NTB do cca 25k - CAD, net, občas hra

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
!xixao!
Nováček
Nováček

NTB do cca 25k - CAD, net, občas hra

Příspěvek od !xixao! »

Ahoj kamarádi. Prosím vás pomozte mi s výběrem noťasku.
Měl by složit pro "školní" účely takže hlavně CAD, občas nějaká hra a taky i-net.

Koukal jsem se po něčem z tohodle ( mám limit cca 25 000 s DPH ):

ASUS A6Vm 15.4C/PM745/DVD±RW/100G/1024M/BT/bezOS
http://www.atcomp.cz/zbozi/asus-a6vm-15 ... ?p=z:79234

Acer Aspire 1652WLMi 15.4C/PM735/DVD±RW/80/512/W/H
http://www.atcomp.cz/zbozi/acer-aspire- ... ?p=z:73439

popř. navrhněte jiný

// D.M. změnil jsem ti kamaráde nadpis
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jakej CAD? AutoCAD (2D...) nebo 3D modelář?

lepší by měl asi být ten asus což? 1gb ram, větší výdrž, větší disk, víc usb, lehčí...os si dokup oem.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Doc_CZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doc_CZ »

Ahojky,

Jsme na tom podbne. Take se rozhlizim po notebooku. Mam v umyslu poridit si ho pro studijni ucely, net, hudbu, AutoCAD, grafika (Corel) a obcas i nejakou tu hru pro odreagovani. Cili na vse, co bude treba.

Ja jsem jednim z tech, kteri na Acer zanevreli. Konkretne jsem dal na radu jednoho spoluzaka z prumyslovky, ktery se zajima snad o vse z oblasti pocitacu. Osobne jsem se byl v Praze podivat po nekolika kamennych kramech a zjistil jsem, ze dilenske zpracovani nestoji u notebooku od Acera vskutku za moc. Alespon tedy u te cenove skupiny, o kterou se zajimas (ja take). Mozna ty vyssi modely treba z rady Ferrari, kdo vi?

Proto se rozhlizim jinde. Zatim je u mne favorit Asus. V tehle cenove hladine mne zatim zaujali tri modely. Maji spoustu spolecnych rysu, tak nasleduje jejich vypis:
nativni rozliseni LCD panelu - 1280x800 WXGA
povrch LCD panelu - leskly
opticka mechanika - DVD±RW
sitove karty - GbLAN a bezdrat 802.11b/g (max. 54Mbps)
min. 4 USB 2.0 porty (A8H jich ma 5 a dokonce jsou rozumne rozmistene)
IEEE 1394 FireWire, S-Video, ...
bez OS (pocitam s tim, ze budu mit WinXP Pro ze skoly diky programu MSDN)

Asus A8H
14,1" / Intel Celeron 420@1,6GHz/1MB / Intel 940GML / 512MB DDR2@533MHz / 60GB@4200rpm / BT2EDR / IrDA / 0,35Mpix WebCam

Asus A6M Q016
15,4" / AMD Sempron64 3200+@1,6GHz/512kB / nVidia GeForce 6100 + nForce 430 / 1GB DDR2@667MHz / 100GB@5200rpm

Asus A6Vm Q060
15,4" / Intel Pentium M 745@1,8/2MB / 1GB DDR2@533MHz / Intel 915M / nVidia GeForce 7300 256MB w/ TurboCache / 100GB@4200rpm / BT2EDR / IrDA

Ten prvni (A8H) je celkove mensi a lehci. Vydel jsem ho a pusobi vyvazenejsim dojmem. Zdal se byt uplne tichy a slusne zkonstruovany (vypada to, ze designer i uvaroval pri rozmistovani USBcek a ostatnich rozhrani ?!). U nej naleznes novejsi Express Card (nahrada starsich PCMCIA karet a pomalu se uz do ni zacinaji v CR objevovat i rozsirujici karty - treba DVB-T tuner pro prijem digitalniho vysilani televize). Ma navic integrovany webcam (spolecne s mikrofonem a reproduktory), ktery muzes vyuzit pri prilezitostnych videokonferencich (male vyuziti, ja vim).

Ty dalsi dva jsou ze stejne modelove rady (A6..), takze se lisi snad jen vnitrnim vybavenim. A urcite budou vykonejsi nez A8-ka. Maji AudioDJ, coz je sada (4 nebo 5) klaves, ktere umoznuji vyuzit notebook jako hudebni prehravac (beznych AudioCD) aniz by bylo potreba nastartovat OS, coz je docela uzitecna vecicka.

A6M z nich ma nejrychlejsi pameti a dokonce i HDD, coz se urcite dosti vyraznym zpusobem projevi na celkovem vykonu a pohodli prace. Bohuzel ma integrovanou grafiku, i kdyz diky propojeni pres PCI-Express to vubec neni nejhorsi reseni v teto cenove hladine. Videl jsem nejake testy a ta GeForce 6100 dosahuje docela slusnych vysledku. Rozhodne je na tom lepe, nez GMA-cka, ktera integruje do svych cipovych sad Intel. Kdyz se clovek uskromni, tak si na ni i zahraje. A mozna by ti chybeli i vychytavky jako BlueTooth nebo IrDA (ty dalsi je maji).

Ten posledni (A6Vm) ma predevsim "neintegrovanou" grafickou kartu 7300, ktera ma vlastni pamet (nejspise 64MB) a zbytek (celkem az 256MB) si muze pomoci technologie TurboCache zabrat ze systemove pameti. Take ma navic vyvedeny LPT - paralelni port pro pripojeni starych tiskaren (Mozna bys pro nej nalezl vyuziti. Ja pres nej pred nekolika lety hral se soousedem WarCraft2 pod DOSem ;). Take je vybaven starym znamym Pentim M, ktere ma na sluj vykon (a cenu) nizkou spotrebu (SpeedStep se Intelu u toho mazlicka docela povedl). Spolecne s DDR2 pametmi, pomalym pevnym diskem (jen 4200 otacek za minutu) a 8-clankovou baterii to dava docela slusnou vydrz nabaterie. Pri kancelarske praci, kdy nevytezujes tu grafiku), by se mela realne pohybovat nekde mezi 3 az 3,5 hodinami.

Samozrejme, ze se nekoukam jen po Asusu, ale zda se mi za tu cenu jednim z nejlepsich reseni. Uz jsem mel ruzne komponenty (2 opticke mechniky, grafickou kartu, ...) od nej a naprosto splnovaly me pozadavky. Ve stejne cenove relaci jsem zahledl jeste pomerne zajimave modely od Fujitsu Siemens, ale nikde jsem je nevidel nazivo, tak o nich zatim ani neuvazuji.

Z tveho uvodu do threadu jsem pochopil, ze jsi student. Je-li to tak a mas-li ISIC kartu, tak se zkus kouknout na nasledujici http://www.hpmarket.cz/isic. Najdes tam nejake promo-akce (tak to naziva HP), kde se da neco sehnat, ale moc bych na to nespolehal. Tusim, ze to obmenuji kazdy mesic. Momentalne tam maji treba nasludujici kousek:

HP Compaq nx6310
15" TFT XGA / Intel Core Solo T1300@1,66GHz / 256 MB DDR2@533MHz / 40GB@5400rpm / DVD/CD-RW / 100Mb LAN / 802.11b/g / BT / 2xUSB2.0 / WinXP Home

Maji ho tam po sleve za 20k. HP ma sice velice kvalitni sasi ( a klavesnici, ...) i na nejlevnejsich noteboocich, ale na tomhle modelu by mi vazne vadila kazda druha kolonka ve specifikaci (malo operacni pameti, maly disk, jen combo a JEN 2 USB porty!). To bych u noveho notebooku asi nerozdychal. Treba zaujme nekoho jineho vice, ale mne tedy rozhodne ne. Ale rozhodne stoji za to podivat se tam v zari, az bude nova nabidka.

Jak se ted kouk, tak jsem zase jednou napsal pomalu roman. Nezlobte se na mne lidi ...
domací PC - AMD Sempron 2800+ @ 1800MHz, MSI K8N Neo3-F Golden Edition, 1GB (2 x 512) @ 400MHz, ASUS EN6600 256MB @ 600/580MHz, Seagate 120GB 7200rpm 8MB cache
MT - Motorola MPx200
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“