Net na notebooku + wifi + proxy

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pette_Cool
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Net na notebooku + wifi + proxy

Příspěvek od Pette_Cool »

zdravim,
mam na kompe inet, dovedeny cez ethernet.
bezi na nom proxy server (proxyplus) a cez ethernet LAN sa nanho v pohode ostatne kompy napoja a idu cez proxy na net.
v kompe je WiFi sietovka Realtek RTL8180. notebook asus a6vm s intel wifi sietovkou. nastavim ad-hoc, spoja sa, napisu oba pripojene, na obidvoch sietovych rozhraniach su nastavene IP cky 192.168.0.10 a .11
ale.. nejde medzi nimi ping, pakety prijate na oboch stranach do 20 za hodinu skusania. signal excellet ( su vedla seba na stole), firewall vypnuty.

ako rozbehnut na notebooku net? dik za rady, skusal som uz vsetko.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zacni tim pingem, pak az res internet (nevim, jestli to vubec s internetem, v adhocmodu rozbehas)
co se tyka adhoc, tak nastav na obou wifinach ve windows stejny klic pro spojeni (kdyz tam nechas prazdnej, tak to casto nejede a to by mohl byt tvuj pripad, jen me mate ze se tam objevi prijaty packet, to by nemel)
pruser by byl, kdyby se ty wifiny spolu proste nedomluvili (nekompatibilita), v tom pripade zkus jeste laborovat s nastavenim rychlosti 11b, 11g manualne na tech wifinach
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pette_Cool
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

kluc som nastavil spravne, kedze inak sa nespoji. skusal som aj rozne, teda v tom to nebude...
prave, par prijatych paketov na oboch stranach bolo, teda komunikuju.
rychlosti poskusam.

skusal som teraz googlit, a je pravda, casto cez adhoc zdielanie netu nejde, ale vsade sa pise o win zdielani, resp routouvani, nie o proxy. proxy je vlasnte len program, vsetko na aplikacnej vrstve teda by to mohlo ist.

dalsia moznost je rozbehnut na tom realteku softwarovy AP, len som nic take nenasiel.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no pohrej si ještě s tím HW nastavením, jinak už mě došly nápady
chtělo by to zkusit třeba jinej noťas s jinou wifinou
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pette_Cool
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hral som sa dlho, a podarilo sa. zrazu to ide, pricom ziadne nastavenia som nemenil. nechapem, ale hlavne ze to funguje:)
ide aj net, kedze proxy bezi ako program, teda funguje aj v ad-hoc.
zdielanie suborov bez problemov.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“