Najde se emailový klient který by splňoval mé požadavky?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Najde se emailový klient který by splňoval mé požadavky?

Příspěvek od BananaYoe »

zdravím všechny. za prvé se chci omluvit jestli se to tu už řešilo ale nic sem nenašel. a teď k věci. Potřeboval bych emailového klienta který by splňoval mé dvě zkromné podmínky a to:
byl zdarma
a dále vám vysvětlím co potřebuji aby uměl. Mám 5 PC. Z toho jeden server připojený na net a ostatní PC jsou s ním spojeny gigovou sítí ale přístup na net už nemají. Potřebuji klienta který poběží na serveru, sem tam třeba jednou denně udělá automaticky zálohu datových souborů zpráv a tyto datové soubory bude sdílet s ostatními PC. Prostě když otevřu klienta na serveru nebo na jednom z ostatních PC bude to mít identický obsah doručených zpráv. Pokud něčemu nerozumíte ptejte se ono se mi to blbě vysvětluje.
Doteď jsem používal outlook 6 ale tam není možnost udělat složku pro uložiště dat na síťový disk tím pádem když si chci z jednoho PC oevřít poštu která přišla musím si napřed ze serveru stáhnout soubor doručená pošta.dbx a pak teprve otevřít outlook. Je to dosti nešikovné řešení proto bych byl rád kdybyste mi poradili jak to udělat efektivněji. Děkuji všem
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

najdi nejaky IMAP server, ktery ti stahne ze SMTP serveru postu k sobe.
pak se na nej budes z klienta (treba i OutlookExpress) pripojovat a vsichni uvidi stejnou schranku. funguje to podobne, jako WEB-MAIL treba na seznamu.. jen to neni prez web.. ale vsichni prihlaseni vidi jeden mailbox
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

To je právě ten problém že nevím co je IMAP server a celkově toho moc o sítích nevím. nešlo by to vysvětlit trošku podrobněji? moc by mi to pomohlo
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

IMAP je protokol, kterym se vymenuji e-maily mezi servery/klienty.
nejcasteji se pouziva SMTP/POP3.

offline reseni (stahnes e-mail k sobe a na serveru smazes)
SMTP - odeslani e-mailu na server
POP3 - stazeni e-mailu ze serveru

online reseni (e-mail si pouze na serveru prectes. prakticky totez, co je web-mail)
IMAP - precteni/vytvoreni/smazani e-mailu na serveru

freemaily nabizeji jen stazeni e-maily prez POP3/SMTP do tveho klienta, nebo to prez webove rozhranni.

free IMAP server pro windows je treba tady:
http://www.pmail.com/downloads_de_t.htm
Mercury Mail Transport System for Win32 and NetWare Systems v4.01a

nainstaluj ten IMAP server na ten hlavni pocitac, co ma pristup na internet.
pak tam lidem zridis ucet a ten pak zadas v e-mail klientovi (treba v OutlookExpressu) na vsech PC a je to... vsichni pak budou koukat do 1 IMAP mailboxu na tvem "serveru", ktery si bude pomoci SMTP stahovat e-maily z mail serveru tveho poskytovatele e-mailu

vic ti poradit tady nemuzu.. bud si to nastuduj, nebo si nekoho pozvi...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“