. možnost zalomit řádek v buňce ve které jsou ty disky a vložit pod sebe víc hodnot
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

jeste je slozitejsi reseni prez kontingencni tabulky
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“