tady je ten screen z rivatuneru:) http://img141.imageshack.us/img141/651/rivaxj0.jpgdanny222 píše:tak jsem testoval Call of duty 2 1024x768,4xvyhlazování,directx 9--- 44fps.danny222 píše: kámoš nemá 256ku,já jsem si dnes koupil časopis computer a tam testovali tuhle stejnou kartu ale od saphire s 256 MB,a na těch stránkách co jsem tu taky dával odkaz http://www.ddworld.cz/content/view/47/32/ ,testujou tu mou 256MB kartu.
kámoš má o něco horší počítač než mám já.hraju half life 2 episode 1 ,call of duty 2,heroes of might and magic 5.. v jakym rozlišení mám změřit ty fps? jo a stačí ten obrázek z rivatuneru ten samej ale zvětšenej nebo chceš nějakej jinej? nevim jestli s tim rivatunerem nedělám něco špatně:( kámoš nemá přetaktováno a monitor má lcd. mou kartu jsem taky u něj zkoušel a výsledek byl horší než u mě.
problém Club-3D radeon X1800XT a nízké skóre v 3Dmark 05
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- danny222
- Začátečník

-
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dobrá vyjádřil jsem se špatně... takový screen, aby na něm byly vidět oba takty, jak ve 2D, tak ve 3D.. i když možná jsem říkal
"takový screen jako dal EfineSS"
Pochop, z tohohle nepoznam vubec nic... okna jdou většinou roztahovat, grafy jsou pak větší...
//edit: tím myslím i zmenšit rozsah toho grafu na rozmezí okolo příslušných taktů
Pochop, z tohohle nepoznam vubec nic... okna jdou většinou roztahovat, grafy jsou pak větší...
//edit: tím myslím i zmenšit rozsah toho grafu na rozmezí okolo příslušných taktů
Burn in hell.
- danny222
- Začátečník

-
tak snad už to je ono:)Teuzz píše:Dobrá vyjádřil jsem se špatně... takový screen, aby na něm byly vidět oba takty, jak ve 2D, tak ve 3D.. i když možná jsem říkal
http://img88.imageshack.us/img88/1143/2dcb7.jpg 2d
http://img146.imageshack.us/img146/6901/3dhz2.jpg 3d
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo, dobrý. Mohls do toho sice hrábnout myší nebo dát zvýraznit maximální teplotu, aby tam bylo číslo.. ale nevadí, vypadá to, že nemáš žádný problém. Teda až na jedno, zdá se mi, že ta karta děsně topí.. (77 při 2D - sic po 3D) mohla by se pak přehříívat a zpomalovat...
pokud máš čím, vyfoť svůj počítač - myslím otevřený - jak to máš v něm naházené + veškeré aktivní chladící prvky (opět použij imageshack). Pokud nemáš jak fotit, hoď sem link na fotku tvé skříně (použij Google Pictures) + detailní slovní popis..
+ ještě nech tu kartu v klidu a a mrkni do RivaTuneru na teplotu a napiš jí sem....
pokud máš čím, vyfoť svůj počítač - myslím otevřený - jak to máš v něm naházené + veškeré aktivní chladící prvky (opět použij imageshack). Pokud nemáš jak fotit, hoď sem link na fotku tvé skříně (použij Google Pictures) + detailní slovní popis..
+ ještě nech tu kartu v klidu a a mrkni do RivaTuneru na teplotu a napiš jí sem....
Burn in hell.
- danny222
- Začátečník

-
http://img137.imageshack.us/img137/6897/dsc00167ia7.jpgTeuzz píše:Jo, dobrý. Mohls do toho sice hrábnout myší nebo dát zvýraznit maximální teplotu, aby tam bylo číslo.. ale nevadí, vypadá to, že nemáš žádný problém. Teda až na jedno, zdá se mi, že ta karta děsně topí.. (77 při 2D - sic po 3D) mohla by se pak přehříívat a zpomalovat...
http://img137.imageshack.us/img137/3016/dsc00169tj0.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/614/dsc00171nb7.jpg
core temp - 72,3
ambient temp - 61,6
no ty kabely u mě ve skříni,vim,neni to žádná sláva
objednal jsem si na tu grafiku chladič zalman vf-900cu tak snad to bude lepší,jsou na něj dobrý reference na netu.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak, jsme u toho. Jestli máš nějaký problém, tak je to ta horkovzdušná trouba, ve které máš grafiku...
To, že vyměníš chladič na GPU je dobrý první krok, ale doporučuji pár změn, v rámci ušetření tvého sluchu a chladnějšího počítače:
- na cpu dej něco, co bude foukat dozadu, ne na procesor - ideálně něco od Zalmana - v recnzích na PCT je to neustále, pčípadně AC Freezer 7, mám ho, verze Pro ale již není tak dobrá (větší hluk). oproti tomu Boxu ti ale nebude připadat, že vedle tebe startuje F16ka a horký vzduch půjde pryč z PC
- AC Fan 3TC místo toho zaprášeného větráku pod zdrojem... je tichý a fouká jako o závod. S větrákem na CPU bude spolupracovat...
- větrák před pevný disk, ideálně 12cm, ale to tam nenarveš. Musí foukat dovnitř - pro lepší cirkualci vzduchu
- upravit kabely, disky nemusí mít vlastní kus trouby, kde se budou smažit
- v idálním případě vyměnit také zdroj za nějaký s 12cm fan, nejlépe s odnímatelnými kabely
____
nemám 12cm fan ve zdroji, ale zbytek ano a teploty jsou v pořádku, nadměrný hluk není. Na kabely si kup takovou ůplastovou spirálu", ne tu značkovou mrchu za 100 - tohle stojí asi do 10 Kč za metr
Nedivím se, že nemůžeš taktovat, ta karta se smaží už teď, podívej na Efineho - ten má v klidu 50 stupňů, to je sakra rozdíl...
To, že vyměníš chladič na GPU je dobrý první krok, ale doporučuji pár změn, v rámci ušetření tvého sluchu a chladnějšího počítače:
- na cpu dej něco, co bude foukat dozadu, ne na procesor - ideálně něco od Zalmana - v recnzích na PCT je to neustále, pčípadně AC Freezer 7, mám ho, verze Pro ale již není tak dobrá (větší hluk). oproti tomu Boxu ti ale nebude připadat, že vedle tebe startuje F16ka a horký vzduch půjde pryč z PC
- AC Fan 3TC místo toho zaprášeného větráku pod zdrojem... je tichý a fouká jako o závod. S větrákem na CPU bude spolupracovat...
- větrák před pevný disk, ideálně 12cm, ale to tam nenarveš. Musí foukat dovnitř - pro lepší cirkualci vzduchu
- v idálním případě vyměnit také zdroj za nějaký s 12cm fan, nejlépe s odnímatelnými kabely
____
nemám 12cm fan ve zdroji, ale zbytek ano a teploty jsou v pořádku, nadměrný hluk není. Na kabely si kup takovou ůplastovou spirálu", ne tu značkovou mrchu za 100 - tohle stojí asi do 10 Kč za metr
Nedivím se, že nemůžeš taktovat, ta karta se smaží už teď, podívej na Efineho - ten má v klidu 50 stupňů, to je sakra rozdíl...
Burn in hell.
- danny222
- Začátečník

-
ok pokusím se splnit vše:) a ten muj zdroj jsem našel přímo na stránkách ati jako doporučeno pro x1900xt http://www.ati.com/technology/crossfire ... rown2.htmlTeuzz píše:Tak, jsme u toho. Jestli máš nějaký problém, tak je to ta horkovzdušná trouba, ve které máš grafiku...
____
jen jsem chtěl říct že už teď mám přetaktováno jako mají na internetu při testech a výsledek mám o hodně nižší,myslíš že to tedy může být tím zahříváním nebo spíš tou mou sestavou?
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- danny222
- Začátečník

-
no já mám ještě pro všechny případy skříň pořád otevřenou,ale nevim jestli je lepší jí mít otevřenou nebo zavřenou. taky mě to v tom call of duty 2 dost cuká obrazem,to je taky grafikou??EfineSS píše:Bud hodne spatne vetrana case, nebo vyrobce odflaknul montaz chladice (malo pasty, nebo hodne pasty, spatne uchyceni,..). Ja mam na X1800XT v klidu teplotu 58C..
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je. Při otevřené skříni jsou ty teploty stejné?danny222 píše:no já mám ještě pro všechny případy skříň pořád otevřenou,ale nevim jestli je lepší jí mít otevřenou nebo zavřenou. taky mě to v tom call of duty 2 dost cuká obrazem,to je taky grafikou??EfineSS píše:Bud hodne spatne vetrana case, nebo vyrobce odflaknul montaz chladice (malo pasty, nebo hodne pasty, spatne uchyceni,..). Ja mam na X1800XT v klidu teplotu 58C..
Naposledy upravil(a) Teuzz dne úte 15. srp 2006, 15:58, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
- danny222
- Začátečník

-
při zavřené je o 2 stupně menší teplota...Teuzz píše:Je. Při otevřené skříni jsou ty teploty stejné?danny222 píše: no já mám ještě pro všechny případy skříň pořád otevřenou,ale nevim jestli je lepší jí mít otevřenou nebo zavřenou. taky mě to v tom call of duty 2 dost cuká obrazem,to je taky grafikou??
- godlike
- Středně pokročilý

-
Takze v tom case je uplne nulovej airflow..chtelo by to min. 1x intake fen,pak zdroj s 12cm kvuli odtahu tepla..mozna nejakej dalsi fen kterej by primo ofukoval mosfety na grafice..nejak ho dat pred...mas taky celkem peknej hokej v kabelech
..treba ja mam ted v klidu s x1900xt 47st..fan na 25%
Mac...
- danny222
- Začátečník

-
jestli můžeš,prosim tě nakresli mi k těm fotkám mýho case kam a jaký bys tam dal větráka.ale prosím zkus šetřit mou peněženkou:)) díky:)godlike píše:Takze v tom case je uplne nulovej airflow..chtelo by to min. 1x intake fen,pak zdroj s 12cm kvuli odtahu tepla..mozna nejakej dalsi fen kterej by primo ofukoval mosfety na grafice..nejak ho dat pred...mas taky celkem peknej hokej v kabelech..treba ja mam ted v klidu s x1900xt 47st..fan na 25%
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prosimtě, necpi větráčky nikam před ghrafiku, to je blobost. Pokud se nebavíme o zdroji, bylo moje řešení za cca 900 - a máš pokoj. Pokud budeš ofukovat grafiku a pak to nebude kam odvádět, tak ti to bude stejně k ničemu. Nejhorší je ten fan na CPU.danny222 píše:jestli můžeš,prosim tě nakresli mi k těm fotkám mýho case kam a jaký bys tam dal větráka.ale prosím zkus šetřit mou peněženkou:)) díky:)godlike píše:Takze v tom case je uplne nulovej airflow..chtelo by to min. 1x intake fen,pak zdroj s 12cm kvuli odtahu tepla..mozna nejakej dalsi fen kterej by primo ofukoval mosfety na grafice..nejak ho dat pred...mas taky celkem peknej hokej v kabelech..treba ja mam ted v klidu s x1900xt 47st..fan na 25%
už mi zase nechodí notify grr
Burn in hell.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Aspon pridej jeden fen napravo dolu pro prisun studeneho vzduchu...ale do budoucna premyslej o jinym case....aspon midtower s 2X12cm fanama+zdroj s 12cmdanny222 píše: jestli můžeš,prosim tě nakresli mi k těm fotkám mýho case kam a jaký bys tam dal větráka.ale prosím zkus šetřit mou peněženkou:)) díky:)
Mac...
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nemusí, změnil jsem větrání své skříně, vybavené jak ta jeho, způsobem, který jsem popsal výše a teploty CPU se snížily o 10, teploty GPU o 20 stupňů.godlike píše:Aspon pridej jeden fen napravo dolu pro prisun studeneho vzduchu...ale do budoucna premyslej o jinym case....aspon midtower s 2X12cm fanama+zdroj s 12cmdanny222 píše: jestli můžeš,prosim tě nakresli mi k těm fotkám mýho case kam a jaký bys tam dal větráka.ale prosím zkus šetřit mou peněženkou:)) díky:)
Burn in hell.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

danny222:jestli ti záleží na peněžence,tak dole odstraň záslepky na pci a udělej nějakýž homemade tunel až k větráku grafiky,vyhneš se tím jakémukoliv ovlivňování tepot ostatními komponenty (i když myslím,že je stejně minimální).Grafika si bude pěkně brát studený vzduch a teplota půjde určitě o nějaký ten stupeň dolů.Poradit se dá spousta věcí,ale většina taky stojí dost peněz.
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Když nevětrá tak mu větráček položený někde uprostřed case, který bude foukat vzduch na nesmyslné strany nepomůže. Já mám promýšlenou cirkulaci vzduchu... RX800 má v klidu 48, což je oproti 55, ktgeré by měla mít X1800 poměrně malý rozdíl... RX1800 má taky dvouslotové chlazení. RX800 byla taky jako gril, než jsem vyměnil BOX chladič a vyřešil chlazení...godlike píše:jenze ta x1800xt je cela jako gril...cili odvetrani skrine musi bejt cca o 100% lepsi nez s X800Teuzz píše: Nemusí, změnil jsem větrání své skříně, vybavené jak ta jeho, způsobem, který jsem popsal výše a teploty CPU se snížily o 10, teploty GPU o 20 stupňů.![]()
Když dá pod disky intake větrák a ten, co má pod zdrojem vymění, hned to bude znát. Pak stačí vyměnit ten BOX chladič, který nasaje vzduch na žebrování a pak ho po desce pošle pěkně ke grafice, takže v prostoru mezi GPU a CPU je peklo...
Burn in hell.